За колежките и етикета

Служебен етикет, бизнес-етикет и всичко свързано с тях. Влияние на имиджа ни върху околните.

За колежките и етикета

Мнениеот zubeid » 12 Мар 2007, 14:45

Винаги се чудя, дали трябва да спазвам някакъв по-специален етикет, когато се сблъсквам с колежките си. Например да им давам път или нещо такова. Началничката ми е жена и с нея всичко е ясно - на нея й се полага "етикета по пълна програма" uu, а какво да правя с колежките?

Само да забележа, че при нас съотношението мъже жени е 1 : 10.
s:: o-o-o o-o-o o-o-o
Аз съм кариерист! И не ми е срам да го призная.
Аватар
zubeid
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот Ilijana » 14 Мар 2007, 15:45

Към колежките си трябва да проявяваш уважение като към всяка една жена, но без да прекаляваш. Ако не те затруднява да пуснеш някоя колежка да мине първа през вратата, направи го! Но, няма нужда да ставаш, когато в стаята влиза някоя от многочислените ти колежки. :D
Бъди любезен, но не преигравай. Не бива работното ти място да прилича на светска сбирка или приятелско парти.
v-v
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот Кака Мара » 16 Мар 2007, 12:19

Защо на работното място жените трябва да се третират като нещо по-различно от мъжете? Спазвай правилата, които би спазвал и на всяко друго място, където има хора. Разликата е само там, че в работата хората се делят на началници, подчинени, колеги, клиенти и т.н. Всяка група иска съответното отношение.
Друго е когато искаш да се натегнеш на шефката или някоя колежка да ти поеме част от работата. Тогава, ако не ти пука за последствията, можеш да ползваш "извънработния" етикет. Но, внимавай! По този начин подчертаваш отношенията мъж/жена, а не колега/колежка, а това не е добре за работната атмосфера.

Както казва един приятел:"Колежките са като сестри". В това има логика. :wink:
Никога не е късно да направите кариера!
www.karierist.com
Аватар
Кака Мара
Модератор
Модератор

Мнениеот mi_9 » 10 Май 2007, 00:48

Най-приятното нещо на този свят е да работиш в женски колектив като началник... :wink:
Аз цял живот работя с мъже и мога да кажа, че думата "етикет" допреди десетина години изобщо не е била позната за нас.
Който не работи - няма да яде. (от автора)
Аватар
mi_9
Баш кариериста
Баш кариериста

Re: За колежките и етикета

Мнениеот georgibs » 10 Апр 2019, 20:00

georgibs
Нов
Нов

Мнениеот dimokimo » 23 Сеп 2020, 22:33

Етикетът при колежките е сериозен въпрос, но да не забравяме, че е много важно и облеклото. Външния вид говори пръв. В по-високите бизнес среди е добре тоалетът да е подбран и балансиран добре. Моите колежки споделиха, че си купуват тоалети от онлайн бутик Cliche и били много доволни, защото си личало, че има стил и май наистина е така - брилянтно изглеждат.
dimokimo
Напреднал кариерист
Напреднал кариерист

Мнениеот lyc » 03 Мар 2021, 15:22

Колежките винаги трябва да се уважават...и на работа и извън нея :D
За Св. Валентин колегите от нашата работа ни подариха по един ваучер, за да си купим красиво секси бельо или някоя друга дрешка. Много мил жест от тяхна страна.
lyc
Нов
Нов

Назад към Етикет и Имидж-психология