Относно дарение на дрехи

Място за релакс на кариеристи. Нама ограничения за темите. Всичко, което искате да обсъдите.

Относно дарение на дрехи

Мнениеот Skarlet » 06 Яну 2009, 17:39

Хелоу на всички. Изтрезняхте ли след празниците? :lol: Как е сега на работа? :roll:

Такааа...Искам да ви споделя за нещо малко извън кариерните ни проблеми.

Тези дни поразчистих малко гардероба си и напълних 3 чувала с непотребни дрехи. (добре де малко съм манячка на тема дрехи :oops: ). Тъкмо тръгнах да ги хвърлям и моя приятел ми каза: "Ти луда ли си? Знаеш ли колко хора нямат дрехи, а ти ще ги хвърляш в контейнера!!!" И аз се замислих дали да не ги даря. Всички дрехи са почти чисто нови. Обличани са по един, два пъти и след това са ми писвали. Имам и 14 блузки 3 панталона с етикет! Обадих се на дома за сираци в Бургас, но ми казаха, че не приемат употребявани дрехи, а само чисто нови. Опитах се да обясня на жената отсреща, че част от дрехите са обличани наистина, реално и фактически само веднъж, но онази дори не ме изслуша. Ок може би имат някакви разпоредби... незнам!
Отделно една позната ми каза, че преди години дарила дрехи в същия този дом. След месец отишла пак да види децата и ... като ги попитала защо не си носят новите дрехи те и отвърнали, че възпитателките са ги прибрали(дрехите). :shock: Аааа не, ще набия някой!!!

Въпросчетата ми към вас, кариеристи, е: Имате ли познати (жени, момичета), които се нуждаят от дрехи. Знаете ли някой дом, в които наистина децата се нуждаят от дрехи. Другото, което искам да ви попитам е дали мога лично да дам дрехите на децата, а не да минават през ръцете на възпитателките или на разни фондации. Хич нямам намерение да се оставя някоя нагла лелка да обере дрехите за себе си. :evil:

Търсих инфо в Интернет, но навсякъде пише кой какво дарение е направил, а никъде не се споменава кой от какво има нужда! :?

Ще се радвам на помоща Ви! :)

П.С. Дрехите са дънки, летни потници, блузки, пуловери, костюми, панталони, спортни панталони, разни по-официални "парцалки". Като размер ще станат на момичета над 14години и между 55 и 65 кг.
Аватар
Skarlet
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот Marin » 06 Яну 2009, 21:49

Скоро имаше организирана една дарителска акция за един дом за сираци в градът от който съм.Бяхме накупили мн неща дрехи,играчки и мн плодове.Децата са предимно на възраст между 3-12 години.Накрая ни забраниха акцията и никой неразбра защо :shock: Значи по телевизиите се апелира да сме по човечни и да помагаме на хората в нужда...амм нещо работата издиша :idea:
It can be done...и те така!
Marin
Активен кариерист
Активен кариерист

Мнениеот _bioHAZArd_ » 07 Яну 2009, 09:43

http://svetinikolai.org/dariteli.php

Тук мисля че няма да ти откажат

П.С. - При нас се случи същото, един дом за възрастни хора, отказаха ползвани дрехи. Искаха само нови. Даже имаха специални изисквания към това какво да им се дари. Аз ако бях директор щях да вземам каквото ми дават, само и само тези хора да се чустват малко по-добре.
_bioHAZArd_
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот Marin » 07 Яну 2009, 12:25

Добре а според Вас защо отказват дрехите 2-ра ръка при положение, че за нови дрехи ще трябват мн повече пари :?:
It can be done...и те така!
Marin
Активен кариерист
Активен кариерист

Мнениеот Ilijana » 07 Яну 2009, 13:30

Marin написа:Добре а според Вас защо отказват дрехите 2-ра ръка при положение, че за нови дрехи ще трябват мн повече пари :?:

За да няма опасност да се заразят с някакви болести. В някои европейски благотворителни организации (към католическата църква) приемат стари дрехи само, ако има бележка от химическо. Мисля, че и други организации практикуват същото.

Скарлет, нямаш ли някакви колежки (чистачки или други с по-ниските заплати), на които да предложиш? Може би те имат някакви познати или приятели, които имат нужда?
Да направиш кариера е начинът да си намериш хубаво местенце под слънцето!
Тук виреят фенове на Портал кариерист във Facebook >>
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот Skarlet » 07 Яну 2009, 13:37

_bioHAZArd_ , гледах го този дом "Св.Николай", но там са малки деца, а аз имам дрехи за момичета над 14г. :?

Marin, явно имат някакви наредби, разпоредби, членове и алинеи, които забраняват или недопускат дарение на дрехи 2ра ръка. И аз не си го обяснявам. Все пак в цял свят даренията от обикновени хора са храна, одеала и дрехи 2ра ръка. При нас не можеш да дариш храна свободно. Трябва задължително да е със някакъв сертификат от "Метро" :?: А големи количества нови дрехи за дарение могат да си позволят само много богати хора, но те пък дори и да имат желание немогат да "огреят" навсякъде.

А аз си мислех, че мога да подобря поне мъничко живота на някое от тези момичета. Според мен с новите дрехи биха могли по-комфортно да се чувстват като ходят на училище или пък на интервю за работа(защо не). :?

Накрая ще си занеса дрехите в циганската махала. Как ще им отиват на ромките новите блузки и чантички :lol: Чай шукарие :lol:
Аватар
Skarlet
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот Skarlet » 07 Яну 2009, 13:40

Ilijana написа:Скарлет, нямаш ли някакви колежки (чистачки или други с по-ниските заплати), на които да предложиш? Може би те имат някакви познати или приятели, които имат нужда?[/color]

Имам, но явно от криворазбран срам ли, морал ли не ги поискаха. :wink:
Аватар
Skarlet
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот Ilijana » 07 Яну 2009, 13:44

Skarlet написа:Имам, но явно от криворазбран срам ли, морал ли не ги поискаха. :wink:

Не им предлагай, а ги помоли да ти помогнат - да те отърват от дрехите, които просто нямаш къде да слагаш вкъщи. :)
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот Skarlet » 17 Яну 2009, 21:16

Ilijana написа:Не им предлагай, а ги помоли ... :)

Молбите свършиха по-добра работа. Благодаря, Ilijana! :D И аз доволна и останалите - също. 8)
Явно имам още много да уча за психологията на хората :wink:
Аватар
Skarlet
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот Ilijana » 17 Яну 2009, 21:37

Skarlet написа:Молбите свършиха по-добра работа. Благодаря, Ilijana!

:ok:
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Назад към Релакс. Почини от работата!