Какво да правим ако си загубим трудовата книжка?

Въпроси всякакви - отговори полезни.

Какво да правим ако си загубим трудовата книжка?

Мнениеот Brachi » 04 Фев 2008, 15:27

Здравейте. Една моя приятелка си загуби трудовата книжка и ме помоли за съвет и аз тръгнах да разпитвам този и онзи, а не се сетих че тук може би ще ми дадат най-точен и подробен отговор.

Та въпроса е следния. Какво трябва да се направи, когато човек си загуби книжката? В НОИ имат ли система с база данни за трудовия стаж или трябва на ново да се ходи по старите работни места или с две думи какво трябва да се направи и къде трябва да се отиде, за да стане най-бързо. Благодаря. :)
Аватар
Brachi
Активен кариерист
Активен кариерист

Мнениеот Светлана » 05 Фев 2008, 09:39

Здравейте, Brachi!
На Вашия въпрос вече има даден много подробен отговор в друга секция на този форум - Кариера, Практически съвети на Кариеристката Кака Мара.
Ето и линк към него - http://www.forum.karierist.com/viewtopic.php?t=26 Разгледайте и препратките в края му - изключително изчерпателни и полезни са.
Желая успех на Вас и приятелката Ви!
Аватар
Светлана
Консултант
Консултант

Мнениеот Brachi » 06 Фев 2008, 22:07

Благодаря Ви за изчерпателната информация.:)
Аватар
Brachi
Активен кариерист
Активен кариерист

Мнениеот Luminosa » 25 Фев 2008, 14:05

За да не отварям нова тема, бих искала да споделя своя проблем с трудовата си книжка тук.
Тъй като съм в процес на смяна на местоработата - преди малко разбрах, че първият ми работодател е пропуснал да се подпише на две места - едното е в началото на книжката, където е описано от кой е издадена, а другото на големия правоъгълен печат, където пише колко време съм работила там. Иначе и на двете места си има печат на фирмата.
От сегашната ми месторабота ме посъветваха да отида и да ми се подпишат, но на мен откровено казано не ми се занимава с това в момента.
Интересува ме толкова ли е фатална липсата на тези два подписа. В смисъл ... аз имам само 2 месеца трудов стаж в тази фирма, с тях и без тях ми е все едно, на 23 години съм. Може би би бил по-голям проблем от гледна точка на това, че книжката ми е издадена от тях.

Моля да ми внесете малко светлина в мъглата!

Предварително благодаря!
"Перлите се срещат само на такива места като този форум!" - Кака Мара
Аватар
Luminosa
Модератор
Модератор

Назад към Практически съвети на Кариеристката Кака Мара