Страница 1 от 1

Минерален извор

МнениеПубликувано: 09 Юли 2008, 20:29
от karierist
Това писмо е получено в редакцията на Кариерист. Публикуваме го тук, за да можем да дадем на Панайот някоя идея за бизнес. :D
-------------------------------------------------------------------------------

Здравейте,

Имам седем декара земя на минерален извор, които е 95 градуса вряла вода. Може да се направи хотелка част плюс ресторант и басейн може и съвместен бизнес.

Панайот.

Re: Минерален извор

МнениеПубликувано: 10 Юли 2008, 08:29
от eser
karierist написа:Здравейте,

Имам седем декара земя на минерален извор, които е 95 градуса вряла вода. Може да се направи хотелка част плюс ресторант и басейн може и съвместен бизнес.

Панайот.

Така както се хвалиш, така може да си го отнесеш, че да си останеш само с отворената уста.
Ако те усетят от Басейнова дирекция, след време ще видиш, как държавата ти изкупува терена.
По закона за водите, всеки който е собственик на земята е и собственик на водоизточника (това може да са ти го казали някои адвокати), но продължението е, че това се отнася за малки водоизточници. Всички минерални води са на държавата, както и значимите водоеми (Приложение 1 към закона).

ПП. Пиши на лични, когато си изтрезнял.

ami mai ne piia no shtom kazvash

МнениеПубликувано: 10 Юли 2008, 11:27
от Гост
purvo mnogo dobre znam na koi e izvora i toi e moi problem moga da go vzema za kolkoto godini iskam :D

МнениеПубликувано: 10 Юли 2008, 12:41
от Ilijana
Здравей, ponko! Добре дошъл във форума! :D

Аз така виждам нещата: трябва ти съдружник, който да поеме основната инвестиция в строителството на хотела/СПА-центъра и др. От теб - земята и извора, от него - всичко останало.

Не мисля, че е проблем да се намери добра строителна фирма, с която да се разберете, но в този случай губиш, защото ще делиш собствеността си. От друга страна, рисковете също ще се поемат от теб и от съдружника ти.

Мислил ли си да вземш кредит от банката, като ипотекираш земята? В този случай ще имаш пари да започнеш строежа и да завършиш някаква му част (например, ресторанта), за да можеш да ги ползваш и да вадиш някаква печалба. И, постепенно да довършваш всичко, което си намислил.

Какво има наоколо? Гора, поле, кър или има някаква цивилизация? Има ли наблизо ток, питейна вода, канализация, пътища?

zdravei

МнениеПубликувано: 10 Юли 2008, 17:37
от Гост
DA na glaven put e blizo e do petolu4kata a moeto mqsto e mejdo Straldja Lozenec na 5 kilometra ot magustralata e e verno 4e shte stane starata magistrala no za sega si e validna mislq da stroia no kak koi shte mi dade zaem samo shteshty sedem dekara zemq??

МнениеПубликувано: 14 Юли 2008, 09:13
от eser
Здравей,
Изпратих ти нещо на лични.
Успех.