Огромните преимущества на бизнеса в Мрежата

Как да направим и развием бизнес в Интернет. Как да печелим в мрежата.

Огромните преимущества на бизнеса в Мрежата

Мнениеот apostol » 20 Дек 2007, 17:43

ЗА БИЗНЕСА В МРЕЖАТА

Още в началото искам да развенчая един мит и да уточня следното: аз не съм от онези, които обещават бързо забогатяване от Интернет. Много сайтове щедро предлагат подобни благинки. Човек трябва да е много наивен, за да налапа тази въдица.
Бързото забогатяване, по думите на писателя Христо Калчев, е отколешната “мечта на идиота”.
Интернет бизнесът обаче изисква търпение, упорство и постоянство. Така и само така човек може действително да забогатее.
Ако някой не е достатъчно търпелив, упорит и настойчив, той би могъл все пак да си създаде един приличен ПОМИНЪК от Мрежата.
Това никак не е малко, като се има предвид, че в момента
Около 7 % от българите са безработни. Тези хора буквално се чудят КАК да си изкарат ПОМИНЪКА.
Работещите не са в много по- добро положение- 15- 16 % от тях са принудени да вегетират с около 2 долара на ден.

Онези, които припечелват повече, биха могли чрез Интернет бизнес да си създадат един ДОПЪЛНИТЕЛЕН ДОХОД! Кой бяга от допълнителните доходи?…
Иска ми се веднъж завинаги да изясня въпроса за бързото забогатяване.Строго погледнато човек може да забогатее БЪРЗО само по ТРИ НАЧИНА:

1. Чрез наследство
2. Чрез печалба от тотото или някакъв друг вид лотария
3. Чрез престъпна дейност

Повечето хора не наследяват кой знае какво; единици са тези, които печелят от тотото. За престъпната дейност дори не искам да говоря. Тя, по думите на Джон Дилинджър, не си струва труда и риска. А той ги е разбирал тези работи, нали?…
Какво излиза?… Излиза, че НЯМА БЪРЗИ ПАРИ! НЯМА ЛЕСНИ ПАРИ!
Жалкото е това, че в Мрежата хиляди шмекери мътят главите на младите хора с подобни празни обещания. Обаче! Интернет така или иначе ни предлага един огромен потенциал и хиляди възможности за печелене на пари. Защото Мрежата не е само най- голямата библиотека в човешката история; тя е и най- голямото пазарище на този свят, откакто той светува! Интернет е буквално една златна мина. Особено за онези, които имат желанието да разработват тази мина и не обръщат внимание на споменатите вече празни обещания.
Нека сега да погледнем на нещата от един малко по- друг, но далеч по- реалистичен и оптимистичен ъгъл…

Само в Интернет един съвсем обикновен, “средностатистически гражданин” може да натрупа състояние с такива незначителни инвестиции.

Само в Интернет за бизнеса няма никакъв риск- от началото до края.

Само в Интернет целият бизнес може да бъде задвижван и управляван от уюта на собствения дом.

Само в Интернет е възможно да печелиш още от първия ден на деловото си начинание.

Само в Интернет съществуват равни права и възможности за всички- дребният бизнесмен има абсолютно същите шансове за краен успех както мултинационалната корпорация.

Ключът към богатството се състои всъщност в създаването на един солиден бизнес план. Пътят към златната мина не е чак толкова трънлив и труден. Концепцията ви обаче трябва непременно да включва следните 4 елемента:

1. Намерете една многообещаваща пазарна ниша, която по един или друг начин ви вълнува или привлича!
2. Създайте добър комерсиален сайт, който запълва тази ниша!
3. Създайте трафик към сайта си!
4. Превърнете таргетирания трафик в плащащи клиенти!

Ето толкова простичко е всичко. Е, разбира се, че има детайли, но в този мой труд вие ще се запознаете с тях- от игла до конец!
Трябва да знаете и да помните обаче, че изходна точка за вас е и трябва да бъде концепцията от четири точки, която набелязах по- горе. Всички Интернет милионери са се придържали стриктно към нея. Правете като тях- фокусирайте цялото си внимание, всичките си сили върху тези задължителни четири точки!
И никога не забравяйте, че създаването на един добър комерсиален сайт, който прави хиляди на месец, не става за ден- два. Ако трябва да бъда искрен, това не става и за месец- два.

Няма вълшебни формули, създаващи петцифрен доход за кратки срокове. Мисля, че изяснихме това. Рим не е бил построен за един ден. Животът просто е така устроен, че хубавите неща стават бавно. Това като че ли е някакъв универсален закон на Вселената.
Повярвайте ми, аз знам какво говоря, защото съм извървял целия този път. Казано е: “Не питай старо, а патило…”

Не се мъчете да нарушавате законите на обществото и на живота. Заживейте с мисълта, че за да забогатеете истински са необходими ПОСТОЯНСТВО, ТЪРПЕНИЕ И УПОРСТВО. Тези три безценни човешки качества със сигурност ще ви направят богати! Но не забравяйте НИКОГА четирите задължителни точки на концепцията!

