DropShipping - Печеливш Интернет Бизнес

Как да направим и развием бизнес в Интернет. Как да печелим в мрежата.

DropShipping - Печеливш Интернет Бизнес

Мнениеот icelemon » 12 Авг 2008, 16:18

От доста време следя един форум в който се обсъжда темата "Бизнес в Интернет" и реших да "разясня" тук, за един бизнес във виртуалното пространство :) Поствам тук част от една тема в която се обяснява какво е DropShipping-a :

Това е най-разпространеният начини за интернет търговия в света въобще. над 90% от стоките в света се продават по този начин. Какво пртедставлява DropShipping-а? Това е просто услуга. Услуга която предлагат най-големите складове на едро в USA и около 99% от производителите на стоки. какво представлява самата услуга DropShipping. Това е услуга при която да речем производителят на стока Х пакетира и изпраща тази стока от ваше има на ваш клиент. И за да стане по ясно ще обясня нещата хронологично. Създавате си сайт на който ще предлагате много стоки. Но ние ще разгледаме сега стоката да речем чадъри. Свързате се с един два пет десет или колкото искате производители на чадъри и ги питате дали передлагат услугата DropShipping. Ако я предлагат те ще ви изпратят каталог с цени и описание на техните чадъри. Вие посътавяте тези чадъри на сайта си. За чадъра X, DropShipp-ърът ви е дал dropshipping цена 20$ (това не е цена на едро. Цената на едро на производителя може да е 15$). Вие оформяте страница за определения чадър и си слагате цена да речем $55. Клиента попада на тази страница и си купува чадъра за 55$. Вие му вземате 55$ изпращате поръчката му до DropShipp-ъра. Той пакетира чадъра и го изпраща на клиента от ваше име а вие му плащате $20. И печелите $35.

Този пост е копиран от : www.predpriemach.com
Линк към темата : http://www.predpriemach.com/showthread.php?t=1975
icelemon
Баш кариериста
Баш кариериста
 
Мнения: 47
Регистриран на: 26 Яну 2008, 01:00


Re: DropShipping - Печеливш Интернет Бизнес

Мнениеот Ilijana » 13 Авг 2008, 23:24

icelemon написа:Това е услуга при която да речем производителят на стока Х пакетира и изпраща тази стока от ваше има на ваш клиент.

Доколкото разбирам, основната идея на този вид бизнес е купувачът да не знае, кой е производителят? За да не може директно да се свърже с него?

Стоката не се купува от посредника, а само се рекламира? Т.е. взимаш я от производителя и му я плащаш само при извършена продажба? Струва ми се, че в случая има няколко проблемни места:

1. Не мисля, че условията за производителя са изгодни. Той трябав да сключи договор с посредника и да поддържа определени количества на стоката си на склад. Това струва време и пари.
2. Посредникът рискува, че вече продадената "виртуална" стока може да не е в наличност у производителя.
3. Купувачът рискува, че няма да получи стоката, за която е платил, а и няма да знае към кого да се обърне в случай на брак, защото не знае кой е производителят.

Струва ми се, че не съм разбрала идеята напълно. :roll:
Да направиш кариера е начинът да си намериш хубаво местенце под слънцето!
Тук виреят фенове на Портал кариерист във Facebook >>
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист
 
Мнения: 627
Регистриран на: 07 Яну 2007, 02:28
Местоположение: Мрежата

Мнениеот BestMarket » 19 Авг 2008, 12:04

Да чувал съм и съм че статии за този вид бизнес, но в България сме твърде ограничени за това по-точно мисля
BestMarket
Нов
Нов
 
Мнения: 14
Регистриран на: 01 Авг 2008, 05:41


Назад към Бизнес в Интернет

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гостаcron