Страница 1 от 1

Нови, неочаквани разкрития на диетологията

МнениеПубликувано: 23 Мар 2009, 06:45
от apostol
НОВИ ПРОЗРЕНИЯ НА ДИЕТОЛОГИЯТАД-р Маркус Метка, председател на Австрийската асоциация за антиейджинг, твърди, че храненето е в основата на здравето и дълголетието. Особено тогава, когато е съчетано с физическата активност.
"Забавянето на стареенето и здравето до голяма степен зависят от самия човек. Според различни изследвания, стареенето е само до 30 % генетично заложено" - уточнява д-р Метка.

Той смята, че целта на антиейджинга – медицинската дисциплина, насочена към превенция на старостта, е не само да бъде удължен животът на човека, но и да го научи, че с правилен начин на живот могат да се избегнат редица заболявания - сърдечно-съдови болести, рак, затлъстяване, хипертония и пр.
"50 % от раковите заболявания са причинени от неправилно хранене. Важно е да се отбележи, че няма дебели столетници." Това е мнението на д-р Метка, един от най- видните представители на антиейджинга.

В антиейджинг- медицината се акцентира върху два фактора, които ускоряват стареенето - възпалителните процеси и окислителния стрес, предизвикан от изобилието на свободни радикали в организма. Благотворно влияние върху човешкото здраве оказват храните, бедни на въглехидрати, плодовете и зеленчуците.

Най-полезни за превенцията на стареенето са традиционните средиземноморски и японски храни, тъй като именно в тях въглехидратите са най-малко, а се набляга повече на плодовете и зеленчуците.

Здравословно въздействие оказва и соята, която е също така фактор за предотвратяване на ранното остаряване.
"Соевите зърна са богати на растителен протеин, на полезни мастни киселини, в тях се съдържат и много микроелементи, витамини и диетични фибри. Соята съдържа и изофлавони (растителни хормони, които противодействат на окислителния и възпалителния стрес в организма)." - припомня д-р Метка.
Богатият на соя хранителен режим заздравява костите, намалява риска от злокачествени заболявания и се отразява благотворно върху външния вид на кожата.

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

МнениеПубликувано: 16 Ное 2009, 22:08
от delpx
пич не те знам не те познавам но ти чета безмислено безумните теми и да ти кажа лудоста около мене се изразява в тебе. да не пиша грамотно като тебе ама определено правя доста по прилични сайтове от тебе. Всички разбрахме че имаш 3-4 сайта дето половината уеб мастери сме ги правили в час по трудово в средното. Искаш като се каже маркетинг всеки да се сеща за апостол ? не аз се сещам за цирка. като цяло обаче ме кефиш човек на колко си 45-50 и се занимаваш с подобни глупости евала че се издържаш от това да пишеш по форумите но мисля че си много далече от истината поне с около 15-20 г. В една от темите ти пишеше колко пари си изкарал от супер мега комерсиалният си сайт дето е феномен в цялата вселена а и от вън нея , аз съм просто момче със селски произход ама тука на село като доя кравите изкарвам повече от твоите сайтчета , да ми отслабне задника наушким или мислиси че имаш пачка ако можеш. Писна ми и то не само на мен да заливаш всичко с помията си.

МнениеПубликувано: 17 Фев 2010, 19:21
от apostol
Ето че се появи поредният селски идиот на българското Интернет пространство.

МнениеПубликувано: 02 Мар 2010, 08:30
от bistra71
За соята зная, че е ГМО, което я изключва специално от ммоето меню. Наблягам на плодове, зеленчуци, "млади житни стъбла" сутрин на гладсно или вода с мед и лимон. Исината е, че колкото по-просто се храним, толкова по-добре - поне за мен.