Страница 1 от 1

Невидими спътници

МнениеПубликувано: 28 Юни 2009, 04:12
от apostol
МАЗНИНИТЕ- ПРИЯТЕЛ ИЛИ ВРАГ?


Години наред се изтъкваше важността на нискомаслените храни за поддържането на сърдечно-съдовата система. Никак не е чудно, че днес, когато хората чуят думата "мазнини”, те веднага си представят нещо нездравословно.
Въпреки това много съвременни проучвания в областта на диетологията показват, че някои мазнини могат да бъдат изключително полезни. Ярък пример за това са ненаситените мазнини от растителен произход, които влияят благоприятно върху сърдечно-съдовата система, и затова следва да бъдат част от всеки хранителен режим. На това място възниква съвсем основателният въпрос: кои храни съдържат тези мазнини?

Използването на зехтин при приготвянето на ястия и салати, консумацията на мазни риби и приемът на ленено семе са само част от вариантите за набавяне на тези необходими за нас есенциални мазнини.
За разлика от тях, наситените мазнини и трансмазнините най-често въздействат неблагоприятно на сърдечно-съдовата система. Източници на такива мазнини са най-вече животински продукти. Най- големи количества от тях се съдържат в месото и високомаслени млечни продукти. За отбелязване е и фактът, че трансмазнините се образуват най-вече по време на термичната обработка на хранителните суровини.

Много производители прибавят водород към растителните мазнини, за да подобрят техния вкус и устойчивост. По този начин се приготвят много продукти като чипс, бисквити, торти, маргарин и повечето пържени храни.
Експертите препоръчват да се избягват или да бъдат ограничени до минимум храните с наситени мазнини и трансмазнини. Трябва да се консумират само млечни продукти с ниско съдържание на мазнини. Трябва също така да се намали количеството на червеното месо и да се избягват храни като маргарин, пържените продукти и чипс. По този начин не само вашето сърце ще се почувства по- добре. Крайно вероятно е и да свалите някой и друг излишен килограм.

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

МнениеПубликувано: 16 Ное 2009, 22:04
от delpx
пич не те знам не те познавам но ти чета безмислено безумните теми и да ти кажа лудоста около мене се изразява в тебе. да не пиша грамотно като тебе ама определено правя доста по прилични сайтове от тебе. Всички разбрахме че имаш 3-4 сайта дето половината уеб мастери сме ги правили в час по трудово в средното. Искаш като се каже маркетинг всеки да се сеща за апостол ? не аз се сещам за цирка. като цяло обаче ме кефиш човек на колко си 45-50 и се занимаваш с подобни глупости евала че се издържаш от това да пишеш по форумите но мисля че си много далече от истината поне с около 15-20 г. В една от темите ти пишеше колко пари си изкарал от супер мега комерсиалният си сайт дето е феномен в цялата вселена а и от вън нея , аз съм просто момче със селски произход ама тука на село като доя кравите изкарвам повече от твоите сайтчета , да ми отслабне задника наушким или мислиси че имаш пачка ако можеш. Писна ми и то не само на мен да заливаш всичко с помията си.

МнениеПубликувано: 17 Фев 2010, 19:23
от apostol
Ето че се появи поредният селски идиот на българското Интернет пространство.