от Mar7 » 13 Окт 2011, 23:10
г-н Апостолов на вашата преклонна възраст ЕМИГРАНТ може и да звучи тъпо.
E няма как само защото сте решили да ги удостоите с честа да се изтърсите в западна европа да започнете да взимате заплати колкото местните по 2-3000 евра ?!?!
Иска се изик,образование (местно образование нашето се раздава на сюльо и пульо и няма тежест), стаж, трудолюбие, честност, упоритост, спазване на законите и тн..
Все качества, които в България не се ценят.Тук трябва да си ЧОВЕК НА НЯКОГО, ДА ТЕ ПРЕПОРЪЧАТ,да можеш да се подмазваш и да лижеш задници,за си доносник,клюкар,корумпиран,да може да се надупваш когато ти кажат абе да си подлизурко....
А тия 800 евро дето ги цитирате са 200 евро на седмица...нещо не ми се вързва.Аз съм изкарвал толкова на ден в продължение на 6 месеца, а средната ми заплата беше около 130-150 евро дневно...
За пример:
1.Пример (квалифицирания емигрант) Моя приателка зъболекрка приравни дипломи в UK и започна със стартова заплата от 70 000 лири годишно.Което прави 5833 лири на месец (в България в София е получавала около 1200 лв при 500 лв квартира) Разбира се тези 5833 са бруто заплата има данъци около 24-27%.
Но където живее тя в момента може да си купи къща на 2 етажа с 2 спални с хол,кухня, малка градинка за около 150 000 лири.Готова обзаведена с кухня с всичко само си звимаш пантофите.Ами това и са малко над 2 брутни годишни заплати, а направи го в Бългаия това г-н ПРОФЕСОРЕ апостолоФ !?!?
Храната и е по евтина от България, бензина горе долу колкото в Бг.Наем на цяла къща е около 800-900 лири в нейния район или да изпраща такава е около 700-800 лири месечно.
2.Пример (бачкатора) Мой приател работи като международен шофьор в Германия,Франция,Италия,норвегия,Дания и тн.Спестява на месец чисто след разходите между 1500 и 2000 евро в зависимост колко км е изминал за месеца !
3.Пример (бизнесмена) Мой приател емигрирал в САЩ преди 10-тина години.Стартира бизнес с продажби по интернет.В момента работят 10-тина човека за него и прави месечни обороти около 300 000 -400 000 USD.Живее в скъп апартамент с гледка към океана и шофира Мерцедес S класа поръчков.
4.Пример (лентяйя) Тук щу отделя повечко време. Той сборен образ.Досущ като вас с вашето мислене и негативизъм към останалите народи както са го учили в ДС, а той така учи и децата си.МЪРЗЕЛИВ,СКАТАВА,ГЛЕДА ДА МИНЕ МЕТЪР неговите принципи в живота са РАБОТАТА ДА НЕ Е ЗАЕК ЧЕ ДА ИЗБЯГА, ОТ РАБОТА ГЪРБАВ СЕ СТАВА, ЩЕ ИМ РАБОТЯ НА ЧУЖДЕНЦИТЕ ТЕ ЗНАЯТ ЛИ МЕ КОЙ СЪМ АЗ НА СЕЛО, ЩЕ ИМ УЧА ЕЗИКА БЪЛГАРИЯ КОГА Е БИЛА НА 3 МОРЕТА ЗНАЯТ ЛИ ТЕ.Това е капсолирания емигрант, обикновено без подходящо образование (галеник на системата научен да не работи и да получава някакви пари да живее на гърба на другите) без език, без мотивация,без стаж, без някакви специални умения,знания,перспективи.Завистлив, мързелив, лукав !
Тази група българи идват с огромен негативизъм и параноя. Която реално си съществува в България, но привнесена тук, дава горчив привкус на всичко.
Хората, като тях дошли от България, ако не превъзмогнат тая психическа нагласа, остават на същото и даже по-лошо ниво и като правило се провалят.
Духът на провала витае наоколо, както и завист, злоба и някакви ужасни негативни психологически компенсации, които наблюдавам, но е трудно да опиша с членоразделни думи.
В UK хората са весели, положителни, работливи, приятни, учтиви, принципни, знаят си правата и задълженията и са готови винаги да помогнат. Изведнъж виждаш този тип българин, който е завистлив, злобен, проявява разрушителни емоции като гняв, параноя, завист, дребнавост, подлизурство, подмазвачество, робско поведение без достойнство, липса на чувство за самоуважение или точно обратното, надуто и комплексарско поведение.
Веднага бива отхвърлен от социалната група наоколо и му тръгва репутацията на проблемен човек. Това не може да се преодолее понякога с години. Обикновено му се налага да се мести и да търси нови жертви на негативното си поведение, защото никой не иска да търпи такива хора в УК. Има огромна нетолерантност към разрушително социално поведение, включително и по закон. За антисоциално поведение особено при доказателства като например снимки от камера или полицейско свителство, се полага незабавен затвор. Затова британците почват да избягват такъв човек и да го отритват. Никой не желае негативен човек, или човек с лоши социални навици наоколо.
Почне ли да се мести през различни места, му тръгва друга слава, че е ненадежден и непрофесионален, или че има проблемен личен живот, защото каквито и обяснения да дава, фактите за непрекъснатото местене почват да излизат наяве.
