картинки за сайта ми

Как да направим и развием бизнес в Интернет. Как да печелим в мрежата.

картинки за сайта ми

Мнениеот Гост » 05 Окт 2010, 19:13

Започвам да работя върху сайт.Превеждам стотици статии и публикувам.Нуждая се обаче от много картинки.Засега тегля от Гугъл.Какво става обаче с авт.права на всяка картинка.Възможно ли е да съм отговорна,че ползвам такива от други сайтове.фейсбук е пълен с всякакви снмики.Искам всичко да ми е легално.в сайта http://www.clipartof.com/ вни от 10 виждам прекрасни снимки на цени 1о долара едната.Едсва ли всички стартиращи имат възможност да купуват.моля за съвет
Гост

Мнениеот _bioHAZArd_ » 06 Окт 2010, 10:13

http://www.sxc.hu/

Тук има безплатни картинки, но не за комерсиална цел. За комерсиална цел ще трябва да си плащаш. Най-добрият сайт, който знам е istockphoto.com.

Бих ти предложил да си направиш семпъл дизайн без картинки за начало, а като събереш малко парички си купи картинките. Определено може да попаднеш под ударите на закона :)
_bioHAZArd_
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот Гост » 06 Окт 2010, 17:41

благодаря от сърце
Гост

Мнениеот nedka27 » 08 Окт 2010, 15:04

Има и друг вариант, правиш конкурс за картинки и снимки.Предлагаш на тези, които ти ги изпращат да дадат съгласието си да ги ползваш и естественно поставяш името им под снимката.Може награда за най-интересна картинка или снимка.

Желая ти успех
nedka27
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот Гост » 09 Окт 2010, 00:54

благодаря Неди!
Гост

Мнениеот morska_idiliq » 07 Юни 2012, 13:44

И аз имам доста подобен въпрос. Ако ползвам картинки на даден чуждестранен сайт по определена тематика, не от тези сайтове за снимки, ако просто посоча източника в сайта, това достатъчно ли е или трябва изрично да поискам разрешение?
morska_idiliq
Напреднал кариерист
Напреднал кариерист

Назад към Бизнес в Интернет