Страница 1 от 1

Ще ми липсва казарматааааааааааааа..............

МнениеПубликувано: 23 Яну 2007, 01:36
от zubeid
От догодина свършват вицовете, случките и песните от родната казарма. Тя ще се превърне само в спомен, сгрявал сърцата на някогашните редници. И раздумките на софра, при които жените с умиление си спомнят как са раждали, а мъжете ­ как са удряли крак на плаца и са тичали с противогази, ще секнат...
http://www.karierist.com/MAN/Articles_man/mr_0013.htm

Ще ми липсва казарматааааааааааааа.............. :( :cry:

МнениеПубликувано: 03 Май 2007, 14:53
от mi_9
Подкрепям! 8)

МнениеПубликувано: 28 Май 2007, 09:22
от Ilijana
Форумът е "мъжки", но нали няма да се откажете да изслушате едно момиче? :D
Мисля, че казармата винаги е давала на младежите една добра възможност да се научат на екипната работа. Точно затова мъжете са "по-научени" да работят в екип - защото са го практикували в казармата. Без казармата вие мъжете имате една възможност да научите нещо, което ще ви потрябва в живота, по-малко.
Освен това, добре е всеки младеж да може всеки ден да тренира и да заяква. :D

МнениеПубликувано: 28 Май 2007, 17:40
от Ilijana
Мъже,
няма ли да ми отговорите :?: :?: :?

МнениеПубликувано: 29 Май 2007, 06:47
от zubeid
Ilijana, повярвай че казармата толкова добре изглежда от твоята гледна точка /на жена/. Ние, мъжете, виждаме нещата под друг ъгъл: младите момчета се лишават за няколко години от възможността да се занимават със своята кариера и работа. Наемната армия, може би е най-добрия изход от положението - в армията ще служат само професионалисти, които съзнателно и с желание ще вършат тази работа.
А спортуването не е приоритет само на армията. :wink:

МнениеПубликувано: 15 Авг 2007, 09:19
от MTM
Ами, аз определено не съм съгласен с това. Казармата наистина е нужна за всеки млад човек според мен. Аз миналата година минах по този път и това, за съжаление приключи само за някакви си 6 месеца. А да не говорим за това, че казармата в момента е една детска градина. В този смисъл всеки би казал "Нужна ни е професионална армия". Отново "НЕ"! Професионална армия е нужна на ЕС или САЩ. Ние сме една плюнка народ. Мисля, че не това е най-добрата формула за нас. Българското правителство според мен направи много сериозна грешка миналата година, отменяйки наборната военна служба, за което един ден нашата родина ще съжалява горчиво. Силно се надявам това никога да не се случи, но така го виждам в момента. Само времето ще покаже.

МнениеПубликувано: 15 Авг 2007, 14:44
от mi_9
Здравей, MTM! Най-накрая имаме още един мъж на форума! :D

МнениеПубликувано: 15 Авг 2007, 14:57
от MTM
mi_9 написа:Здравей, MTM! Най-накрая имаме още един мъж на форума! :D


Благодаря!

Само споделям преживяното там и нещата такива, каквито ги виждах отвътре, а сега и отвън... нещата не са толкова розови, колкото всички си мислят, за съжаление.

МнениеПубликувано: 10 Фев 2008, 01:28
от Luminosa
Мислите ли, че казармата прави мъжът - Мъж?! Нали имаше една такава приказка, че мъж, който не е ходил в казармата - не е мъж... :lol: :lol: :lol:

МнениеПубликувано: 11 Фев 2008, 12:00
от MTM
Със сигурност. Само дето от няколко годинки насам казарма си няма, така, че не се брои. Общо взето приказката е "Мъж, който не е ходил в казарма не е мъж и жена, която не е раждала, не е жена." Лично аз ходих в казармата преди две години и определено смея да кажа, че още тогава си беше детска градина. Камо ли сега, ама нейсе...

МнениеПубликувано: 01 Апр 2008, 05:54
от Rado_82
Luminosa написа:Мислите ли, че казармата прави мъжът - Мъж?! Нали имаше една такава приказка, че мъж, който не е ходил в казармата - не е мъж... :lol: :lol: :lol:

На този въпрос всеки може да си отговори сам. Мъжете, били в казарма по времето когато тя е била каквато трябва, повече мъже ли са от сегашните младежи, които изобщо не ходят?
И имат ли общо думите на тези които държат на тази теза (старите пушки) с техните сегашни действия? Дали промяната не е само в думите, не и в делата?
Със сигурност има положителни страни едно такова преживяване. Но има и страшно много отрицателни. Готино е да се научиш на ред в действията си. Тъпо е да бъдеш манипулиран от някакъв прост началник. Готино е в такава обстановка да завържеш здрави приятелства. Тъпо е да съществува онова разделение на "стари пушки" и "зайци", и то на място в което всички трябва да мислят по един и същи начин и да бъдат свои. Готино е само за някои, които в кръвта си искат да са войници. Тъпо е за други, които не смятат войните за нещо задължително.
Наред с това, че някои разправят че казармата е нещо велико, има много такива които биха предпочели никога да не са влизали там.
Едно се печели, друго се губи. Въпрос на предпочитание.

Аз не съм бил в казармата. Не ми е и притрябвало. Не се кефя на войните. Ако зависеше от мен това по цял свят да няма нито един войник и нито едно оръжие, щеше да е така.

Мнение

МнениеПубликувано: 10 Апр 2008, 08:13
от eser
Ilijana написа:Форумът е "мъжки", но нали няма да се откажете да изслушате едно момиче? :D
Мисля, че казармата винаги е давала на младежите една добра възможност да се научат на екипната работа. Точно затова мъжете са "по-научени" да работят в екип - защото са го практикували в казармата. Без казармата вие мъжете имате една възможност да научите нещо, което ще ви потрябва в живота, по-малко.
Освен това, добре е всеки младеж да може всеки ден да тренира и да заяква. :D

Когато аз служих (в далечното минало) имаше към 5 самоубийства (Лека им пръст). Лично не ги познавах момчетата, но сигурно са били свестни момчета. Какво ли мислят техните близки (родители, приятелки, близки)...
Единственото хубаво нещо на казармата е, че си изпълняваш дълга към родината. Всичко (голяма-част) друго е да ти докажат определени комплексари колко зависим и слаб може да си. Искрено се радвам, че това вече е минало.

ПП. Характер не се променя за година или две.