Не може да се обясни с няколко думи, сложен социален феномен е, който обясних по-горе: българите, които идват от България в УК, и които не положат усилия да превъзмогнат българските си социални навици, остават аутсайдери, понякога завинаги.
Това носи лоша и много негативна слава на България като цяло.
Но вие сте израстнали в едно друго време, по времето на един режим, където са ви промивали мозъците с упадачния капиталистически строй !
Вие сте продукт на своето време и едва ли може да го проумеете.Били сте галеник на своята система, а и сте нямали друг избор.
Аз и не очаквам да ме разберете, хора които са се оформили като личности по времето на комунизма (към днешна дата хора над 40-45 год.) не могат да си променят робското мислене.
Моето поколение извади късмет, че Стената бе съборена, когато бяхме съвсем млади. Но понеже комунизмът си остана непогребан, взе че вампиряса и цялата пошлост, която сега наблюдаваме е следствие не от демокрацията, а от липсата на лустрация. Днес у нас вилнеят лакеите на червения канибал – тези, които услужливо му подаваха тази или онази мръвка и угоднически се смееха на оригванията му. Затова и днес мнозина у нас се чувстват емигранти в собствената си страна, защото това не е техният свят.
Но не и за тия, които още страдат по онова време, когато можеха да лъжат безсрамно, а всички останали имаха право единствено да мълчат. Навремето даже имаше „забранени” автори и книги, за чието притежание вкарваха в затвора. От страх пред свободата на словото и мисълта, която то поражда. Затова преди информацията беше по-строго охранявана и от строго охраняваните ни граници, където не се свеняха да стрелят и по 16-годишни деца.
Но не ви разбирам да плюете по хората емигрирали от България не от хубав живот за да търсят по-добро бъдеще и перспективи за тях и техните семейства.
През последните 20 години от България си заминава цвета на нацията, хората които градят живота.
Г-н Апостолов както вече написах вие сте продукт на вашето време и освен хляба и какво можете да си купите с 1 лев и че имате собственост вас друго не ви интересува, типично !
Защо ми е панелка като не мога да си платя парното и да си нахраня децата.
Дали изобщо предполагате, че има хора, който искат да се развиват, да живеят в страна където има добро здравеопазване,където има сигурност, добра соц.система, добър бизнес климат, инфраструктура, качествено образование, съдебна система,където има ясно установени правила, които се спазват,сигурност и тн и тн.
И тези хора нямат време да чакат и да се борят с вятърни мелници в България.Живота е само един и втори дубъл няма !
В последните години не емигрант звучи тъпо, а българин.Защото българин в западна европа се асоциира с престъпност и корупция !
Защото българина все по често рови в кофите за смет и живее с 55 евро пенсия на МЕСЕЦ, защото по улиците гордо се разхождат престъпници,убийци и наркопласьори, ,а полицаите се крият в храстите за да вземат 20-50лв на ръка,защото в болниците няма пари за консумативи,няма пари за онкоболните,няма апаратура,няма лекари,защото в България е най-висока детската смъртност,защото дърветата са осеяни с некролози,пътищата са ни като лунен пейзаш,защото мин. работна заплата е 270 лв., а мин. пари на член от семейството за живот е 529 лв.
ЗАЩОТО БЪЛГАРИНА СЕ ЧУВСТВА КАТО ЕМИГРАНТ В СОБСТВЕНАТА СИ ДЪРЖАВА !
Контейнерите за боклук до блока. Тук всяка сутрин идваше жена, във вехти дрехи, слаба , невисока, с количка, а през зимата с шейна. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Преглеждаше в сместа добре нещата, отделяше полезните на вид. Изглеждаше ми странно тя позната, в походка, маниер, гърбът - превит. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Бях все зает, началник-в общината, до службата ме караха с кола. И само сутрин, точно до вратата я виждах - беше с очила. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Веднъж обаче тя ме заговори. Попита ме с усмивка за часа. Невероятно близка ми се стори. И я познах - познах я по гласа. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Бе моята учителка любима в последния гимназиален клас. Заместваше почти една година. Бях влюбен в нея. Слушах я в захлас. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Цял ден на работа за нея мислих - УЧИТЕЛКАТА, станала клошар. В бюрото нещо търсех, нещо чистех ...бях станал ученикът - Божидар. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Не бе познала в мене ученика. Самият аз бях доста променен -След този ден учителката вече не видях !
Но просто ви призовавам към толерантост не може да обиждате просто така с лека ръка вече почти 2 млн. българи, които живеят и работят в чужбина и пращат пари на роднините си в България за да може те да си покриват разходите.Да плащат високите косвени данъци с които да пълнят хазната, а от там да ви плащат високата пенсия, защото вашите другари окрадоха пенсионния фонд.
съдбата на достойния ни род.
Не виждаш майките,които днес не раждат.
Стариците край кофите за смет.
Бащите със джобове празни,
в ръцете с куфари и здравец за късмет.
Децата ни са вече на изчезване.
Селата мъртви. Пусти градове.
Строим хотели, паркинги, гаражи...
Край просяка минава БееМВе.
На "пътя към Европа" се продават
в ръцете с кукли малките моми.
Те детството си в сънища сънуват.