ще споделите ли интересни факти с мен?

Място за релакс на кариеристи. Нама ограничения за темите. Всичко, което искате да обсъдите.

ще споделите ли интересни факти с мен?

Мнениеот petyrgochev » 23 Юли 2024, 14:52

Здравейте. Аз съм от хората, които обичат да изучават разичните култури на населенито по света. Сега съм на тема Дубай. Знаете ли, каква е културата в Дубай и какви са някои важни местни обичаи, които трябва да спазваме? Ще се радвам, ако споделите или ме насочите към информация. Благодаря на отзовалите се.
petyrgochev
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Re: ще споделите ли интересни факти с мен?

Мнениеот diyanakoleva73 » 24 Юли 2024, 11:53

Привет. Ще споделя информация от собствено проучване. Културата в Дубай е преплетена с бедуинските традиции и арабското гостоприемство, въпреки че градът често е критикуван като бездушен. Важно е да се отбележи, че културата на ОАЕ е богата и разнообразна, основана на устно разказване на истории, песни, танци и поезия. Посетителите трябва да се обличат скромно – жените да носят поли до коленете или по-дълги, а мъжете дълги панталони и топове с ръкави. Избягвайте публични прояви на привързаност и груби жестове, особено по време на Рамадан. Важно е също така да не снимате местни жени без разрешение и да сваляте обувките си при влизане в нечий дом. Спазването на тези обичаи ще ви помогне да бъдете приети и уважавани от местните жители. Още интересни факти, ще откриете тук hotelite
diyanakoleva73
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Назад към Релакс. Почини от работата!