Завръщане на предишната работа

Въпроси всякакви - отговори полезни.

Завръщане на предишната работа

Мнениеот Kareta » 13 Яну 2009, 10:02

Моля да ми дадете практически съвети, свързани с поведение и всичко, което е необходимо относно нечие решение, след като е напуснал предишната си работа и са опитали по всякакъв начин да го задържат и след като са изминали няколко месеца на новата му работа, преоценката му, за връщането му на старата.
И евентуално след завръщането, как трябва да се държи с бившите колеги и работодатели.
Благодаря предварително!
Kareta
Нов
Нов
 
Мнения: 2
Регистриран на: 13 Яну 2009, 09:55


Мнениеот _bioHAZArd_ » 13 Яну 2009, 11:07

Според мен никога няма да е същото. Шефа ти донякъде е изгубил доверие в теб. Мисля си, че със сигурност ще ти постави по-високи изисквания към твоята работа. А дори може да посегне на финансовите условия :)
_bioHAZArd_
Баш кариериста
Баш кариериста
 
Мнения: 81
Регистриран на: 19 Ное 2008, 14:02

Мнениеот Ilijana » 13 Яну 2009, 11:29

Здравей, Kareta! Добре дошла на форума! :)

Струвами се, че в момента съжаляваш, че си напуснала предишната си работа и си започнала на друго място? Колко време е минало от тогава? Винаги има един период на адптация, който е доста тежък. Всеки, сменил работата си, преживява съмнения, притеснения и, понякога, съжаление. Това е нормално. Мисли за хубавите неща, които си получила след като си напуснала предишната си работа, а не за това, което е зад гърба ти. Живота е сега и в бъдеще, а не в миналото. :)

Ако все пак искаш да се върнеш (ако изобщо ще имаш такава възможност), трябва много добре да обмисляш нещата. Може дори да съжаляваш след това. Причините поради които си напуснала, може би още са налице, а и ръководството може вече да не те приема много добре.

Ако се върнеш на старата работа, трябва да започнеш всичко от самото начало, така, както би започнала на всяка нова работа. Съветите, които важат за хората, започващи нова работа, са актуални и за теб. Нещата в предишната ти фирма вече са се променили, хората са други и задачите са по-различни.

В интерес на истината, знам за случаите, когато хората много добре са се връщали и бързо са се адаптирали. Но, повечето от тях са били специалисти от мениджърското ниво. Това също е от значение.
Да направиш кариера е начинът да си намериш хубаво местенце под слънцето!
Тук виреят фенове на Портал кариерист във Facebook >>
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист
 
Мнения: 627
Регистриран на: 07 Яну 2007, 02:28
Местоположение: Мрежата

Връщане на предишната работа

Мнениеот Kareta » 13 Яну 2009, 15:02

Става въпрос за случай, когато се налага и когато работодателят е съгласен. Въпросът ми е трябва ли да имам пред вид нещо специално, свързано с поведението при завръщането - спрямо служителите и спрямо работодателя?
Kareta
Нов
Нов
 
Мнения: 2
Регистриран на: 13 Яну 2009, 09:55

Re: Връщане на предишната работа

Мнениеот Ilijana » 13 Яну 2009, 15:18

Kareta написа:Въпросът ми е трябва ли да имам пред вид нещо специално, свързано с поведението при завръщането - спрямо служителите и спрямо работодателя?

Специалното е, че ще ти отделят "по-специално" внимание. Ако според колегите си, не си се справила с новата работа и затова си се върнала на старата, ще злорадстват. При всяко положение, отношението първо време ще бъде леко напрегнато.

Бъди спокойна, общувай с колегите си така, както и преди, не акцентирай, че си напускала и си се връщала. Казвай, че се радваш пак да се върнеш в приятната работна атмосфера и с удоволствие пак ще си вършиш работата, която познаваш. :) Най важното е да не се притесняваш! Всичко става в живота и връщането на старата работа никак не е най-лошото, което може да ни се случи. :)

Успех!
Да направиш кариера е начинът да си намериш хубаво местенце под слънцето!
Тук виреят фенове на Портал кариерист във Facebook >>
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист
 
Мнения: 627
Регистриран на: 07 Яну 2007, 02:28
Местоположение: Мрежата


Назад към Практически съвети на Кариеристката Кака Мара

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 гостаcron