В интернет има много пари, въпросът е как ди вземем...

Как да направим и развием бизнес в Интернет. Как да печелим в мрежата.

В интернет има много пари, въпросът е как ди вземем...

Мнениеот mi_9 » 03 Май 2007, 14:58

От известно време се замислям да започна бизнес в интернет. Мисля, че там са големите печалби, но трябва да знаеш как да ги вземеш. Някой да сподели тайната? :wink:
Който не работи - няма да яде. (от автора)
Аватар
mi_9
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот Luminosa » 12 Май 2007, 15:02

Мислиш ли, че ако някой знае как се взимат големите пари - ще седне да споделя тук, във виртуалното пространство?! :wink:
Трябва да е някакъв рядък вид алтруист ... като мен между другото! :lol:
Аватар
Luminosa
Модератор
Модератор

Мнениеот Кака Мара » 12 Май 2007, 15:07

Защо пък не, ако със сигурност знае, че няма да може да осъществи идеята си?
Освен това, ако някой споделя ЧАСТ от идеята си, може би някой спонсор ще се заинтересува и ще даде едно рамо. :D
Никога не е късно да направите кариера!
www.karierist.com
Аватар
Кака Мара
Модератор
Модератор

Мнениеот Luminosa » 12 Май 2007, 15:16

Може би ... ако ... може би ... ако ... ! :D :D :D
Аватар
Luminosa
Модератор
Модератор

Мнениеот Кака Мара » 12 Май 2007, 15:28

Luminosa написа:Може би ... ако ... може би ... ако ... ! :D :D :D

Сигурна съм, че е възможно да се намери спонсор точно по този начин! Те, спонсорите, също са хора и освен това непрекъснато търсят къде да си инвестират парите. Защо да не ги инвестират в талантлив човек с добра идея? :?: :!:
www.karierist.com
Аватар
Кака Мара
Модератор
Модератор

Мнениеот Luminosa » 12 Май 2007, 15:31

Кака Мара написа:
Luminosa написа:Може би ... ако ... може би ... ако ... ! :D :D :D

Сигурна съм, че е възможно да се намери спонсор точно по този начин! Те, спонсорите, също са хора и освен това непрекъснато търсят къде да си инвестират парите. Защо да не ги инвестират в талантлив човек с добра идея? :?: :!:

Естествено, съгласна съм напълно. Може би от предишния ми постинг не се е разбрало. Имах предвид, че нищо не е сигурно. Спонсор може да се намери, но дали в същи момент ще има и човек, който да сподели идеята си. И обратното.
Много е важно да попаднеш на правилното място, с правилните хора!

Усмихнат ден! :D
Аватар
Luminosa
Модератор
Модератор

Мнениеот Кака Мара » 12 Май 2007, 15:35

Luminosa написа:Много е важно да попаднеш на правилното място, с правилните хора!

Ха! На "правилните" места всеки търси и намира! Но там има по-голяма вероятност да попаднеш на изтъркана и неоригинална идея. Перлите се срещат само на такива места като този форум! :D
www.karierist.com
Аватар
Кака Мара
Модератор
Модератор

Имам идея

Мнениеот radoslavi4 » 18 Май 2007, 14:56

Аз имам идея и то страхотна, точно за изкараване на страшно много пари от интеренет сайт но немога да я реализирам, защото са необходими каъм 500 000лв. да же поне полвин милион за да се реализира. едвали тука ще намери спонсор идеята ама да кажа :))
И да знаете не се бъзикам а и успеха е 100% сигурен ако може да има такъв процент сигурност.

Вороятността метеорит да удари земята е 1:5000 но я има нали така, което знчи че винаги има верочтност и бизнеса да не е толко упешен макар и да е 1:1000000 :)))

Успех на всички

Радо
Много път съм извървял, много грешки съм видял но и мойте няма да забравя :)
Умния човек се учи не само от свите грешки а и от грешките на другите
radoslavi4
Напреднал кариерист
Напреднал кариерист

Мнениеот atalak » 08 Сеп 2007, 18:42

Здравейте!
Не съм печелил пари от интернет досега, но живо се интересувам. Мога да споделя някои няща, които съм забелязал до момента и се стремя да приложа разбира се :-)
Първата стъпа, която е необходима е да имаш сайт и домейн. Сайтът трябва да съдържа информация, която да грабва вниманието и да те отличава от тълпата. Заедно със съдържанието се променят и други неща, които оптимизират търсенето в гугъла.
Домейнът трябва да е лесен за помнене и да е "one click away"
Веднъж инвестирал в построяването на сайта, продължаваш с инвестиции на време за да се актуализираш.
Пак е много важно да имаш идея, но идеята е трудна за реализиране ако нямаш стабилен отбор с теб ;-)
С желание всичко се постига
Успех!
atalak
Нов
Нов

Мнениеот Ilijana » 08 Сеп 2007, 19:15

Здравей, atalak! Добре дошъл на форума! :D
atalak написа:Не съм печелил пари от интернет досега, но живо се интересувам. Мога да споделя някои няща, които съм забелязал до момента и се стремя да приложа разбира се :-)

Много ще се радваме да споделиш своят опит! И ние си споделяме, какво-то можем и знаем. :D
Тук, разбира се, не можеш да рекламираш сайта си, но все пак, би ли споделил отдавно ли се занимаваш с сайтове?
За екипа - и аз смятам, че е много важно хората които работят заедно да споделят обща идея и да се подкрепят. Но, трябва да има добър лидер на екипа. Ти как смяташ?
Да направиш кариера е начинът да си намериш хубаво местенце под слънцето!
Тук виреят фенове на Портал кариерист във Facebook >>
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот Ilijana » 08 Сеп 2007, 19:20

Между другото, atalak , как намираш www.karierist.com?
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот atalak » 09 Сеп 2007, 11:41

Ilijana написа:Здравей, atalak! Добре дошъл на форума! :D
atalak написа:Не съм печелил пари от интернет досега, но живо се интересувам. Мога да споделя някои няща, които съм забелязал до момента и се стремя да приложа разбира се :-)

Много ще се радваме да споделиш своят опит! И ние си споделяме, какво-то можем и знаем. :D
Тук, разбира се, не можеш да рекламираш сайта си, но все пак, би ли споделил отдавно ли се занимаваш с сайтове?
За екипа - и аз смятам, че е много важно хората които работят заедно да споделят обща идея и да се подкрепят. Но, трябва да има добър лидер на екипа. Ти как смяташ?

Здравей, Ilijana
Благодаря за приветливото посрещане :-)
Трябва да призная, че съм новак в модерната интернет игра. Все още нямам сайт. Познанията ми по програмиране са силно ограничени- учил съм програмиране и малко дизайн в училище и в университета, но не ми се отдава да пиша код или да създавам дизайн.
Онова, което ми доставя удоволствие е да рекламирам и продавам готов продукт или услуга, която да е основана на интернет сайт.
Истината е, че в днешно време не са важни толкова задълбочените познания по езици за програмиране или дизайн колкото познанията по SEO и интернет маркетинг, генериращ трафик.
Сайтът на karierist.com примерно е СТРАХОТЕН. Забелязва се желанието, с което е правен. Особено ми харесва разделението между кариера и бизнес. От дизайн не разбирам, но като average user се справям много добре в навигацията на менютата.
Има, разбира се, какво още да се желае. Примерно, може да се направи един RSS feed или просто една база данни с потребители, които да се регистрират да получават бюлетин с последните новини ;-)
Има и едно нещо, което ми се вижда малко странно. Миналата седмица четох в Стандарт, че 70% от младите хора поставят най-висок приоритет в живота си на парите и успеха. Независимо, че това може да го види всеки нормален човек се чудя как karierist.com има едва 250 уникални посетители дневно и едва 120 регистрирали се във форума... :?:
Успех!
atalak
Нов
Нов

Мнениеот Ilijana » 09 Сеп 2007, 13:33

atalak написа: Онова, което ми доставя удоволствие е да рекламирам и продавам готов продукт или услуга, която да е основана на интернет сайт.
Истината е, че в днешно време не са важни толкова задълбочените познания по езици за програмиране или дизайн колкото познанията по SEO и интернет маркетинг, генериращ трафик.

И аз смятам, че интернет-маркетингът е голяма тръпка! Мисля, че искуственото генериране на трафик е ефективна мярка, но има една тънкост - проблемът на един добър сайт не е да привлече колкото може повече посетители, а да привлече посетителите от целева аудитория /която е различна за всеки един сайт/.
Въпреки всичко, това е бъдещето.

atalak написа:Сайтът на karierist.com примерно е СТРАХОТЕН. Забелязва се желанието, с което е правен. Особено ми харесва разделението между кариера и бизнес. От дизайн не разбирам, но като average user се справям много добре в навигацията на менютата.

