"Бащата" на блога

Как да направим и развием бизнес в Интернет. Как да печелим в мрежата.

"Бащата" на блога

Мнениеот apostol » 23 Фев 2009, 10:29

СЪЗДАТЕЛЯТ НА ПЛАТФОРМАТА WORDPRESSУ нас има хиляди графомани. Те щурмуваха редакциите и издателствата, но без особен успех, разбира се.
Докато един ден... и на графоманската улица изгря слънце! Какво се беше случило?... Появи се нещо ново- неугледно, тъпичко и сиво. С течението на времето го нарекоха блог. Най- използваната блог- платформа в наши дни е тази на Wordpress.com. Откъде се пръкна тя, кой е нейният създател?

Мат Муленвег е създателят на платформата Wordpress. Той дължи голяма част от своя успех на нарасналия световен интерес към блоговете. Графомани има навсякъде по света. Историята на 24 годишния милионер е направо приказна, невероятна. Наистина, как един провалил се студент е успял да се нареди сред 25- те най-влиятелни Интернет бизнесмени на нашето време?...

Муленвег е основател на компанията Automattic, която поддържа блог платформата WordPress. Цифрите на WordPress блогове постоянно се покачват. В настоящият момент те наброяват цели 5 200 000 блога. Това превръща американската компания в един от „основните играчи” на пазара. А приходите не са малки- според анализаторите тази година около 300 милиона долара са похарчени във връзка с ползването на блогове.
Муленвег не се превъзнася относно началото: „Първите години WordPress беше доста слаб продукт. Екипът ни обаче не се предаде, концентрирахме се върху развитието и изчистването на детайлите.”

В училище Муленвег проявявал огромен интерес към компютрите, поддържал мрежи и се включил в група на програмисти. Скоро започнал да пише кодове за софтуерни програми. Влязъл в университета в Хюстън, но на 19 години се отказал от следването. Започнал работа в представителството на Cnet в Сан Франциско. Там имал възможността да работи над програми с отворен код. Най-важен в случая е фактът, че те били патентовани на негово име.

Безспорен е талантът на Мат Муленвег да извлича най-доброто от своя творчески екип. Като всяка успешна компания, и той има доста критици и недоброжелатели. Те обвиняват Automattic в поредица от лоши ръководни решения, които имат негативно влияние върху софтуерната индустрия. В повечето случаи критиките са дело на поуплашените конкуренти от Силиконовата долина?...

Целта на Муленвег е да разработи WordPress като успешна система за обработка на съдържание, т.е. платформата да позволява на своите потребители да изкарват пари от нея. В настоящият момент това е напълно възможно. Цели 133 сайта предлагат реклами, които могат да бъдат поставяни в блоговете. При всяко кликване върху рекламата, собственикът на блога печели определена сума. Повечето графомани обаче не са и чували за тази възможност. Те дори не искат и да знаят за нея. За тях е важно само едно: да дращят, да дращят, да дращят и да споделят със света своите незначителни, жалки и глуповати мисли и идеи.

Макар че започнал като блог програма, WordPress е софтуерната основа на много успешни интернет сайтове по цял свят, въпреки че те нямат нищо общо с блоговете. Други качествени продукти на Automattic са Akismet (програма филтрираща спама) и bbPress (софтуер за форуми).
Привлечено е и вниманието на консорциума Polaris Venture Partners, който още през 2005 надушва потенциала на продуктите. След първоначална финансова инжекция от един милион долара, през 2008 следва нов стимул – почти 30 милиона долара. Допълнителни финансови партньори са Radar, True Ventures и New York Times Co.
„В определен момент успехът, влиянието и парите не са толкова важни, твърди Муленвег. Да знаеш, че си отговорен пред повече от пет милиона потребители – ето това ме мотивира да правя наистина качествени подобрения.”

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
**********************

Апостол Апостолов

www.LudiPari.com
apostol
Експерт кариерист
Експерт кариерист
 
Мнения: 195
Регистриран на: 20 Дек 2007, 17:17
Местоположение: София


blue camo ceramic flat hairstyling iron

Мнениеот bcde605 » 24 Апр 2009, 21:39

Show off your girly side with the limited edition blue camo CHI flat iron! The latest version 1" blue camo ceramic hairstyling iron from CHI is one of the hottest irons. The blue camoCHI flat iron proves you don't always have to choose between style and substance. Slim, versatile and with a cute matching travel bag to boot, the CHI blue camo flat iron will have you straightening, curling and flipping to perfection wherever you go. They are not only have good quality but also of good price in this season. In addition, the design, the plate size, the in-built temperature regulator, the technology, the quality and the price- all of these absolutely satisfy you! Unless you purchase one you will never know the potentiality of these products. So get one for yourself and have a great hair day.
bcde605
 

Мнениеот delpx » 16 Ное 2009, 22:14

пич не те знам не те познавам но ти чета безмислено безумните теми и да ти кажа лудоста около мене се изразява в тебе. да не пиша грамотно като тебе ама определено правя доста по прилични сайтове от тебе. Всички разбрахме че имаш 3-4 сайта дето половината уеб мастери сме ги правили в час по трудово в средното. Искаш като се каже маркетинг всеки да се сеща за апостол ? не аз се сещам за цирка. като цяло обаче ме кефиш човек на колко си 45-50 и се занимаваш с подобни глупости евала че се издържаш от това да пишеш по форумите но мисля че си много далече от истината поне с около 15-20 г. В една от темите ти пишеше колко пари си изкарал от супер мега комерсиалният си сайт дето е феномен в цялата вселена а и от вън нея , аз съм просто момче със селски произход ама тука на село като доя кравите изкарвам повече от твоите сайтчета , да ми отслабне задника наушким или мислиси че имаш пачка ако можеш. Писна ми и то не само на мен да заливаш всичко с помията си.
delpx
Баш кариериста
Баш кариериста
 
Мнения: 44
Регистриран на: 15 Ное 2009, 20:10

Мнениеот apostol » 17 Фев 2010, 19:26

Ето че се появи поредният селски идиот на българското Интернет пространство.
**********************

Апостол Апостолов

www.LudiPari.com
apostol
Експерт кариерист
Експерт кариерист
 
Мнения: 195
Регистриран на: 20 Дек 2007, 17:17
Местоположение: София


Назад към Бизнес в Интернет

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 гостаcron