Струва ми се, че но това място трябва да изясним един основен, глобален въпрос:


ЗАЩО ТРЯБВА ДА СЪЗДАВАМЕ УЕБ САЙТ ИЗОБЩО?

Най- напред трябва да си дадете сметка за следното: създаването на един комерсиален сайт е нещо далеч по- значително и по- важно от създаването и регистрацията на една фирма. Защо ли?…
Създадете ли един път вашия комерсиален сайт, офисът или магазинът на вашата виртуална фирма ще е отворен 24 часа в денонощието и то в продължение на 365 дни! Няма уикенди, няма Коледа, няма Великден! Чудничко, нали?
Има и куп други преимущества, които най- подробно ще изброя…

Първо: нямате нужда от продавачи, а това означава, че ще СПЕСТИТЕ маса ПАРИ от заплати! Тези разходи не са за подценяване, защото в наши дни никой не е склонен да виси по цял ден зад щанда за някакви си жълти стотинки.
Създадете ли един път сайта си, вие нямате нужда всъщност от никого- вие зависите единствено и само от себе си.
И от сайта си, разбира се, защото винаги ще се намерят хора, които по всяко време на денонощието биха могли да поискат нещо от вас, да се осведомят за работното ви време, за продуктите, които предлагате, за цените и т. н. Вашият сайт има винаги готовността да даде отговор на тези и на ред други въпроси.
Сайтът е не само продавач, но и цяла информационна система, виртуален офис, който работи нон- стоп!

Второ: няма нужда да наемате помещения, а това отново означава, че ще СПЕСТИТЕ още повече ПАРИ! И тези разходи не са за подценяване- от ден на ден цените на недвижимите имоти и наемите нарастват главоломно! Общата тенденция говори за това, че с течение на времето те още повече ще нарастват.

Трето: В повечето случаи вие не ще имате нужда и от складова база. Всъщност, няма да е нужно да наемате каквито и да било складови помещения. Вие отново пестите ли, пестите!

Четвърто: Вие изневиделица ще се сдобиете с повече от 6 милиарда потенциални клиенти! Защото всеки жител на планетата Земя ще се превърне във ваш потенциален клиент!
Сами разбирате, че ако предлагате полезен за всичките тези хора продукт, вие много бързо можете да натрупате огромно състояние!
Да, Интернет ни прави много по- ефикасни и ефективни!

Пето: Можете лесно, евтино и бързо да си създадете невероятен имидж чрез създаването на професионално изпипан сайт, който отговаря на всички изисквания. А изискванията, правилата на играта ще узнаете от този мой курс.
Няма значение колко малък и незначителен е бизнесът ви- придадете ли на всичко професионален вид, изпълните ли сайта си със съдържание, вие изведнъж ще се превърнете в много важна личност!

Шесто: Ще СПЕСТИТЕ огромни суми и от пощенски разноски, защото вие практически няма да имате никакви такива!
В случай, че продавате информационни продукти, софтуеър, електронни книги, брошури и списания, вие ще си СПЕСТИТЕ и транспортните разноски.

Седмо: Ще СПЕСТИТЕ и разноските по рекламата, защото Интернет ни предлага десетки начини за безплатна реклама. Аз знам какво говоря, защото от четвърт век се занимавам с реклама и съм много добре осведомен какво струва тя офлайн.
Повярвайте ми- за телевизионни реклами се хвърлят чудовищни суми! А ползата от тях е повече от съмнителна… Защото телевизионните реклами се превърнаха в най- голямата досада на нашето ежедневие.

Осмо: Самото ви присъствие в Интернет е много важно, защото при това изобилие на стоки и услуги, от ден на ден става все по- трудно да те забележат. Човек ще си остане никой и нищо, ако в наши дни си няма собствен сайт. Сайтът, казано другояче, е нещо средно между визитна картичка, позив, афиш и търговски представител.

Девето: Много хора не обичат да се блъскат из магазините, да стоят на опашки, да се разправят с продавачи… (И аз съм един от тях!) Точно те ще бъдат най- добрите ви клиенти.
За тях ще е безкрайно приятно да поръчат продукта по Интернет, да го заплатят онлайн и да го получат изключително бързо в собствения си дом.
Един полски младеж натрупа състояние от сайта си, който предлагаше… доставка на безалкохолни напитки по домовете. Простичко, но гениално. Защото всеки един от нас знае каква мъка е това влачене на бутилки, кашони и тарги…

Десето: Чрез сайта си вие можете да демонстрирате всичко онова, което умеете и предлагате. Независимо от това дали търгувате с недвижими имоти или цветя, вие винаги можете да насочите потенциалния клиент към сайта си, където той ще се запознае с цялата гама от стоки и услуги, които може да закупи от вас.

Последно, но не най- маловажно: Рекламният мениджър на “Нисан Моторс” споделя: “Едномесечната ни реклама в Интернет е по- евтина от една единствена обява в специализирано списание!”

Замислете се над това, защото най- добрата новина от всички е тази: не са необходими големи капиталовложения, за да започнете Интернет бизнеса си!
Нужен ви е само един компютър, елементарна компютърна грамотност и връзка с Интернет. А стока, ще кажат някои на това място?

Всеки човек е уникален, всеки има специфични дарби и умения, които може да предложи за продан в Мрежата. Запомнете много добре това: ИНДУСТРИАЛНАТА ЕРА ПРИКЛЮЧИ; ЗАПОЧНА ЕРАТА НА УСЛУГИТЕ!

Това е вашият най- голям шанс- да предлагате уменията и знанията, които притежавате, в Интернет. Знайно е, че за всеки влак си има пътници… Така че за клиенти не берете грижа!
**********************

Апостол Апостолов

www.LudiPari.com
apostol
Експерт кариерист
Експерт кариерист
 
Мнения: 195
Регистриран на: 20 Дек 2007, 17:17
Местоположение: София


Re: Огромните преимущества на бизнеса в Мрежата

Мнениеот Ilijana » 26 Дек 2007, 21:55

apostol написа: Намерете една многообещаваща пазарна ниша, която по един или друг начин ви вълнува или привлича!


Целият проблем не е в това, да направиш всичките тези неща, които описваш, а да намериш печеливша ниша! Това е най-трудното в интернет-бизнеса! мисля, че всеки, който може да намира "многообещаващи пазарни ниши" е потенциален милионер. :D
Да направиш кариера е начинът да си намериш хубаво местенце под слънцето!
Тук виреят фенове на Портал кариерист във Facebook >>
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист
 
Мнения: 627
Регистриран на: 07 Яну 2007, 02:28
Местоположение: Мрежата

Мнениеот zubeid » 29 Дек 2007, 15:10

Направо не мога да стигна до края на постовете, публикувани от г-н Апостолов. Как не ви омръзна навсякъде да копирате огромните си цитати, вместо да напишете нещо кратко и свързано? :shock:

Иначе - имате интересни и спорни мисли. :wink:
Аз съм кариерист! И не ми е срам да го призная.
Аватар
zubeid
Баш кариериста
Баш кариериста
 
Мнения: 58
Регистриран на: 09 Яну 2007, 17:08

За Илияна

Мнениеот apostol » 27 Яну 2008, 04:25

Илияна, намирането на ниша не е чак толкова трудна работа. НО!... Трябва да се ЧЕТЕ, драга! Всичко е лесно, когато знаеш как става.

Трябва, разбира се, да знаете английски до съвършенство, защото големите произведения по Интернет маркетинг са на английски.

Ето ви само един ИЗПИТАН начин за намиране на пазарна ниша. Проведете допитване! Задайте на 100 души един единствен въпрос: "От какво се нуждаеш в момента най- много?"

Ако 30 % от запитаните ви дадат сходни или еднакви отговори, вие вече сте напипала пазарната ниша...
**********************

Апостол Апостолов

www.LudiPari.com
apostol
Експерт кариерист
Експерт кариерист
 
Мнения: 195
Регистриран на: 20 Дек 2007, 17:17
Местоположение: София

Re: За Илияна

Мнениеот Luminosa » 27 Яну 2008, 14:51

apostol написа:Ето ви само един ИЗПИТАН начин за намиране на пазарна ниша. Проведете допитване! Задайте на 100 души един единствен въпрос: "От какво се нуждаеш в момента най- много?"

Ако 30 % от запитаните ви дадат сходни или еднакви отговори, вие вече сте напипала пазарната ниша...


Чудна идея. Мисля да я изпробвам. Но, ако масово кажат "пари"?!
"Перлите се срещат само на такива места като този форум!" - Кака Мара
Аватар
Luminosa
Модератор
Модератор
 
Мнения: 274
Регистриран на: 11 Май 2007, 21:43
Местоположение: София

Ще кажат!

Мнениеот apostol » 17 Фев 2008, 02:48

Те със сигурност ще кажат "пари", но тази пазарна ниша вече е заета от...МЕН.
Сайтът ми лудипари.ком е дори на трета позиция в Goggle при търсене с думата "пари".

Затова продължавайте да питате, докато най- сетне налетите на нишата!
**********************

Апостол Апостолов

www.LudiPari.com
apostol
Експерт кариерист
Експерт кариерист
 
Мнения: 195
Регистриран на: 20 Дек 2007, 17:17
Местоположение: София

Мнениеот Luminosa » 17 Фев 2008, 19:43

Този коментар на Апостол много ми хареса. :mrgreen:
"Перлите се срещат само на такива места като този форум!" - Кака Мара
Аватар
Luminosa
Модератор
Модератор
 
Мнения: 274
Регистриран на: 11 Май 2007, 21:43
Местоположение: София

Благодаря!

Мнениеот apostol » 01 Сеп 2008, 06:45

Благодаря ви за хубавите думи! Те станаха голяма рядкост в наши дни. Особено пък в тази страна...
**********************

Апостол Апостолов

www.LudiPari.com
apostol
Експерт кариерист
Експерт кариерист
 
Мнения: 195
Регистриран на: 20 Дек 2007, 17:17
Местоположение: София


Назад към Бизнес в Интернет

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта