Мозъчна клизма

Място за релакс на кариеристи. Нама ограничения за темите. Всичко, което искате да обсъдите.

Мозъчна клизма

Мнениеот apostol » 09 Фев 2009, 05:28

КАК СЕ ПРОМИВАТ МОЗЪЦИ


От 20 години насам една сюрия долнопробни журналисти, социолози и политолози ни внушават, че сме зле, че сме много бедни, че едвам оцеляваме. Внушават ни дори, че сме най- големите въшкари и гладници в Европа.
Всичките тези мерзавци ни промиват мозъците така натрапчиво, защото властниците го изискват от тях. Плащат им, за да ни смазват психически, да ни лишават от елементарно самочувствие и самоуважение. Така нашите „управници” ни управляват по- лесно.
За да не бъда голословен, ще цитирам едно „проучване” на някаква фондацийка, нарeчeна „Нова икономика”. Тези негодници твърдят в своето „проучване”, че България е на 20-то място от общо 22 европейски страни в изследване на личното благосъстояниe.

Според „изследването”, най-добро място за живеене е Дания, следват Норвегия, Швейцария и Швеция. Забелязвате ли- започват да шикалкавят. Нали идеше реч за личното благосъстояние, а не за най- доброто място за живеене?!
Прави впечатление, че големите страни заемат сравнително по-задни позиции. Германия е 12-та, Великобритания е непосредствено след нея, а Франция е едва 16-та. Пак лъжат. Истината е съвсем друга- Германия е вече последната страна в Еврозоната. На първо място е Ирландия.
Независимо от това, че песимизмът на средния гражданин в ЕС нараства по-бързо, отколкото в България, като цяло прогнозите на хората у нас остават по-песимистични, отколкото в ЕС. Е, това е вярно, но този песимизъм се дължи най- вече на „мозъчните промивки”, които от десетилетия насам ни правят такива типове.

Нека сега да разгледаме ФАКТИЧЕСКОТО състояние на нещата. 98 % от българите притежават жилища, недвижима собственост, земя... 98 % от гражданите на ЕС НЕ ПРИТЕЖАВАТ жилища, недвижима собственост, земя. Хората без имот са безимотни хора. Те, казано другояче, са просяци. Самите западноевропейци твърдят за себе си, че са „работещи просяци”.

На всичко отгоре тези хорица получават псевдопари, т. е. евро. Години наред тъпите български журналисти ни внушават, че взимаме най- малките заплати в ЕС. Взимали сме някъде към 300 евро.
Те, милите идиоти, изхождат от МЕЖДУБАНКОВИЯ КУРС, който няма нищо общо с реалното съотношение евро- лев. Най- важното в случая е това, че ние получаваме левове, а не евро (слава Богу). Защото еврото, за разлика от лева, НЯМА НИКАКВА ПОКУПАТЕЛНА СТОЙНОСТ. Реалният курс е този: 1 лев = 3 ?. Ще го кажа другояче: в България за 1 лев купуваш толкова стока, колкото ще купиш в страните от ЕС за 3- 4 ?.
РЕАЛНАТА заплата в ЕС е 300- 400 ? (след удръжките- чудовищно високи данъци, здравни и пенсионни осигуровки, наеми и режийни). За справка: здравната месечна осигуровка в западноевропейските страни е цели 180 ?!! С една реална заплата от 300- 400 ? можеш да си купиш 60 кутии цигари. Или 27 кг. пилешки гърди. И... толкоз! Това което искам да кажа е следното: на всичко отгоре цените в западна Европа са ужасно високи. Докато у нас те са ужасно ниски.

Всичко това означава на практика само едно: българите имат вече НАЙ- ВИСОКИТЕ ДОХОДИ в ЕС. Реално те печелят по 2000- 2500 ? на месец. Освен това те притежават недвижима собственост за стотици хиляди ?. Това прави българите НАЙ- БОГАТИТЕ хора в ЕС!

В днешна България се живее най- добре, най- лесно, най- весело. НИКОГА България не е била по- добре! България отдавна се „оправи”, а тези, които не са могли да се оправят през последните 20 години, и продължават да хленчат и мърморят, са просто едни неудачници. Те никога няма да се оправят.
Такава е истината и е крайно време наивните български лапнишарани да осъзнаят това. А не да слушат глупостите на разни телевизионерчета, политолози и платени драскачи.

