Незнам как да озаглавя темата :(

Място за релакс на кариеристи. Нама ограничения за темите. Всичко, което искате да обсъдите.

Незнам как да озаглавя темата :(

Мнениеот Skarlet » 13 Яну 2009, 08:30

Здравейте, кариеристи! Извинявам се за заглавието на темата, но наистина незнам кое е подходящо!

Искам да ви попитам какво ви е мнението за текущата ситуация с страната. В икономическа криза ли сме наистина както се тръби навсякъде в обществото и медиите или не сме както ни казват от парламента? Тази другата, газовата криза(която ме остави 2 дни без топла вода и парно :evil: ) ще ни срине ли?

Утре ще има протест пред парламента - подкрепяте или не?

Аз съм много объркана. Хем искам някои неща в държавата да се променят, хем много нагласени ми се виждат тези протести.
Иска ми се смяна на управлението, но незнам кой е алтернатива?

Да уточня, че подкрепя учители, лекари, полицаи в исканията им! Аз също съм на мнение, че заплатите и условията на работа са невъобразимо лоши!

Слушам по медиите, че ситуацията заприличвала на 10 януари 1997г. Била съм малка и нямам много ясни спомени, но от родителите ми знам, че годините '95-'97 са били адски трудни и не трябва да се повтарят?! Ще се повторят ли?

Повечето тук сте по-големи от мен. Какво е вашето мнение? Ще ми е интересно да разбера! :)
Аватар
Skarlet
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот _bioHAZArd_ » 13 Яну 2009, 09:13

Скарлет, България е минала през много кризи. Помня колко дървени ваканции сме имали, и сме учили на студено. Не мисля, че газовата криза е проблем. Проблем е че няма алтернативни решения. За това са виновни всички управници от 1989 година насам. Подкрепям всички протести защото явно това е единственият начин управниците да се задвижат малко нещата.
_bioHAZArd_
Баш кариериста
Баш кариериста

Re: Незнам как да озаглавя темата :(

Мнениеот Ilijana » 13 Яну 2009, 10:46

Skarlet написа:Да уточня, че подкрепя учители, лекари, полицаи в исканията им! Аз също съм на мнение, че заплатите и условията на работа са невъобразимо лоши!

Исканията, може би, са оправдани, но всичко допира до парите. Когато бюджетът е ограничен, какво-то и да искаш да направиш - няма да стане. Защото няма пари!

Трябва да се промени цялата система, защото в настоящата нещо куца - затова България с всяка година се мъкне все по-назад в опашката на съвременната Европа.

Относно твоите притеснения, Скарлет, повярвай, че няма да се случи нищо толкова страшно, че няма да се справим с това. :) В кризисните ситуации хората се стягат и намират начини да оживяват. Още повече, че сегашното положение все пак не може да се сравни с това в началото на 90-те. Сега не е ситуацията, когато и пари да имаш - нищо не можеш да купиш, защото просто го няма никъде; можеш да излезеш извън България и да си намериш прехраната и много други неща. Е, тези, които живеят на кредит, наистина ще виждат зор, но и този проблем е разрешим. Здраве да има! :)
Да направиш кариера е начинът да си намериш хубаво местенце под слънцето!
Тук виреят фенове на Портал кариерист във Facebook >>
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот _bioHAZArd_ » 13 Яну 2009, 11:05

Ilijana написа:направиш - няма да стане. Защото няма пари!

Ами като се замислим че няма пари - първо колко от хората правят всичко възможно да скрият данъците си ?
_bioHAZArd_
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот Ilijana » 13 Яну 2009, 11:17

_bioHAZArd_ написа:
Ilijana написа:колко от хората правят всичко възможно да скрият данъците си ?

И не само това правят хората. :) Относно данъците - имам чувството, че държавата се опитва да вземе "последната риза" на хората. Ако платиш данъците, такси и други подобни, веднага се замисляш "Само за държавата ли ще работя?". Въпросът е в това, че трябва да се подпомага дребния и средния бизнес, за да се разкриват нови работни места и повече хора сами да могат да си вадят прехраната. Тогава и за държавата ще има достатъчно. :)

Стува ми се, че не случайно са затегнали кранчето на европейските "пари аванта"? ;)
Да направиш кариера е начинът да си намериш хубаво местенце под слънцето!
Тук виреят фенове на Портал кариерист във Facebook >>
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот _bioHAZArd_ » 13 Яну 2009, 12:43

Тя се опитва и я взема, но докато власта не промени законите - ние сме в затворен кръг....
_bioHAZArd_
Баш кариериста
Баш кариериста

Назад към Релакс. Почини от работата!