Страница 1 от 1

Малките проблеми, които ни създават големи неприятности!

МнениеПубликувано: 11 Май 2007, 22:13
от Luminosa

Често някои уж незначителни на пръв поглед неща като сухата, чак болезнена кожа, подпухналите очи, устните, които лесно се напукват, са в състояние да развалят хубавия ни външен вид. А оттам-и настроението ни. Ето как да си помогнем в такива случай.


ЛИЦЕТО
Какво трябва да направите?
Ако кожата ви често изпръхва това означава, че е време да промените нещо в грижите си към нея. Изберете по-мазен крем, защото сухият няма да може да а подхранва и хидратира достатъчно добре, а тя
точно от това се нуждае. Другият вариант, ако не искате да сменяте продукта си, е да използвате обичайния си крем, но на два пъти в интервал от 5 минути. Като осигурите на кожата си активните хидратиращи съставки ще я предпазите от пресушаване.

ИЗБЯГВАЙТЕ
Ако кожата ви е суха не се препоръчва повече от два пъти дневно да миете лицето си, тъй като водата елиминира хидролипидния слой на епидермиса, а точно този слой предпазва кожата. Така тя не само може да се пресуши, но и да се възпали. Ето защо почиствайте лицето си с класическото съчетание-мляко и тоник.

КОНТУРЪТ НА ОЧИТЕ
Какво трябва да направите?
Трябва да проявявате изключително внимание към тази уязвима зона, където следите на времето твърде рано започват да се забелязват. Използвайте мазен крем, за да постигнете дълготрайно хидратиране. Нанасяйте го само сутрин като леко масажирате кожата с върха на пръстите си.
Имайте предвид следното: ако си слагате мазен крем вечер, съществува опасност сутринта да се събудите с подути очи.

ИЗБЯГВАЙТЕ
Ако кожата ви е чувствителна забравете всички продукти за контура на очите, чиято субстанция е под формата на гел. Вярно е, че ефикасно стягат кожата, но и дразнят по-нежната.

ТЕНЪТ
Какво трябва да направите?
Ако кожата ви е суха и се бели, фон дьо тенът и пудрата трябва да са течни или доп формата на крем. По-мазната субстанция ще предпазва по-добре кожата ви.
ИЗБЯГВАЙТЕ
При болезнена кожа забравете компактния фон дьо тен, както и стика. Тяхната субстанция е по-суха и резултатът от използването им може да бъде плачевен. Във вашия случай продуктът по-трудно се нанася, не се разстила добре и върху лицето остават петна.


УСТНИТЕ
Какво трябва да направите?
При напукани устни следва да се откажете от традиционното червило. Глосът, гланцът за устни или балсамът са идеални. Хем устните ви ще бъдат сочни, хем добре защитени.

ИЗБЯГВАЙТЕ
Не прехапвайте устните си и не ги облизвайте. Спрете сухите червила, тъй като те не осигуряват добра защита и с тях съществува опасност устните ви вечно да бъдат напукани. Ако ходите често на басейн, преди да се потопите във водата мажете устните си с мед или балсам.

МнениеПубликувано: 11 Май 2007, 23:39
от Ilijana
Съветите са супер! Само където при мене проблемът е точно обратен - аз имам кожа, предразположена към омазняване. Боря се с този проблем успешно, но полагайки много усилия.
Например:

Маска за мазна кожа

Ситно смлани овесени ядки /2-3 супени лъжици/ + желтък на едно яйце + чаена лъжица лимонов сок + чаена лъжица нишесте.
Всичко забъркваме на кашица и слагаме на лицето и деколтето за 15-20 минути. Маската трябва да бъде много леко затоплена /може и в микровълновата фурна/.

Ефектът е доказано добър. :P

МнениеПубликувано: 12 Май 2007, 00:03
от zubeid
Ще ви кажа аз за един наистина сериозен проблем:
Знаете ли какво изпитват мъжете, когато трябва да се бръснат ВСЕКИ ден? :wink:

МнениеПубликувано: 12 Май 2007, 01:53
от mi_9
zubeid написа:Ще ви кажа аз за един наистина сериозен проблем:
Знаете ли какво изпитват мъжете, когато трябва да се бръснат ВСЕКИ ден? :wink:


В рамките на новото развитие на темата, какво ще препоръчате на мъжете с проблем след бръснене? :wink:

МнениеПубликувано: 12 Май 2007, 15:20
от Luminosa
mi_9 написа:
zubeid написа:Ще ви кажа аз за един наистина сериозен проблем:
Знаете ли какво изпитват мъжете, когато трябва да се бръснат ВСЕКИ ден? :wink:


В рамките на новото развитие на темата, какво ще препоръчате на мъжете с проблем след бръснене? :wink:


А, от какво естество е проблемът?! Сподели нещо повече, все пак аз лично никога не съм си причинявала подобно нещо на лицето. :)
И все пак ... лайката и розовата вода успокояват кожата след подобни интервенции. 8)

МнениеПубликувано: 12 Май 2007, 15:25
от Кака Мара
Ха-ха, веднага се сещам за един колега с когото работих преди години. Той е имал някаква алергия на спирт в одеколона, а ние най-упорито му подарявахме за рожденни дни автершейфовете за след бръснене със спирт. :D :D :D Никой за няколко години не е успял да запомни, че точно този подарък е най-неудачния. :D :D

МнениеПубликувано: 12 Май 2007, 15:33
от Luminosa
Кака Мара написа:Ха-ха, веднага се сещам за един колега с когото работих преди години. Той е имал някаква алергия на спирт в одеколона, а ние най-упорито му подарявахме за рожденни дни автершейфовете за след бръснене със спирт. :D :D :D Никой за няколко години не е успял да запомни, че точно този подарък е най-неудачния. :D :D


Мисля, че мога да си представя изражението му, когато е отварял подаръка си! Всяка година, едно и също. :lol:

МнениеПубликувано: 12 Май 2007, 15:37
от Кака Мара
Luminosa написа:Мисля, че мога да си представя изражението му, когато е отварял подаръка си! Всяка година, едно и също. :lol:


Израза беше такъв: ?>> ?>> ?>> ?>>

МнениеПубликувано: 12 Май 2007, 16:30
от zubeid
Кака Мара написа: Израза беше такъв: ?>> ?>> ?>> ?>>


Как го разбирам и как съчувствам... Казвам твърдо не на подобните "подаръци" no: