Грижа за измръзнали ръце; Маски за лице

Грижи за тялото. Спорт и здраве. Добър тонус за добра кариера.

Грижа за измръзнали ръце; Маски за лице

Мнениеот Luminosa » 27 Яну 2008, 19:55

По повод прогнозите, че се очакват нови ледени периоди...

Студената зима, която изведнъж ни залюля в бялата си прегръдка може да нанесе големи вреди на здравето и красотата на онези, които я подценяват.

Минусовите температури могат да доведат до измръзване на крайниците. Дори и съвестно да сме се подготвили за зимата, дългото разравяне на автомобила от под снега или мръзненето на спирките ще се отрази пагубно на откритите части на тялото ни. Даже и да слагаме ръкавици, след дълъг престой навън, ръцете ни може да се зачервят или да посинеят от студ. Освен, че може да настинем, измръзването поврежда и красотата ни. Ако се разминем с по-голямата злина – болестта, то трябва да сме щастливи и доволни, че можем да се отдадем само на грижа за красотата.

Ето няколко приятни начина, с подръчни средства и стари изпитани рецепти, да излекуваме загрубялата и почервеняла кожа на ръцете си и то в напълно домашна обстановка, докато приготвяме обяда или вечерята.

1. Може да не бързаме да изхвърляме веднага водата, в която сме варили картофите. Тя ще ни е необходима за една бърза възстановяваща процедура на изпръхналите ни от студ ръце.
реклама
Просто трябва да поставим ръцете си в топлата вода и да ги подържим няколко минути – ще им се отрази добре.

2. Добре ще се почувстват и ако им направим баня от отвара с целина (една връзка, нарязана на дребно на литър вода се вари половин час).

3. Най-лесният и бърз начин е като редуваме бани на ръцете по 15 минути първо с топла и после със студена вода.

За да не се налагат всички тези процедури, най-добре е, доколкото зависи от нас, да внимаваме с излагането на студ. Да спазваме прости правила като:
Никога да не излизаме с мокри ръце на студа (още по-малко с мокра коса).

Никога да не излизаме навън, без да намажем с крем ръцете си.

Никога да не излизаме в студа с незащитени крайници. Ръкавиците, особено вълнените, ще са наш пръв приятел в студеното време.

Ако добре се подготвим за студа, ще можем да се радваме само на приятните зимни преживявания.

Източник: Аз-жената
Последна промяна Luminosa на 10 Фев 2008, 01:48, променена общо 2 пъти
"Перлите се срещат само на такива места като този форум!" - Кака Мара
Аватар
Luminosa
Модератор
Модератор

Мнениеот Galy-07 » 28 Яну 2008, 10:55

Здравейте!
Тук бих искала да се включа и да препоръчам моя начин за предпазване от студ. Вечер мием ръцете си с топла вода, подсушаваме ги и правим маска от 1 лъжица краве масло, 1 лъжица захар и 1 лъжица лимонов сок. С тази смес натриваме ръцете си (все едно че си слагаме крем за ръце) и пъхаме найлонови ръкавици. Хубаво е да постоим поне 2 часа, докато се разтопи захарта - след това измиваме и намазваме обилно с крем. Ръцете стават меки и пухкави като на бебе.
Аватар
Galy-07
Напреднал кариерист
Напреднал кариерист

Мнениеот Luminosa » 28 Яну 2008, 11:22

Не съм почивала от доста време...решила съм да посветя идния уикенд на красотата, спането и себе си. :P Започвам с твоето предложение за ръцете. Но много ми се вижда 2 часа да стоя...без да мога да пипна каквото и да е. Аз толкова едвам изтрайвам на косата и лицето...
Аватар
Luminosa
Модератор
Модератор

Мнениеот Ilijana » 28 Яну 2008, 16:20

Превенцията е най-добрата грижа! :D Истинските дами затова винаги са с ръкавици - за да им нежни ръчичките. :lol:
Да направиш кариера е начинът да си намериш хубаво местенце под слънцето!
Тук виреят фенове на Портал кариерист във Facebook >>
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот Luminosa » 28 Яну 2008, 16:41

