Блог, бизнес и маркетинг

Как да направим и развием бизнес в Интернет. Как да печелим в мрежата.

Блог, бизнес и маркетинг

Мнениеот apostol » 26 Дек 2007, 19:10

БЛОГ И МАРКЕТИНГ

Ние можем и трябва да използваме блога като средство за реклама, защото:

1. Блог лесно се създава. Ако имате компютър и връзка с Мрежата, вие можете да си направите блог. Създайте го час по- скоро и… РЕКЛАМИРАЙТЕ чрез него. РЕКЛАМИРАЙТЕ себе си, вашата стока, услугите, които предлагате…

2. Блогът е автентичен. В наши дни рекламите ни заливат отвсякъде и ние често се питаме доколко те са достоверни. Може ли изобщо да им се вярва?... При блога нещата стоят малко по- другояче. Вие говорите с потенциалния потребител едва ли не очи в очи. Вие доставяте информация от ПЪРВА РЪКА. За разлика от медиите, които ни будалкат с информация от втора, трета, че и четвърта ръка. Тази информация е съмнителна; тя е НЕДОСТОВЕРНА. Чрез блога вашата благонадеждност нараства неимоверно.

3. Блогът е безплатен. Много важен момент! Защото при платената реклама и най- глупавият човек си мисли: „Аааа, платена реклама- значи ще хвалят стоката си, няма как да е другояче…”

4. Блогът създава репутация. Научната дисциплина маркетинг ни учи, че не цената, не качеството, а доверието продава стоката. Доверието пък почива изцяло на… репутацията. Репутация се изгражда чрез… реклама. Има и още нещо… С течение на времето вие ще си изградите репутацията на ненадминат експерт във вашата област и то само с помощта на един блог!

5. Блогът може да ви осигури пазар и клиенти. Работата обаче е там, че ако не сте холивудска звезда, само вашите близки ще четат написаното от вас. Затова вие трябва да популяризирате вашия блог. Как става това ли?... Ето как:

- Чрез сиг- файл. Настройте вашата електронна поща така, че всеки ваш и- мейл да бъде подписан с вашето име. Под името ви непременно трябва да има линк към вашия блог.

- Чрез абонамент. Предложете на евентуалните абонати някакви допълнителни екстри, ексклузивна информация и пр.

- Чрез допитвания. Създайте едно простичко допитване и приканете читателите да участват в него. Мре нашего брата да дава акъл, да взима отношение, да изказва становища и съображения.

- Чрез членство в някаква общност. Присъединете се към блогерите, които пишат на теми, близки до вашата. Така печелите допълнително доверие, защото хората се чувстват сигурни, когато от линк в един блог отиват към друг, който се списва от реално лице, препоръчано от независима трета страна. Има и още нещо. Няколко блогера внушават по- голямо довери от един самотен блогер.

- Чрез RSS. RSS е най- бързо разрастващата се съвременна технология в Мрежата. Прибавите ли RSS feeds към вашия блог, вие със сигурност ще намерите допълнителни читатели, а абонирането за вашия блог ще стане още по- лесно.

Дайте тласък на вашия бизнес чрез създаването на един блог. Не отлагайте, защото блогът бавно, но сигурно се превръща в един чудесен инструмент на Интернет маркетинга.

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

Апостол Апостолов

www.LudiPari.com
apostol
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот zubeid » 29 Дек 2007, 15:08

Сигурно няма да сгреша, ако предположа, че вашият бизнес в интеренет, г-н Апостолов, се крепи върху блога ви? Печелите ли от него наистина?

Сега са се навъдили толкова много блогове, че на човек му става скучно да чете "умните" мисли на други хора.
Аз съм кариерист! И не ми е срам да го призная.
Аватар
zubeid
Баш кариериста
Баш кариериста

Как да печелим от блога си

Мнениеот apostol » 21 Яну 2008, 11:12

От блога си човек може да печели до 10 000 долара месечно. Точно на тази тема е посветена следващата ми книга.

Аз лично печеля от моите 4 комерсиални сайта. Потърсете ги чрез името ми в google.

Успех!

Апостол Апостолов

Апостол Апостолов

www.LudiPari.com
apostol
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Назад към Бизнес в Интернет