Благодаря. :D И аз имам малко пръст в тази работа.

atalak написа: Има, разбира се, какво още да се желае. Примерно, може да се направи един RSS feed или просто една база данни с потребители, които да се регистрират да получават бюлетин с последните новини ;-)

Много ти благодаря за конструктивната критика. :D
В момента сайтът основно се преработва. RSS в момента има на новите страници. Бюлетинът със сигурност ще има! Искам да кажа, че екипът на сайта и малък и както се вика "не можем да огреем навсякъде". :D

atalak написа:Има и едно нещо, което ми се вижда малко странно. Миналата седмица четох в Стандарт, че 70% от младите хора поставят най-висок приоритет в живота си на парите и успеха. Независимо, че това може да го види всеки нормален човек се чудя как karierist.com има едва 250 уникални посетители дневно и едва 120 регистрирали се във форума... :?:

Изненадана съм от тези 250 уникални! Откъде си взел статистиката? За една година сайтът стигна над 1000 уникални на ден, като в работните дни те са повече, а през почивните - по-малко. Вярно е, че пълната ни статистиката не е достъпна за външните посетители. Може би това е грешката ни? :?
А форумът ни е много-много млад. Има да се развива... :D

Сега малко сме се отплеснали от темата. :D Да се върнем на въпроса. Смяташ ли, че може да се печели в интернет?
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот atalak » 09 Сеп 2007, 15:35

Смяташ ли, че може да се печели в интернет?

Преди да дам еднозначен отговор ще уточня, че под "печалба от интернет" разбирам чистата употреба на интернета като източник да парични доходи. Тоест нямаме фирма, а само сайт с домейн, с който ще изкарваме парите :-)
Забелязвам,че с навлизането на блоговете, CMS и множеството улесняващи създаването на сайтове системи и популяризирането на разплащателни възможности като PPC,affiliate и др,определено могат да се изкарат пари от интернет, и то с не-голям начален капитал.
Лично според мен, обаче това не е достатъчно основание дейността да се нарече бизнес или работа, тъй като колкото и средства да докарва сайтът или системата възвращаемостта на инвестициите сравнена с отделеното време не е достатъна (поне по мои наблюдения).
Отделен въпрос е ако дадена фирма продава продукт и в допълнение използва интернет като място за реклама и средство за привличане на нови клиенти. Тогва съчетание интернет-пари умножава положителните резултати и вече мога да нарека бизнес
Ето че и аз се отнесох. С едно изречение: Да, могат да се изкарат пари от интернет, но трудно.
Лично аз предпочитам по-класическия начини- при директен контакт с хората :P (и помощ от интернет)
ПС Статистиката може и да съм я сбъркал. Кликнах на counter-а на главната страница :-)
Успех!
atalak
Нов
Нов

Мнениеот Ilijana » 09 Сеп 2007, 15:54

atalak написа:Тоест нямаме фирма, а само сайт с домейн, с който ще изкарваме парите :-)

Като няма фирма или ЕТ, как се легализира печалбата? :D

atalak написа:Забелязвам,че с навлизането на блоговете, CMS и множеството улесняващи създаването на сайтове системи и популяризирането на разплащателни възможности като PPC,affiliate и др,определено могат да се изкарат пари от интернет, и то с не-голям начален капитал.
Лично според мен, обаче това не е достатъчно основание дейността да се нарече бизнес или работа, тъй като колкото и средства да докарва сайтът или системата възвращаемостта на инвестициите сравнена с отделеното време не е достатъна (поне по мои наблюдения).
Отделен въпрос е ако дадена фирма продава продукт и в допълнение използва интернет като място за реклама и средство за привличане на нови клиенти. Тогва съчетание интернет-пари умножава положителните резултати и вече мога да нарека бизнес
Ето че и аз се отнесох. С едно изречение: Да, могат да се изкарат пари от интернет, но трудно.

Тук наистина трябва да уточним. Съотношението инвестиции/печалба винаги е много зависимо от бизнесмена и неговите способности.
Какво е бизнес и какво не е зависи от това, как разбираме понятието "бизнес". Дейност с цел печалба? Дейност с цел печалба, когато пряката работа се извършва от нает персонал? Всякаква икономическа дейност? и т.н.
Фактът, че се занимаваш с нещо, което ти е интересно и по една случайност ти носи доход, трябва ли да се смята за бизнес или за хоби? :D
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Следваща

Назад към Бизнес в Интернет