А според мен си е и до кожа. Никога не мия и не чистя с ръкавици, но ей на кожата на ръцете ми е мека... Пу-пу, да не ми е на уроки. :lol:
По-скоро превенция с маски и процедури преди да е загрубяла кожата...и да, за който е преразположен - ръкавици. :P
Аватар
Luminosa
Модератор
Модератор

Маска за ръце

Мнениеот Galy-07 » 29 Яну 2008, 15:34

Затова маската се прави вечер, когато обикновено сме пред телевизора и не се налага да вършим други неща. Хубаво е дори ако можеш да нощуваш с тази маска. Аз лично си слагам на китките върху ръкавиците ластичета (за да е по-стабилно) и оставам дълго време така.
Аватар
Galy-07
Напреднал кариерист
Напреднал кариерист

Мнениеот Luminosa » 29 Яну 2008, 15:54

То хубаво, хубаво...ама каквато съм шавлива, не е за мен. :lol:
А нощно време е абсурд. Ще я пробвам за по-малко време и ще докладвам за резултата. :D
Мисля, че ще има резултат...съдейки по продуктите, които я съставляват, оставам с впечатление, че наподобява пилинг.
:D
Аватар
Luminosa
Модератор
Модератор

Мнениеот Galy-07 » 30 Яну 2008, 10:50

Очакваме резултата :D
Аватар
Galy-07
Напреднал кариерист
Напреднал кариерист

Мнениеот Luminosa » 10 Фев 2008, 01:00

Докладвам, че аз все още не съм си направила маската. :oops: Но пък намазах мамините ръчички. :D Резултатът ще е ясен утре сутрин, защото мама си заспа с маската... :P Доколкото я познавам, това е единственият начин да я изтърпи повече от два часа. :lol:
Аватар
Luminosa
Модератор
Модератор

Мнениеот Ilijana » 10 Фев 2008, 01:36

Като говорим за родителите, сетих се за маската на моята баба. Сварява се един картоф и се намачква с малко масло /за суха кожа/ или олио /за мазна кожа/. Тази каша се намазва на ръцете и лицето и престоява към 15 минути. Ефектът е супер! :D
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот Luminosa » 10 Фев 2008, 01:47

Ще я пробвам. По-лесна ми е от тази за ръцете. Много се вдъхновявам от маски за лице и коса.
И в духът на постингът на Илиянка...да споделя една друга супер маска за лице. Жива мая, колкото орех и 1 супена лъжица прясно мляко, топличко...разбърква се до получаването на кашичка. Маже се на лицето, 20 мин. по-късно се измива с водичка! Изчиства перфектно...а за кожи склонни към акне или "опъпчване" е перфектна. :P

П.С. Мисля, че трябва да попроменя малко заглавието на темата.
:lol:
Аватар
Luminosa
Модератор
Модератор

Мнениеот Ilijana » 10 Фев 2008, 01:49

Luminosa написа:П.С. Мисля, че трябва да попроменя малко заглавието на темата. :lol:

Да, вече сме малко извън темата.
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот bistra71 » 25 Фев 2010, 20:26

И аз правя пилинг на ръцете със захар, а всяка вечер натривам с лимон. Зная, че лимоновият сок активирал колагена и кожата не изсъхва и не се състарява бързо.

Наистина ръкавиците са много важни, но не мога да се науча да ги слагам и това е...... :oops:
bistra71
Нов
Нов

Мнениеот Luminosa » 12 Мар 2010, 01:54

Споделям ви прекрасен пилинг за лице с аспирин.
Взимате 2-3 аспирина и ги разтваряте в няколко капки вода. След като се разтворят напълно, обтривате лицето си с получената кашичка. Оставяте да изсъхне 2-3 минутки и изплаквате с топла вода, като отново масажирате.

Помага срещу черни точки, избистря и тена и има леко избелващ ефект.

Очаквам отзиви! :D
Аватар
Luminosa
Модератор
Модератор

Re: Грижа за измръзнали ръце; Маски за лице

Мнениеот Гост » 31 Мар 2014, 21:17

Много полезна тема :) Благодаря !
Гост

Следваща

Назад към Грижи