От другата страна

Управление на човешките ресурси, лидерство, ръководство, авторитет.

Мнениеот Ilijana » 10 Май 2007, 00:10

Браво и честито! Вече си успял да се справиш с първото предизвикателство на новата си работа! Така да ти върви! :D :D
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот Турист » 15 Май 2007, 11:57

Вчера вече разбрах кой на кого е протеже.Знам ,че трябва да се съобразявам с това няма как иначе ще бъда черната овца.А как мразя такива неща.докъде мога да си затварям очите .Това е.
Не се тревожи от неуспеха. Тревожи се за шансовете , които ще пропускаш , ако поне не опитваш.
Турист
Активен кариерист
Активен кариерист

Мнениеот Ilijana » 15 Май 2007, 12:04

Турист написа:Вчера вече разбрах кой на кого е протеже.

Гордея се с теб! Ти успя толкова бързо да определиш протежета! :ok:
Аз в това отношение бях пълна будала /на първата си работа/. Не само, че не усетих кой на кого е човек, а дори не съм и помислила, че във фирмата, където започнах работа, изобщо съществуват протежета. После разбрах, че всички са навързани като свински черва... По една случайност не успях да се разприказвам с не-когото-трябва. :bb:
Да направиш кариера е начинът да си намериш хубаво местенце под слънцето!
Тук виреят фенове на Портал кариерист във Facebook >>
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот mi_9 » 15 Май 2007, 22:02

Турист написа:Вчера вече разбрах кой на кого е протеже.Знам ,че трябва да се съобразявам с това няма как иначе ще бъда черната овца.А как мразя такива неща.докъде мога да си затварям очите .Това е.

Как успя да разбереш? Много ми е интересно кой ти е казал /началник, подчинен?/ Или сам успя да се досетиш? Ако сам си се досетил, значи си голяма работа! :bravo:
Който не работи - няма да яде. (от автора)
Аватар
mi_9
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот Турист » 16 Май 2007, 00:56

Е не сам . Една женичка от съседен департмент ми разказа всичко.Кой с кого е роднина комшия. или имат джиджи биджи. На баба ми лафа.За съжеление не съм голямата работа
само ми се иска да съм.
Не се тревожи от неуспеха. Тревожи се за шансовете , които ще пропускаш , ако поне не опитваш.
Турист
Активен кариерист
Активен кариерист

Мнениеот mi_9 » 16 Май 2007, 08:47

Турист написа:За съжеление не съм голямата работа
само ми се иска да съм.

В никакъв случай не се признавай в това! Нека мислят, че и ти имаш връзки и знаеш всичко. :ok:
Аватар
mi_9
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот Турист » 19 Май 2007, 00:25

С една от жените слизаме на една спирка и аз я изпращам до тях 5 минути повече вървене нищо не ми ковства .Не мога да я оставя сама да се прибира посред нощ.И вече чух подмятания сещайте се какви .много ме е тъпа тая ситуация.
Турист
Активен кариерист
Активен кариерист

Мнениеот Ilijana » 19 Май 2007, 01:27

Това е нормално и няма от какво да се срамуваш! Винаги ще има клюки. :wink:
Да направиш кариера е начинът да си намериш хубаво местенце под слънцето!
Тук виреят фенове на Портал кариерист във Facebook >>
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот Кака Мара » 19 Май 2007, 01:43

Ситуацията е тъпичка, наистина, но това не значи, че трябва да оставите жената самичка /още повече, че май работите доста до късно/. Има няколко възможности ситуацията да изглежда добре /каквато в същност се явява :D /.
Но, първо бих искала да питам нещо лично /налага се :cry: /- Някой от вас двамата женен/омъжен ли е? Голяма ли е възрастовата ви разлика? Как жената реагира на изпращането?
Никога не е късно да направите кариера!
www.karierist.com
Аватар
Кака Мара
Модератор
Модератор

Мнениеот Турист » 19 Май 2007, 10:08

Нека кажем ,че всичко най лошо като комбинация е налице .Тя и той са млади свободни и тя е симпатяжка.И без да сме го обсъждали си личи ,че и тя се притеснява.Но няма какво да прави иначе трябва да хваща такси а това си е сериозен разход непокрит.
Турист
Активен кариерист
Активен кариерист

Мнениеот Кака Мара » 19 Май 2007, 15:10

Турист написа:Нека кажем ,че всичко най лошо като комбинация е налице

Напротив, положението е възможно най-добро! :D Колежката Ви няма съпруг, който да има морално задължение да посреща жена си след работното време, а Вие нямате морално задължение пред съпругата си да й обяснявате защо изпращате някого.
В случая правите един човешки жест да не оставяте момичето да обикаля сама в тъмното, още повече че живеете наблизо.
За да няма много клюки на работното Ви място /а такива със сигурност ще има/, порсто бъдете "кавалер" и по отношение на другите си подчинени жени. Това в никакъв случай не значи, че трябва да понижавате авторитета си като тяхен началник и да преминавате границата на отношенията началник/подчинен. Просто правете дребни неща: пускайте ги да минат първи през вратата, казвайте "Моля" и други дребни и безобидни неща. Не бива да показвате предпочитание към една от служителките си /май в самото начало сме говорили за това/. Не допускайте да се обяснявате пред подчинените си защо изпращате момичето, но ако се наложи кажете истината: "Бих изпратил всяка жена в подобна ситуация!".
И още нещо: Много препоръчвам да прочетете "Американска трагедия" на Теодор Драйзър /ако не сте чели/. Там ще намерите повечето отговори на въпроси, които има един мъж, който работи като началник с много жени.
Поздрави!
Никога не е късно да направите кариера!
www.karierist.com
Аватар
Кака Мара
Модератор
Модератор

Мнениеот mi_9 » 21 Май 2007, 01:00

Турист написа:С една от жените слизаме на една спирка и аз я изпращам до тях 5 минути повече вървене нищо не ми ковства .Не мога да я оставя сама да се прибира посред нощ.И вече чух подмятания сещайте се какви .много ме е тъпа тая ситуация.

Туристе, ама ти наистина си голяма работа! :okk: Направо умрях да се кефя. :la: Представям си: започва работа млад, хубав, интелигентен нов началник. Жените веднага почват да се кипрят и да се нагласят. Не минава и една седмица и тоя какво прави? Забърква ги едни интересни...

Пращам ти лични поздрави и бъди жив и здрав! :bravo:
Аватар
mi_9
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот Турист » 21 Май 2007, 10:35

А как ми се иска да няма такива глупости ,но си мисля ,че ако не им обръщам много внимание .Ще е по лесно .Аз май много ги мисля нещатата :roll: .
Турист
Активен кариерист
Активен кариерист

Мнениеот zubeid » 22 Май 2007, 22:12

Туристе, виждам, че докато ме нямаше ти си се развихрил на работния фронт! :D
А колко жени ръководиш? Поне приблизително? Аз имам точно 12 такива парчета и вече съм се побъркал. Така си карам - аз, още един мъж и 12 жени... :?
Аз съм кариерист! И не ми е срам да го призная.
Аватар
zubeid
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот Турист » 22 Май 2007, 22:35

zubeid написа:Туристе, виждам, че докато ме нямаше ти си се развихрил на работния фронт! :D
А колко жени ръководиш? Поне приблизително? Аз имам точно 12 такива парчета и вече съм се побъркал. Така си карам - аз, още един мъж и 12 жени... :?

аз имам 40 но не наведнъж . с различни всяка вечер :lol:
Турист
Активен кариерист
Активен кариерист

ПредишнаСледваща

Назад към Аз съм ръководител