Деловите прически - кое "да", кое "не'

Стил, облекло, гардероб.

Деловите прически - кое "да", кое "не'

Мнениеот Skarlet » 14 Дек 2007, 22:14

Моля ви помагайте. Как всъщност изглежа бизнес прическата. Вързана коса или пусната, къса или дълга.... Цветът не го коментираме, мисля че там е ясно!

Аз лично мога да се обличам и гримирам според ситуацията, но с проклетата коса незнам какво да правя. Дълга е до средата на гърба. Хубва, неизтощена... :P Обаче понякога се чудя дали трябва да я повдигам на разни бизнес срещи. Понякога когато съм с пусната коса и костюм си мисля, че нещо не се вързват нещата :oops: , а друг път си мисля, че тежките прически някак си не отиват на годините ми (22г). Работата ми е динамична и се срещам с различни хора - със супер делови сухари, но и с много ексцентрични личности...

Вие как се справяте. :? Ох, как им завиждам на мъжете понякога! :wink:

П.С. Чудих се къде да сложа темата и реших, че подфорум "бизнес-стил" е най-удачен. Ако съм сгрешила, моля да преместите темата :roll:
Аватар
Skarlet
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот Ilijana » 26 Дек 2007, 22:44

Мисля, че бизнес-прическата не допуска дългите коси и буйните къдрици. Аз лично много харесвам дългите коси /ах.../ и винаги се колебая дали да си пусна косата "на свобода" или да я "укротявам".

Ей тези прически харесвам /на, за съжаление, те са недостижими за мен .../:

ИзображениеИзображениеИзображение
Да направиш кариера е начинът да си намериш хубаво местенце под слънцето!
Тук виреят фенове на Портал кариерист във Facebook >>
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот Гост » 26 Дек 2007, 23:53

Ако косата ти не позволява да си направиш къса подстрижка, можеш да си прибираш косата с някаква семпла шнола. Разбира се, че по-прибраната коса изглежда по-делово.

Между другото, колкото по-високо в йерархията е една жена, толкова по-смели дрехи може да си слага. НО, това не се отнася за прическата - тя винаги трябва да бъде "делова".
Гост

Мнениеот Skarlet » 29 Дек 2007, 15:40

За момент си помислих как ще шашна всички, ако се появя така на някоя бизнес среща :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol:
http://www.andreasite.eu/photogallery_files/snimki/andrea-062_big.jpg

Сега сериозно - и аз съм на мнение, че късата прическа е много по-делова и вдъхва повече как да се изразя... повече респект у събеседника. Но сърце не ми дава да си отрежа косите :( Наскоро си измислих много ефектна прическа(прибрана коса) и стои много добре както с костюм така и с по-неофициална рокля(примерно), ако сменя аксесоара. :D Трябва да се снимам и да ви я покажа - бързо, лесно, ефикасно :P
Аватар
Skarlet
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот Ilijana » 29 Дек 2007, 15:53

Скралет, это това е твоята препратка:
Изображение
Оу!!! Бих искала да видя такава дама на някаква официална среща :D

Сложи си снимката! Ще я огледаме отвсякъде най-внимателно. :D /Е, може да се снимаш с черни очила :D /
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот Skarlet » 11 Яну 2008, 02:23

Ilijana написа:Оу!!! Бих искала да видя такава дама на някаква официална среща :D /

Ами ако имаш път към Бургас или Слънчев бряг към април, май месец обади ми се. Ще те заведа на някое интервю за работа и ще видиш какви момичета идват. :shock:
За последно през април 2007 ми се случи да гледам такива недоразумения. Отивам да пия кафе при един приятел, които е управител на хотел, но той точно се канеше да проведе интервю за работа (за администраторки в хотел). Покани ме да остана. Е, аз останах, ама не само останах, а направо останах потресена от момичетата, който бяха дошли на интервюто. Искаше ми се да им изкрещя "Ехоооо, на вратата не пише Payner!" Това момиче от снимката, която показах бледнее пред тях! Ужас, ужас, ужас :x
Аватар
Skarlet
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот Ilijana » 11 Яну 2008, 02:29

Skarlet написа:Ами ако имаш път към Бургас или Слънчев бряг към април, май месец обади ми се.

Ха! Наистина ще имам път точно натам по към лятото! :chao:

По-добре е не да ме заведеш на някакво интервю, а аз да си направя някаква по-така прическа, та да плаша хората /до тогава и косата ми ще порасен достатъчно/. :twisted:
В какви хотели ще кандидатствам?
:roll:
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот Luminosa » 26 Яну 2008, 21:11

За неуместни намирам всички фолк прически, асиметрични бретони и т.н. Изкуствено накъдрени или бухнали коси, отново не.

За уместни намирам прически с грижливо прибрана коса. Ако е спусната, нека има добавен някакъв семпъл аксесоар - например диадема или шнола. Ако по природа косата е чуплива или къдрава...трябва според мен да бъде "укротена" по някакъв начин.
Ако косата е много дълга...би могла да бъде прибрана в кок (не високо, а над тила имам предвид). Спусната много дълга коса също не ми допада.

Определено късите прически изглеждат по-делови, но не всички и не винаги. В момента съм със средна дължина и винаги в делови вид. Почти всеки ден я дърпам и изправям...не знам защо съм решила, че изправена = делова. :roll:
"Перлите се срещат само на такива места като този форум!" - Кака Мара
Аватар
Luminosa
Модератор
Модератор

Re: Деловите прически - кое "да", кое "не'

Мнениеот onlyone » 17 Апр 2017, 15:40

Аз най-много харесвам прибраната коса, вързана на опашка или направена на кок.
onlyone
Баш кариериста
Баш кариериста

Назад към Бизнес-стил