Здравейте!
Студентка съм и трябва да пиша бизнес план. Реших да пиша за фирма която се занимава с превоз на пътници по републиканската пътна мрежа (не е действителна). Затруднението ми идва от там, че не мога да разбера как фирмите получават право да превозват пътници по определена линия. Дали за тази линия се обявява конкурс от министерството на транспорта и фирмите кандидатсват за нея? За всяка линия ли, която фирмата обслужва се дава лиценз? Дали целта на фирмата да е получаването на кредит за закупуване на нови автобуси, които ще са необходими за нова линия, или получаването на лиценз за тази линия? Но ако фирмата трябва да се явява на конкурс за тази линия трябва да разполага вече със необходимите средства, т.е. да е получила кредита. От друга страна как банката ще ми отпусне кредит за нещо, за което не е сигурно дали ще се осъществи /получаването на нова линия/???
И така въртя се аз в един затворен кръг нещо подобно на това, кое е първо кокошката или яйцето.....
Ще съм ви много благодарна ако можете да ми помогнете, че вече и аз напълно се оплетах