Страница 1 от 1

Online магазин

МнениеПубликувано: 12 Окт 2012, 22:40
от t.filipova
Здравейте,
имам идея, която искам да осъществя, но ми трябва малко помощ. Искам да си направя онлайн магазин, но все още се чудя какво най-масово се пазарува от интернет. Всичко около изготвянето на сайта и стартирането има кой да ми разясни. Помоща която търся е относно артикулите, които да продавам. Някой ако може да даде идеи или ако има наблюдения какво предимно се пазарува ще съм благодарна ако сподели.
Нова съм в сайта и съм впечатлена от него. Надявам се тук да има хора, които да ми помогнат. Smile

Re: Online магазин

МнениеПубликувано: 12 Окт 2012, 22:40
от min4o_praznikov
Не искам да бъда черноглед, но артикулите ти няма да са ти най-големия проблем.
Най-големия проблем е ще да си рекламираш сайта и да накараш хората да го посещават.Което никак няма да ти евтино !

А най-добре е да продаваш неща които са ежедневни на не висока цена и за които няма нужда да се видят и пипнат, да се премерят и тн.
Пример навигации,телефони,ел.цигари,флаш памет,всякакви резервни части и консумативи.Нещо което да е точно и ясно регулирано като спецификации,качество и марка !

Успех Smile

Re: Online магазин

МнениеПубликувано: 18 Фев 2014, 14:01
от tarzako
Напълно съм съгласен с това мнение :)

Re: Online магазин

МнениеПубликувано: 19 Фев 2014, 00:42
от oksana
Това, което се продава в един сайт може да не се продава в друг :) Продажбите идват не само от артикулите, а от много други неща - ЦА, СЕО, цени и т.н.

Иначе, всичко, което се продава в един реален магазин, може да бъде продадено чрез интернет + цифрови продукти, които извън интернета се продават само на някой носител (DVD), а в интернет могат да се продават и "за изтегляне" (download) или за пряко използване (онлайн гледане, например). Дори доста голяма част от услугите може да се продава в интернет.

Продажбите на конкретните продукти трябва предварително да се тестват.

Re: Online магазин

МнениеПубликувано: 19 Фев 2014, 13:18
от ggladnichi
Направиш ли добро СЕО ще има успех :)

Re: Online магазин

МнениеПубликувано: 16 Сеп 2016, 10:00
от btrend
Здравей. Аз също имам такава идея, но при мен е по-скоро така: знам какво искам да продавам, но се чудя дали да започна с онлайн магазина или с истинския магазин. Искам да имам и двете, но няма как да стартирам едновременно. Идеята е да е магазин за детски дрехи, аксесоари, биберони и т.н. ( без играчки) но не просто малко магазинче (като по-често срещаните), а нещо от сорта на jumbo( мааалко по-малко на размери), но само за детски неща.
А относно онлайн магазина.. нямам никаква идея! Знам само как искам да изглежда- нещо такова http://kolinishop.com/, но от там нататък нямам идея какво и как да направя.

Re: Online магазин

МнениеПубликувано: 24 Мар 2017, 11:31
от sofi19
Аз съм почти на финалната права със създаването на онлайн магазин, но точно сега изникна проблем. Трябва ми финанси, за да рекламирам магазина си, защото за да потръгне, е нужно да се популяризира, но вече останах без никакви пари. Похарчих много повече, отколкото очаквах. Дайте идеи какво да правя, как да събера пари възможно най-бързо?

Re: Online магазин

МнениеПубликувано: 24 Мар 2017, 14:51
от sarito11
sofi19 написа:Аз съм почти на финалната права със създаването на онлайн магазин, но точно сега изникна проблем. Трябва ми финанси, за да рекламирам магазина си, защото за да потръгне, е нужно да се популяризира, но вече останах без никакви пари. Похарчих много повече, отколкото очаквах. Дайте идеи какво да правя, как да събера пари възможно най-бързо?

На коя платформа направи твоя онлайн магазин, може ли линк?

Re: Online магазин

МнениеПубликувано: 25 Мар 2017, 10:55
от sofi19
Ами не знам името на платформата, един приятел се занимаваше с това. Аз само му казах идеите ми и той реализира всичко.

Re: Online магазин

МнениеПубликувано: 25 Мар 2017, 21:09
от onlyone
Нямаш ли някой приятел или да си намериш някой човек, който да инвестира в сайта? Ако не, не се занимавай с други хора и си вземи един кредит от https://cashcredit.bg/ например. Ако имаш успех със сайта, ще върнеш кредита без проблем. Колкото по-рано стартираш сайта, толкова по-добре.

Re: Online магазин

МнениеПубликувано: 29 Мар 2017, 14:09
от sofi19
Не обичам да занимавам приятелите с моите работи и те си имат проблеми. Ще помисля още малко и ще реша как да действам.

Re: Online магазин

МнениеПубликувано: 18 Авг 2017, 14:45
от Виляна Найденова
Добре е да продаваш артикули, които не са много скъпи, но както вече са ти написали това ще ти е най-малкия проблем. Ако не успееш да рекламираш и развиваш магазина си правилно каквото и да продаваш няма да стане.

Re: Online магазин

МнениеПубликувано: 11 Окт 2017, 06:33
от btrend
Аз съм "За" нещата, които се купуват ежедневно. Наистина хората вече пазаруват все повече онлайн ( и аз самата съм така) и то не само дрехи и обувки. Ето примерно, един сайт, от който аз лично пазарувам поне 1 път в седмица.. https://www.supermag.bg просто защото спестявам време, нерви и пари, а цените и стоките са супер ( не като в Кауфланд)

Re: Online магазин

МнениеПубликувано: 24 Фев 2022, 14:20
от ddarkk
И аз исках да правя онлайн магазин за камери за видео наблюдение и WiFi камера но конкуренцията е много голяма в този бранш и се отказах, сега като гледам всички масово продават без магазини а директно във фейсбук и инстаграм