Как да рекламирам сайт?

Как да направим и развием бизнес в Интернет. Как да печелим в мрежата.

Как да рекламирам сайт?

Мнениеот karierist » 23 Яну 2014, 03:22

Получихме в редакцията на портал Кариерист писмо от Мария. Да й помогнем да си реши проблема?

"Здравейте, в процес съм на създаването на сайт тип ***, но не мога да намеря най-добър начин за рекламата му. Тъй като вие имате доста опит в тази сфера ще съм ви благодарна, ако ме насочите към най-точния метод. Предварително ви благодаря.
Мария ***"
Аватар
karierist
Site Admin
Site Admin
 
Мнения: 59
Регистриран на: 04 Яну 2007, 20:25


Re: Как да рекламирам сайт?

Мнениеот oksana » 23 Яну 2014, 03:37

Логиката на рекламата, като част от цялата маркетингова политика, е да се привлекат клиенти (тези, които купуват нашите продукти или услуги).

Следователно, трябва да рекламирате там, където вашата реклама ще видят потенциалните ви клиенти.

За целта, разбира се, трябва да знаете какво продавате (продукт, услуга), на кого продавате (ЦА - целева аудитория) и как продавате (УТП - уникално търговско предложение).

Освен това, не трябва да подценявате и възможностите на търсачките да докарват на вашия сайт поток от посетители.

Конкретните стъпки могат да бъдат следните:

1. Уточнете бизнес системата на сайта - От какво ще печелите?
2. Определете ЦА
3. Намерете, къде в интернет се събира вашата ЦА, проучете възможностите за реклама на тези площадки и изберете подходящи за вас.
5. Започнете да рекламирате чрез рекламните мрежи, например чрез Google Adwords.
6. Ако вашата ЦА получава информация извън интернет (например, чрез някакви професионални вестници, списания и др.) - проучете възможностите за реклама на тези места
7. Намерете други сайтове, блогове и социални групи, например във Facebook, по вашата тематика и проучете възможностите за реклама и партньорство.
8. Измервайте основните показатели за ефективност на вашата реклама (напр, колко ви струва привличането на един нов клиент чрез конкретна площадка, конкретен рекламен текст и т.н.) и оставете само най-ефективните видове реклама.
9. Работете върху SEO оптимизацията на сайта, регистрирайте го в каталози, разменяйте линкове и т.н.

и т.н., възможностите са много.

В случай, ако искате да печелите само от реклами, които публикувате в своя сайт, важно е да имате доста голям поток от посетители. Затова едно от основните направления за работа трябва да бъда SEO-оптимизацията (основни тагове, HTML структура на страниците, линкбилдинг, копирайтинг и др.)

Ако целта на сайта е да продавате някакви конкретни продукти и/или услуги - по-важно е да привличате точните потенциални клиенти и да закривате продажбите (да продавате). Тук основното внимание трябва да отделяте върху конверсията, цената на един нов привлечен клиент и др.

Не забравяйте, че рекламата е само една съставка от системата за привличане на клиенти. Без значение, дали бизнесът ви се намира само в интернет или също така и офлайн.

Успех, Мария! :)
Аватар
oksana
Консултант
Консултант
 
Мнения: 2
Регистриран на: 07 Яну 2007, 02:28
Местоположение: Мрежата

Re: Как да рекламирам сайт?

Мнениеот mi_9 » 25 Яну 2014, 18:25

Най-лесния начин за реклама, мисля, е да се регистрираш в Google Adwords и да започнеш да пускаш реклами в избраните от теб сайтове. Можеш да се опиташ да размениш връзки с други сайтове по твоята тематика, ако някой ще се навие.

Популяризирането на сайта е става за един ден. Някои сайтове с години не могат да получат достатъчно посетители или ги получават прекалено скъпо. Помисли най-напред, как ще монетизираш сайта си.
Който не работи - няма да яде. (от автора)
Аватар
mi_9
Баш кариериста
Баш кариериста
 
Мнения: 70
Регистриран на: 02 Май 2007, 17:14


Назад към Бизнес в Интернет

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта