Търсачките ли?...

Как да направим и развием бизнес в Интернет. Как да печелим в мрежата.

Търсачките ли?...

Мнениеот apostol » 09 Апр 2009, 05:25

КРАТКА ИСТОРИЯ НА ТЪРСАЧКИТЕ

Търсачките са източник на най- качествени посетители в комерсиалния сайт. Това е железен закон на Интернет маркетинга.
Любопитно е да се узнае обаче, как са възникнали тези търсачки. Първата била създадена от един студент в университета Мак Гил в Монреал през 1990 година.Той я нарекъл „Archie”. За отбелязване е и фактът, че тази търсачка индексирала само компютърни файлове.

Един студент в университета на Минесота създал през 1991 година друга търсачка. Тя индексирала текстови файлове и била наречена „Gopher”.

През 1993 година друг студент създал търсачката „Wandx”, която се смята за първата уеб търсачка.

В наши дни нещата напреднаха неимоверно. Всеки потребител на Мрежата знае, че когато зададе дадена дума в съвременните търсачки, те му предоставят цял списък със сайтове, които имат някакво отношение към зададената дума. По този начин съвременните търсачки се превърнаха в най- важния инструмент за намиране на най- разнородна информация.
Установено е, че средностатистическият сърфист никога не стига по- далеч от втората страница, предоставена му от търсачката. Точно затова непрекъснато се измислят все нови и нови стратегии за оптимизация на сайтовете, така че те да попаднат по възможност на първите страници на търсачките.

Интересно е и това: едно проучване на Lawrence и Giles сочи, че търсачките могат да индексират едва 16 % от всички налични сайтове…

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

Апостол Апостолов

www.LudiPari.com
apostol
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот delpx » 16 Ное 2009, 22:15

пич не те знам не те познавам но ти чета безмислено безумните теми и да ти кажа лудоста около мене се изразява в тебе. да не пиша грамотно като тебе ама определено правя доста по прилични сайтове от тебе. Всички разбрахме че имаш 3-4 сайта дето половината уеб мастери сме ги правили в час по трудово в средното. Искаш като се каже маркетинг всеки да се сеща за апостол ? не аз се сещам за цирка. като цяло обаче ме кефиш човек на колко си 45-50 и се занимаваш с подобни глупости евала че се издържаш от това да пишеш по форумите но мисля че си много далече от истината поне с около 15-20 г. В една от темите ти пишеше колко пари си изкарал от супер мега комерсиалният си сайт дето е феномен в цялата вселена а и от вън нея , аз съм просто момче със селски произход ама тука на село като доя кравите изкарвам повече от твоите сайтчета , да ми отслабне задника наушким или мислиси че имаш пачка ако можеш. Писна ми и то не само на мен да заливаш всичко с помията си.
delpx
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот apostol » 17 Фев 2010, 19:26

Ето че се появи поредният селски идиот на българското Интернет пространство.

Апостол Апостолов

www.LudiPari.com
apostol
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Назад към Бизнес в Интернет