Тоест нямаме фирма, а само сайт с домейн, с който ще изкарваме парите
Като няма фирма или ЕТ, как се легализира печалбата?![]()
Правим си сайтче (може и безплатно), описващо и пласиращо чужд продукт, купуваме домейн и хостинг и правим трафик. Посетителите купуват, а ние получаваме процент от продажбата по банкова сметка (може и лична). След това теглим без да сме юридическо лице.
(Между другото в една от статиите на сайта прочетох, че ЕТ не е юридическо лице, с което не съм много съгласен

Тук наистина трябва да уточним. Съотношението инвестиции/печалба винаги е много зависимо от бизнесмена и неговите способности.
Какво е бизнес и какво не е зависи от това, как разбираме понятието "бизнес". Дейност с цел печалба? Дейност с цел печалба, когато пряката работа се извършва от нает персонал? Всякаква икономическа дейност? и т.н.
Фактът, че се занимаваш с нещо, което ти е интересно и по една случайност ти носи доход, трябва ли да се смята за бизнес или за хоби?![]()
Какво точно е бизнес? Мога да дам своя дефиниция, но тя едва ли е толкова важна. Според мен важното за дискусията е, че ако човек иска да се докосне до "парите в интернет" трябва да отдели наистина много време и усилия, които може да вложи и в реалното развитие на бизнес с участието и на други хора.
(поне според мен де независимо от нуждата за по-голям начален капитал)

Страшно ми е интересно да се науча повече за това какво всъщност е да имаш собствена фирма. Вече доста време търся организация, клуб или просто някаква институция, която предоставя курсове или преподава изкуството предприемачество, но, уви единственото по-съществено, което съм намерил е Junior Achievement Buglaria и леко съжалявам, че вече не съм ученик, а студент, който тепърва ще се бори за степен инженер-бакалавър...