Страница 1 от 1

Тест - при конкурс за работа

МнениеПубликувано: 30 Яну 2008, 22:14
от v_lina
Когато се кандидатства за длъжност в държавна институция се провежда конкурс с тест. При някои, това е тест за интелигентност, при други тест свързан със законите, които са определящи за съответната институция. Дали някой от посетителите на този невероятно полезен сайт е решавал такъв тест? А ако се публикуват примерни тестове ще са полезни на мнозина, включително и на мен, ако все пак реша да се кандидатирам за държавен служител. Дали е толкова страшно да си такъв??? Както вече се опитаха да ме убедят.
Поздрави.

МнениеПубликувано: 01 Фев 2008, 18:32
от Ilijana
Здравей, v_lina! Добре дошла на форума! :D

Една позната е минала този тест преди половин година. Казва, че не е много сложен, но няма достатъчно време да го попълниш. :( Въпреки всечко, тя много добре се е справила и вече работи като държавен служител.

Много се надявам, че във форума ще се намери човек, който лично да е минал теста. Аз, междувременно, ще разпитам по-подробно.

Къде искаш да кандидатстваш за работа?

МнениеПубликувано: 02 Фев 2008, 14:42
от v_lina
Благодаря,
:) Експерт по ..... в РИО на МОН, ще кандидатствам евентуално през лятото, но все още не съм сигурна, че го искам, и че съм подходяща за работа от такова естество. Въпреки това мисля, че трябва да опитам.

МнениеПубликувано: 03 Фев 2008, 16:24
от Luminosa
Не мога да коментирам тестовете. Но мога да коментирам работата в държавните институции, тъй като съм служител в такава от повече от година... В момента съм ориентирана към напускане, никога повече не бих искала да бъда държавен служител, въпреки че длъжността ми в момента е престижна. Разочарована съм от колегите (масово едвам, едвам работещи...тъй като служител на щат мноооого трудно се уволнявал), разочарована съм от бюрокрацията като цяло, разочарована съм от заплатите....от доста неща всъщност съм разочарована.
Надявам се да не те обезкуражавам. Аз също съм в системата на висшето образование...но не в министерството. Там може би е на по-различно ниво... Надявам се, ако се решиш ... да минеш теста с лекота, да те назначат и да останеш много доволна!

МнениеПубликувано: 03 Фев 2008, 18:17
от v_lina
Това всъщност, от което най-много се страхувам е да не стана просто ЧИНОВНИК, който мрази работата си. От всичко най-много мразя да застана пред един чиновник и той да гледа някъде през мен. Незнам ..., имам още доста време, ще си помисля дали това е работа, която бих работила с удоволствие. :)

МнениеПубликувано: 03 Фев 2008, 21:42
от Luminosa
Успех, каквото и да решиш!
Надявам се скоро да се похвалиш с решението си! :D

МнениеПубликувано: 04 Фев 2008, 10:06
от v_lina
Благодаря! Ако мина през всичко това - ще споделя. :)