Колеги задравейте,
отдавна цъкам в сайта...харесва ми!
Имам идея за собствен сайт, а ми трябва помощ. Ето и конкретните въпроси, които ме интересуват:(':>?:')
1. Правната страна на нещата - има ли наредба, която урежда въпроса, кое в разрез с закона, юридическо лице ли трябва да съм...или може и физическо за да стартирам сайт..и ако зависи, от кое? Има ли нормативни актове, които третират процеса? С две думи трябва да съм наясно с закона.
2. За счетоводството - какво такси плащам, има ли данъци, ако имам някакви приходи от сайта(реклама или др.), как ще ги отчитам.
3. Как да избера дизайнер? Не е ли по добре да си наема такъв? Коя фирма или сайт са утвърдени в Уеб дизайна?Как да се предпазя от кражба на идея(интелектуален труд - това е въпрос, който наистина ме притеснява, ако може да наблегнем на него)?
4. Нямам си и идея от цените на рекламите в топ сайтовете. Ориентирайте ме! Това е важно за да си подготвя плана за приходите и разходите.
5. Какво ще ме посъветвате от вашия опит!
Ще се радвам ако получа вашите насоки дори под формата на линкове или насочваща информация, защото по този начин ще спестя ценно време!
Благодаря ви!