Моля да ми съдействате с информация по темата

Място за релакс на кариеристи. Нама ограничения за темите. Всичко, което искате да обсъдите.

Моля да ми съдействате с информация по темата

Мнениеот onlyone » 16 Яну 2025, 14:28

Привет. Интересувам се от дълготрайността на кухненските съдове. Какви са най-издръжливите материали и как се поддържат? Моля да ми съдействате с информация по темата. Предварително ви благодаря.
onlyone
Баш кариериста
Баш кариериста

Re: Моля да ми съдействате с информация по темата

Мнениеот diyanakoleva73 » 17 Яну 2025, 09:25

Здрасти. Сред най-издръжливите материали за кухненски съдове са неръждаемата стомана, чугунът и керамиката. Неръждаемата стомана е устойчива на корозия и надраскване, чугунът може да издържи десетилетия при правилна поддръжка, а керамичните съдове са устойчиви на високи температури. Поддържането включва правилно почистване и избягване на абразивни почистващи препарати. Научи повече по въпроса от този информационен материал. Успех.
diyanakoleva73
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Re: Моля да ми съдействате с информация по темата

Мнениеот Joezy » 07 Мар 2025, 16:42

Здравейте, :)
Аз лично нямам никакъв проблем с кухненските съдове. Правя няколко неща, които може би помагат:

Използвам меки гъби и кърпи: Избягвам абразивни материали, които могат да надраскат повърхността на съдовете.
Изсушавам добре: След измиване, подсушавам съдовете с мека кърпа, за да предотвратя появата на петна и ръжда.
Съхранявам правилно: Съхранявам съдовете на сухо и проветриво място.

А за съдовете от неръждаема стомана:
Мийя ги с топла сапунена вода и мека гъба.
Избягван използването на абразивни почистващи препарати и метални гъби.

Почти всичките ми кухненси съдове, декорации и обурудване са от https://top-shop-bg.com/. Не съм имала до сега проблем, доста високо качесво са, а цените са много ниски! :v--v:
Joezy
Напреднал кариерист
Напреднал кариерист

Назад към Релакс. Почини от работата!