От другата страна

Управление на човешките ресурси, лидерство, ръководство, авторитет.

Мнениеот zubeid » 11 Юни 2007, 09:09

Туристе, къде се губиш? Тези жени направо са те откъснали от света! :D Пиши - ще ударим по една мъжка приказка. :-><-:
Аз съм кариерист! И не ми е срам да го призная.
Аватар
zubeid
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот Турист » 13 Юни 2007, 17:50

Верно има много работа ,но се движи .Аз съм с добър рейтинг все още :lol: Навлизам все повече в нещатата .За съжеление вече няма почивки докато отмине лудницата при нас.Колегата не издържа на ритъма и напусна.Иначе съм си добре имам много девойки около мен. :wink: това е сега излизам на бира лято е.
Не се тревожи от неуспеха. Тревожи се за шансовете , които ще пропускаш , ако поне не опитваш.
Турист
Активен кариерист
Активен кариерист

Мнениеот kiki » 11 Окт 2008, 16:08

Разбирам че влизаш във вече сформиран екип. Бъди внимателен, трябва да покажеш че си лидер. Преди да вземаш решения ги обмисляй много добре. Персоналът е много важен, трябва да разбереш как да действаш с всеки един от тях. Не си мисли, че няма да се сблъскаш с проблеми. Казвам го защото аз също ръководя хора, и също като тебе само мъже/а не жени/ и в момента имам проблем а в продължение на година не съм имала каквито и да е проблеми с персонала. Ако имаш желание прегледай тема "Мениджър???"
Надявам се да пишеш за развитието си.
Успех!!!
kiki
Нов
Нов

Мнениеот vlavel » 18 Окт 2008, 09:29

zubeid написа:Излизай с класическия номер навсеки шеф: казвай, че във всичко са виновни твоите началници. В края на крайщата и ти си наемен работник! :wink: Ако нещо не ти изнася, казвай:"Това заповяда най-големия шеф".

Малко съм закъснял с реакцията си на това мнение на zubeid. Удобно е това, което той предлага, но усещам и иронията му към постъпване по такъв начин. Моят съвет е никога да не се скриваш зад гърба на началниците. Много е удобно, но е безотговорно и е лоша лидерска практика. Ако се криеш, в очите на много от подчинените си ще изглеждаш като подлец. Също и в очите на началниците ти, ако те разберат за това. Дори да си напълно убеден, че това, което са наредили началниците ти е пълна глупост, това подчинените ти не бива да доловят в никакъв случай. Винаги изхождай от позицията, че "камбанарията" на началниците е по-висока и те виждат неща, които ти от твоята "камбанария" не можеш да видиш. Така ще съхраняваш доверието и на подчинените и на началниците си.
<i>Владимир Величков,
водещ курс по Адаптиращ мениджмънт и лидерство</i>
Аватар
vlavel
Нов
Нов

Мнениеот kiki » 18 Окт 2008, 15:05

Напълно съм съгласна с vlavel. Не трябва да се криеш като мишка, ако искаш да бъдеш истински ръководител. Трябва да подкрепяш и защитаваш персонала. Когато знаеш, че решението на шефа не е съвършено или си убеден, че не е правилно трябва да седнете и да изложиш своята теза. Така се вземат по адекватни решения, според мен. И в утрешният ден когато се изправиш пред хората, няма да им кажеш: "Шефът така нареди!", а "Взехме това решение!"
Аз така смятам - все пак ако искаш да си лидер трябва да можеш да вземаш решения и да носиш отговорност, а не да се оправдаваш!
kiki
Нов
Нов

Мнениеот _bioHAZArd_ » 20 Ное 2008, 15:25

Ако имате шеф с интересни и прогресивни идеи, които в началото изглеждат смешни, но за сметка на това пък клиентите ги намират за крайно интересни ( и за нас доходоносни). Много бързо се усеща че той успява да предвиди някой неща и да види повече от неговата камбанария. И все в доста от случайте тези хора, предвиждат и знаят за уловки, за които ние дори не подозираме. Така че техните идей в много от случайте са подкрепени със сериозен опит.
_bioHAZArd_
Баш кариериста
Баш кариериста

Re: От другата страна

Мнениеот toniproshkov » 09 Май 2013, 13:46

Излизай с класическия номер навсеки шеф: казвай, че във всичко са виновни твоите началници. В края на крайщата и ти си наемен работник!счетоводител
toniproshkov
Нов
Нов

Мнениеот margarita » 17 Май 2013, 12:05

Много си прав тони 90% от хората тук сме работници на някого въпреки че сме на високи постове
margarita
Нов
Нов

Мнениеот gargaretti » 15 Окт 2014, 10:51

Според мен 100% сме такива!
gargaretti
Нов
Нов

Мнениеот Irodia » 24 Юни 2015, 11:53

Вчера вече разбрах кой на кого е протеже.Знам ,че трябва да се съобразявам с това няма как иначе ще бъда черната овца.А как мразя такива неща.докъде мога да си затварям очите .Това е.
Irodia
Нов
Нов

Мнениеот ribolov_turizam » 01 Юли 2015, 12:43

Това и други хора ми го препоръчаха а и на мен доста са ми го прилага ли.Утре е денят .
Ще разказвам впечетления и случки.
ribolov_turizam
Нов
Нов

Предишна

Назад към Аз съм ръководител