Как да започенем успешен бизнес в Интернет

Как да направим и развием бизнес в Интернет. Как да печелим в мрежата.

Как да започенем успешен бизнес в Интернет

Мнениеот apostol » 20 Дек 2007, 17:34

ПРАВИЛАТА НА ГОЛЯМАТА ИГРААко действително решите да се захванете с Интернет бизнес, вие трябва да се подготвите предварително много добре за това великолепно и много доходно приключение. Нужно е да се придържате към някои правила, защото в противен случай провалът ви е в кърпа вързан. Първото и най- важно условие за успешен Интернет бизнес е това:

ПРАВИЛНО ОТНОШЕНИЕ

Третирайте вашия Интернет бизнес като бизнес, а не като някакъв вид развлечение или начин за убиване на времето. Колкото повече се съсредоточите върху вашия бизнес, колкото повече фокусирате вниманието и енергията си върху него, толкова по- големи успехи ще отбележите. Финансови успехи, разбира се, защото само те имат значение. А не мнението на тоя или оня!
Погледнато от чисто техническа гледна точка, това означава, че трябва да си осигурите добър компютър и още по- добър провайдер. Не искам да подценявам вашия интелект, но ще спомена и това: нужна ви е много добра антивирусна защита. Качете на компютъра си две програми, обновявайте ги редовно и прочиствайте компютъра си ежедневно.
В момента могат да се намерят фантастични антивирусни програми и то напълно безплатно. Ще изброя три от тях: avast, AntiVir, AVG.
Никак няма да е зле, ако си набавите и програма срещу adware и spyware. И в тази област можете да намерите безплатно ред полезни неща…

Трябва, разбира се, да си подсигурите предварително още няколко дреболии. Ще ги изброя накратко тук…

РАБОТНА СРЕДА

Тя трябва да ви стимулира и насърчава. Добре би било, ако упражнявате и управлявате вашия бизнес от тихо и спокойно място в дома си, където никой няма да ви пречи и да ви разсейва.
Осигурете си освен това всички необходими канцеларски материали предварително. Така няма да губите ценно време впоследствие.

МАРКЕТИНГ ПЛАН

Много често този маркетинг план направо се обожествява, но колкото и стриктни и дисциплинирани да сте, вие никога няма да можете да се придържате към предварително набелязания план. Поради простата причина, че човек не може да контролира всички обстоятелства. Въпреки това вие трябва да нахвърлите един реалистичен маркетинг план. Трябва винаги да знаете накъде отивате и за колко време ще стигнете до там.

ОТКЪДЕ И КАК ЩЕ ДОЙДАТ ПЕЧАЛБИТЕ

Тъй като се занимавам преди всичко с така наречения Home business, аз мога да се изказвам само по тази тема. Наблюдавам статистиките и от тях разбирам, че двата най- големи портални сайта са прибрали от реклами в тях някъде към 2 300 000 лв. само през миналата година. Но това, както казват, не е “моята бира”.
Има теоретици, които твърдят, че вече всичко може да се продава по Интернет. Може и да е така, защото един полски младеж прави по 50 000 долара на месец, като продава по Интернет алкохол и то само на територията на Варшава.
Ще кажа само това- открийте една пазарна ниша, една човешка потребност и я задоволете с качествен продукт. Ако намерите продукт, който разрешава един значим човешки проблем, вие със сигурност ще направите доста сериозни пари от Мрежата. Това е и правилната постановка- мислете за продукта, който разрешава даден проблем, а не преди всичко за пари и печалби.

ИМЕ НА ДОМЕЙНА

Изборът на домейн може да ви помогне неимоверно, но може и да ви провали. Ще ви призная честно- месеци наред търсех подходящи наименования на моите три комерсиални сайта.
Търсите ли достатъчно упорито и настойчиво, вие със сигурност ще намерите подходящо име. То трябва да е кратко, да се помни лесно и още по- лесно да се изписва на латиница. Освен това името на домейна малко или повече трябва да е свързано със същността на бизнеса ви.

ЗАПЛАЩАНЕ

Нашите банки все още не ни предлагат разплащане с кредитни карти. Затова пред сериозния бизнесмен се изправя проблемът със заплащането. Ние не можем да чакаме примитивните български банки да въведат съвременни форми на разплащане. То на тях по правило не може и не бива да се разчита. Но така или иначе без тях не може.

Препоръчвам ви да дадете две възможности на клиентите си. Те могат да ви преведат парите предварително с добрия стар пощенски запис, но и… по банков път. Това засега са двете най- сигурни възможности. По този начин прибирам и аз парите си и то от моите ТРИ комерсиални сайта.

Едва след като свършите набелязаната по- горе работа, можете смело да се втурнете към същинския, истинския Интернет бизнес. Но не забравяйте горните препоръки, защото успехът на повечето човешки начинания зависи до голяма степен от предварителната подготовка.

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
**********************

Апостол Апостолов

www.LudiPari.com
apostol
Експерт кариерист
Експерт кариерист
 
Мнения: 195
Регистриран на: 20 Дек 2007, 17:17
Местоположение: София


Мнениеот Ilijana » 26 Дек 2007, 21:31

Здравей, apostol! Добре дошъл на форума! :D

Твоето послание е много оптимистично. На човек веднага му де иска да зареже своята работа и да се гмурне в средите на интернет-бизнеса. :D Дали всичко наистина е толкова лесно? Искаш ли да дискутираме по въпроса?

Първо, не мисля, че сам човек може да изгради наистина печеливш бизнес. Говоря точно за бизнес, а не за някакъв вид печелене на пари на полу-легална основа. Изхождам от това, че никой не може да бъде специалист по всичко и да върши добре всичко. Смятам, че наличието на добър екип е в основата на всеки успешен бизнес.

Второ, усамотявайки се вкъщи и посвещавайки се само на своят бизнес, човекът може да откачи /от самотата и липсата на социални контакти/. Освен това, самотниците се вманиячават и почват да не забелязват, накъде наистина върви светът. :D

Трето, мислиш ли, че съществуват универсални начини да се прави бизнес в интернет? Смятам, че всеки трябва да намери своят печеливш начин.
Да направиш кариера е начинът да си намериш хубаво местенце под слънцето!
Тук виреят фенове на Портал кариерист във Facebook >>
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист
 
Мнения: 627
Регистриран на: 07 Яну 2007, 02:28
Местоположение: Мрежата

Илияна!

Мнениеот apostol » 06 Сеп 2009, 06:13

Илияна!

Не умувйате толкова и не задавайте неуместни въпроси, ами си седнете на трите букви и изучете Интернет маркетинга. Тогава ще разберете, че топлата вода отдавна е открита. Начините за печалба от Интернет са отдавна известни на начетените хора и те отдавна печелят сериозни пари от Мрежата. Аз самият се изхранвам САМО от Интернет вече ШЕСТА ГОДИНА!
**********************

Апостол Апостолов

www.LudiPari.com
apostol
Експерт кариерист
Експерт кариерист
 
Мнения: 195
Регистриран на: 20 Дек 2007, 17:17
Местоположение: София

Мнениеот delpx » 16 Ное 2009, 22:12

пич не те знам не те познавам но ти чета безмислено безумните теми и да ти кажа лудоста около мене се изразява в тебе. да не пиша грамотно като тебе ама определено правя доста по прилични сайтове от тебе. Всички разбрахме че имаш 3-4 сайта дето половината уеб мастери сме ги правили в час по трудово в средното. Искаш като се каже маркетинг всеки да се сеща за апостол ? не аз се сещам за цирка. като цяло обаче ме кефиш човек на колко си 45-50 и се занимаваш с подобни глупости евала че се издържаш от това да пишеш по форумите но мисля че си много далече от истината поне с около 15-20 г. В една от темите ти пишеше колко пари си изкарал от супер мега комерсиалният си сайт дето е феномен в цялата вселена а и от вън нея , аз съм просто момче със селски произход ама тука на село като доя кравите изкарвам повече от твоите сайтчета , да ми отслабне задника наушким или мислиси че имаш пачка ако можеш. Писна ми и то не само на мен да заливаш всичко с помията си.
delpx
Баш кариериста
Баш кариериста
 
Мнения: 44
Регистриран на: 15 Ное 2009, 20:10

Мнениеот apostol » 17 Фев 2010, 19:30

Ето че се появи поредният селски идиот на българското Интернет пространство.
**********************

Апостол Апостолов

www.LudiPari.com
apostol
Експерт кариерист
Експерт кариерист
 
Мнения: 195
Регистриран на: 20 Дек 2007, 17:17
Местоположение: София

Мнениеот playAA » 04 Окт 2010, 10:38

delpx написа:пич не те знам не те познавам но ти чета безмислено безумните теми и да ти кажа лудоста около мене се изразява в тебе. да не пиша грамотно като тебе ама определено правя доста по прилични сайтове от тебе. Всички разбрахме че имаш 3-4 сайта дето половината уеб мастери сме ги правили в час по трудово в средното. Искаш като се каже маркетинг всеки да се сеща за апостол ? не аз се сещам за цирка. като цяло обаче ме кефиш човек на колко си 45-50 и се занимаваш с подобни глупости евала че се издържаш от това да пишеш по форумите но мисля че си много далече от истината поне с около 15-20 г. В една от темите ти пишеше колко пари си изкарал от супер мега комерсиалният си сайт дето е феномен в цялата вселена а и от вън нея , аз съм просто момче със селски произход ама тука на село като доя кравите изкарвам повече от твоите сайтчета , да ми отслабне задника наушким или мислиси че имаш пачка ако можеш. Писна ми и то не само на мен да заливаш всичко с помията си.


+1 :) :D
playAA
Нов
Нов
 
Мнения: 5
Регистриран на: 11 Май 2010, 12:20


Назад към Бизнес в Интернет

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта