Кандидатстване за не точно определена позиция

Въпроси всякакви - отговори полезни.

Кандидатстване за не точно определена позиция

Мнениеот XaXo » 14 Апр 2007, 15:06

Значи преди месец се дипломирах и сега активно търсия работа в банковата сфера.
Където има обявени позиции на чиито изисквания отговарям, подавам документи, там няма проблем.
Повечето банки обаче имат изисквания най-вече за стаж и предишна работа в областта, в този случай ми се ще да подам документи не за точно определена позиция, а просто за тяхната база данни.

Много ми е трудно да напиша мотивационно писмо, след като некандидатствам за определена длъжност. Какво да включа? Какво огромно желание имам за реализация, и колко е велика компанията ли ?? малко глупаво ми се вижда.


И друго, понеже централите са в София а аз търся работа предимно във Варна, въпреки, че за изпращане на документи са посочени софииски адреси и e-mail (отговарящи на централите в София) от една банка ми отговориха да подам документи в клона тук във Варна.
В този случай до кого трябва да е адресирано примерно мотивационното писмо. до отдела и човека в централата в София, или трябва да проуча кой се занимава с това във Варна ???

Благодаря предварително
XaXo
Нов
Нов
 
Мнения: 1
Регистриран на: 14 Апр 2007, 14:54


Мнениеот Кака Мара » 14 Апр 2007, 16:04

Зравейте ХаХо,

Разбира се, че работодателите са наясно, че един новодипломиран специалист би се захванал почти с всякаква работа отговаряща на неговата специалност. Никой няма да повярва, че точно тяхната фирма е най-желаната за започването на трудова кариера /стига, това наистина не е така/. Затова, когато пишете мотивационно писмо, трябва да наблегнете не върху желанието си да работите в някаква определена фирма /или банка, във Вашият случай/, а в областта в която вече сте специалист.
Основно трабва да наблегнете върху постиженията си по време на следването. Например: добър успех и специализация в някаква област, успешна практика в някаква конкретна фирма, спечелени конкурси, грамоти и други постижения. Добре е да можете да преставите подкрепящо писмо от някакъв преподавател или ръководител на Вашата практика.
Имате доста шансове да се реализирате в банковата сфера, защото там основно се търсят млади специалисти, които могат да бъдат обучени по желан начин. Младите хора по-лесно приемат фирмената култура и фирмен начин на работа. Покажете, че с готовност ще се учите.

Документите за кандидатстване за работа се изпращат на адреса, посочен в обявата за работа. Ако не сте сигурен, можете да изпратите и на двете места - в централата и в локалния офис, като в самото писмо посочете: до еди кой-си, копие: до еди кой си в локалния офис. Адресирайте ги в отдел "Човешките ресурси".

Пожелавам Ви успешно намиране на работа!
Никога не е късно да направите кариера!
www.karierist.com
Аватар
Кака Мара
Модератор
Модератор
 
Мнения: 125
Регистриран на: 07 Яну 2007, 01:00


Назад към Практически съвети на Кариеристката Кака Мара

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гостаcron