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
**********************

Апостол Апостолов

www.LudiPari.com
apostol
Експерт кариерист
Експерт кариерист
 
Мнения: 195
Регистриран на: 20 Дек 2007, 17:17
Местоположение: София


Re: Мозъчна клизма

Мнениеот Skarlet » 10 Фев 2009, 13:54

apostol написа:В днешна България се живее най- добре, най- лесно, най- весело.


Да добавя само:

Наздраве, Cheers, Jiveliiii, :-><-: :v-v: :mrgreen:
Аватар
Skarlet
Баш кариериста
Баш кариериста
 
Мнения: 83
Регистриран на: 09 Ное 2007, 19:21

Няма как

Мнениеот eser » 13 Фев 2009, 18:29

Бях си обещал в малкото време което успявам на последък да влизам в този прекрасен форум да пиша в помощ на другите.
Съгласен съм с доста неща от поста на бат Апостол, но няма как да не изразя и съжалението си от огромната омраза в нашия народ която се налага в последните няколко години. От насилието което започва да ни заобикаля... А ние за разлика от западняците не сме "студени" хора, нещо което е обичайно в Германия не е същото и при нас (пример младеж или девойка навършил/а 18 години излиза на улица и започва да се блъска сам с живота, докато тук добрите даже сантиментални роднински връзки са много топли).
Да се върна на поста на Апостол, да тук в България собствениците на недвижима собственост процентно са много повече отколкото западняците, но това не означава, че това е за по-хубаво, пример баба на 90 години притежава в центъра на голям град огромен апартамент, но това прави ли я щаслива ако не може да си го отоплява, да го ремонтира, да се изкачва по ужасните и грозни стълби (заради неплатения асансьор)?
Накрая какво искам да обобща, не съм съгласен на пълното копиране на западния модел, не искам да СВИКНА с омразата около нас, не искам да виждам деца, които да свикват с мисълта, че винаги ще бъдат втора категория...
Тук няма да използвам любимата ми реплика "УСПЕХ".
Дари добро, то ще ти се върне...
Аватар
eser
Баш кариериста
Баш кариериста
 
Мнения: 55
Регистриран на: 07 Апр 2008, 15:50

Мнениеот Ilijana » 14 Фев 2009, 00:18

Не ми се вярва, че собствениците на имоти в България са толкова много. Освен това, има разлика да притежаваш имот на няколко декара и етажа и друго нещо да имаш панелна боксониера или половин обор в някое село.

Аз пък за друго мисля: колко от собствениците на имоти са си ги купили скоро (през последните 5-10 години) и колко от тях са успели сами да спечелят пари за тези имоти (а не да ползват спестяванията на цялата си рода до десето коляно)? И нещата ще се задълбочават.

Както казват в Европа - порастна "поколението на 700 евро" (това са съвременните млади хора с ниска заплата и без никакви перспективи за собствено жилище и достоен живот). За българия дори бих казала, че еврото са доста по-малко.
Да направиш кариера е начинът да си намериш хубаво местенце под слънцето!
Тук виреят фенове на Портал кариерист във Facebook >>
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист
 
Мнения: 627
Регистриран на: 07 Яну 2007, 02:28
Местоположение: Мрежата

Мнениеот _bioHAZArd_ » 14 Фев 2009, 14:49

Ilijana написа:Аз пък за друго мисля: колко от собствениците на имоти са си ги купили скоро (през последните 5-10 години) и колко от тях са успели сами да спечелят пари за тези имоти (а не да ползват спестяванията на цялата си рода до десето коляно)? И нещата ще се задълбочават.Това е положителното наследство на комунизма, че много хора си имат апартаментите от тогава. А имотите от преди това. Но именно това е положителното, че имотите се предават през поколенията. Я си представи твоите родители да живеят под наем, и като направиш 18 години направо да ти посочат вратата да ходиш и ти под наем ? Или като се пенсионират, да си оставят къщата на някой като Хилд....а ти да почваш тепърва да се бъхтиш за нова.
_bioHAZArd_
Баш кариериста
Баш кариериста
 
Мнения: 81
Регистриран на: 19 Ное 2008, 14:02


Назад към Релакс. Почини от работата!

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 гостаcron