Оцеляване ли? Да, оцеляване!

Грижи за тялото. Спорт и здраве. Добър тонус за добра кариера.

Оцеляване ли? Да, оцеляване!

Мнениеот apostol » 07 Юни 2009, 06:00

РИСКОВИТЕ ФАКТОРИ


Поне в една област сме на първо място в света: по броя на инфарктите и инсултите на глава от населението никой не може да се мери с нас. Това идва да рече, че ние, българите, трябва да сме много добре запознати с рисковите фактори, които водят до тези тежки и доста често фатални заболявания.

Истина е, че жените са по- защитени от сърдечно-съдови болести преди периода на менопаузата. Въпреки това диабетът, генетичната форма на висок холестерол (фамилна хиперхолестеролемия), нелекуваното високо кръвно налягане и наднорменото тегло предразполагат към развитието на сърдечно-съдово заболяване, независимо от възрастта.

Жените през второто, третото или четвъртото десетилетия на своя живот могат също така да получат сърдечен удар. Освен това те често стават жертва на неправилно поставени диагнози, защото никой не очаква инфаркт от една жена на тази възраст.

Мнозина смятат, че ако теглото и холестеролът са в норма, не може да се стигне до сърдечно-съдово заболяване. Поддържането на оптимално тегло и ниво на холестерол безспорно са изключително важни, но те не са достатъчни, за да гарантират изцяло здравето на сърцето. Съществуват и други фактори, които предразполагат към появата на коронарна болест. Някои от тях могат да бъдат променени, други – не.

Рискови фактори, които не могат да бъдат повлияни, са:

- възрастта
- полът
- наследствеността

Рискът например се повишава с възрастта. Мъжете са по-предразположени към сърдечно-съдово заболяване от младите жени, но след менопаузата рискът е еднакво висок и за двата пола. Ако имате член от семейството със сърдечно заболяване, то шансът такова да се прояви и при роднините му е също доста голям.

Рисковите фактори, които се поддават на корекция, са:

• високото кръвно налягане,
• диабетът,
• обездвижването,
• стресът и депресията,
• хормоно-заместителната терапия (при по-възрастни жени),
• високият холестерол и
• наднорменото тегло.

Дори и теглото и холестеролът да са в норма, наличието на само един от по-горе изброените фактори (например високото кръвно и фамилната история) излагат човек на по-висок риск за поява на сърдечно-съдово заболяване.

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
**********************

Апостол Апостолов

www.LudiPari.com
apostol
Експерт кариерист
Експерт кариерист
 
Мнения: 195
Регистриран на: 20 Дек 2007, 17:17
Местоположение: София


Мнениеот delpx » 16 Ное 2009, 22:05

пич не те знам не те познавам но ти чета безмислено безумните теми и да ти кажа лудоста около мене се изразява в тебе. да не пиша грамотно като тебе ама определено правя доста по прилични сайтове от тебе. Всички разбрахме че имаш 3-4 сайта дето половината уеб мастери сме ги правили в час по трудово в средното. Искаш като се каже маркетинг всеки да се сеща за апостол ? не аз се сещам за цирка. като цяло обаче ме кефиш човек на колко си 45-50 и се занимаваш с подобни глупости евала че се издържаш от това да пишеш по форумите но мисля че си много далече от истината поне с около 15-20 г. В една от темите ти пишеше колко пари си изкарал от супер мега комерсиалният си сайт дето е феномен в цялата вселена а и от вън нея , аз съм просто момче със селски произход ама тука на село като доя кравите изкарвам повече от твоите сайтчета , да ми отслабне задника наушким или мислиси че имаш пачка ако можеш. Писна ми и то не само на мен да заливаш всичко с помията си.
delpx
Баш кариериста
Баш кариериста
 
Мнения: 44
Регистриран на: 15 Ное 2009, 20:10

Мнениеот apostol » 17 Фев 2010, 19:22

Ето че се появи поредният селски идиот на българското Интернет пространство.
**********************

Апостол Апостолов

www.LudiPari.com
apostol
Експерт кариерист
Експерт кариерист
 
Мнения: 195
Регистриран на: 20 Дек 2007, 17:17
Местоположение: София


Назад към Грижи

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта