Bitcoin - неизбежната финансова революция

Как да направим и развием бизнес в Интернет. Как да печелим в мрежата.

Bitcoin - неизбежната финансова революция

Мнениеот Мартин Радев » 26 Юли 2017, 19:37

Здравейте, добри хора!!! Предполагам всички от нас, в тази ситуация в България, мечтаят за финансова независимост и допълнителни доходи, а защо не и основни такива. Винаги съм имал нуждата да показвам на хората доброто, а пък ако можех и сам да им го направя - най-добре. Не се притеснявам да давам, защото аз се чувствам богат (нищо, че имам доход под средния), широко скроен съм и с отворено сърце към всички. Може би не всички ще го прочетат, със сигурност няма всички да го разберат, защото на самия мен ми беше страшно трудно за асимилиране, но който има интуиция ще се престраши да нагази по-дълбоко, а шансът да постигне мечтите си ще зависи изцяло от него и благоразположението на световните финансови пазари.

Всичко започна преди 2 години (2015г.) когато съвсем случайно чух думата "биткойн", били някакви си електронни пари. До тук добре, но аз си имам дебитна карта и мога също електронно да се разплащам. Какво им бе толкова специалното на тези "биткойни" нямах никаква представа. Поразрових се в интернет и с дълбоко учудване разбрах, че 1 биткойн струва 460 лева - да, не 46 лева, не 4 лева, а 460. Недоумението вече беше пълно, объркването още по-голямо. Четях, четях - ставаше все по-сложно. Единственото, което тогава разбрах бе, че тези компютърни пари могат да се генерират от самите нас, но и това не разбирах как се случва. Да си правиш собствени пари - легитмни и ликвидни - ами, супер, щом са го измислили хората!

За да разберете идеята на това, което Ви говоря най-добре прочетете ето това - http://danigeorgiev.com/2017/07/05/%D0% ... 5-bitcoin/

Това е фундамента, на който да стъпите, за да осмислите нещата и накъде отива светът.

Тази статия ще ви позволи да нагазите в дълбокото, но не чак толкова - отново е сравнително опростена и мисля, че ще се разбере от по-широката аудитория - http://hash.bg/%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2 ... %B9%D0%BD/

Впрочем, общо и двете статии се четат за 8 минути. Не си мислете, че ще ви карам да четете сложни анализи на компютърен език :)

Та, да се върна на историята. Когато разбрах малко повече за този "биткойн" и нещата ми станаха поне мъничко по-ясни си казах, че трябва да се сдобия с поне едно такова. Добре, но 460 лева. Ами това тогава си беше половин средна заплата. Забележете, ако човек искаше да си закупи дори 0,1 биткойна, трябваше да си приготви скромната сума от 50 лева. Петдесет лева за колко - 0,1 биткойна. Не, че знаех какво ще правя с тях, но исках да ги имам. След като се реших на стъпката се сблъсках със следващия сложен проблем - тяхното съхранение. Тъй като това е виртуална валута, не можеше просто да си я сложа в джоба и да съм горд собственик на 0,1 биткойна. Тук идват и т.н. биткойн портфейли. Държа да отбележа, че нещата тук също не са толкова прости, но съм ви подготвил една сравнително опростена статия, която ми помогна и на мен при избора на портфейл за съхранение на електронните пари.

Как да изберем подходящ биткойн порфтейл - http://hash.bg/%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%BA%D0%BE%D0%B9%D0%BD-%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%82%D1%84%D0%B5%D0%B9%D0%BB%D0%B8/

Как да си направя онлайн портфейл в BlockChain.info -
http://hash.bg/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B ... %B9%D0%BB/

Тези два изчерпателни наръчника ще Ви свършат необходимата работа при избора на крипто портфейл. Накрая е хубаво да знаете че, ако сте опитали да си създадете виртуален портфейл за крипто валути, той би трябвало да прилича на това:

17P89YCmp6u3QCtyDzAjzRorEVUNC6ha55

И за да съм докрай честен, ще си призная, че не си купих "биткойн". Както казах нещата бяха доста сложни към онзи момент и се отказах, а и парите ми се видяха много. Преди няколко седмици случайно отворих български сайт за търговия с крипто валути и какво да видя - тези умопомрачителни 460 лева за единица "биткойн" бяха станали 4040 лева. Да всеки може да сметне, че това са близо 10 пъти увеличение за 2 години и ако бях малко по-сериозен и настоятелен в любопитството относно този "биткойн"... Няма какво да говорим по-натам, човек се учи от грешките си.

Ето и доказателство към моите твърдения - таблица в реално време за цената на биткойн-а:
https://s.tradingview.com/widgetembed/? ... E%3ABTCUSD

Връщам се на историята. На 19.07. 2017 с изумление видях, че цената на биткойн е около 4040 лева, а само 3 дни преди това на 16.07.2017г. е била около 3200 лева. Явно е имало някакви сътресения и тук идва моментът да кажа, че тази валута е силно волатилна, което означава, че цената е доста нестабилна на моменти. Няколко дни след достигнатата сума от 4040 лева (може би за около 4-5 дни), цената на биткойна бавно се покачи на 4700 лева и то трайно (пикът беше близо 5000 лева). Ако имах шанса (не, че го нямах преди 2 години когато сумата беше около 460 лева) да се срещна отново с биткойн-а в началото на юли и да видя, че и преди резкия спад от 16.07.2017г. биткойна е държал цена от близо 3000 долара (обърнете внимание, че става въпрос за долари), то със сигурност вече щях да се сдобия с някакво количество биткойни на цена от около 3200 лева. Какво да се прави - времевите обстоятелства са от критична важност.

Цената към днешна дата е 4499.45 лева (в xchange.bg). Не знам за вас, но тази цена е меко казано непосилна за повечето от нас. Разбира се, всеки може да си закупи 0.0223 биткойна за цена от 100.43 лева, но дали има смисъл точно сега при тази крайно волатилна валута. Само и само, да кажеш "Аз имам биткойни и чакам да стана милионер". Надявам се, че ме разбирате какво искам да кажа - нека бъдем търпеливи, защото тя отново ще бележи спад, е със сигурност не до 460 лева (нивото от 2015г.), но спад ще има, бъдете убедени в това. Всеки сам ще вземе своето решение дали изобщо и евентуално колко биткойн-а да закупи.

Навярно помните някогашните потенциални възможности за онлайн печелене на пари, и то най-често в долари. Беше доста трудно да успееш да натрупаш някаква сума, още повече да ти я изплатят. Е, сега пак има подобни сайтове (фосети), но с разликата, че вече събираме части от биткойни или по-точно казано - сатоши-та (Сатоши Накамото - бащата на биткойн-а). Сатошита-та най-просто казано представляват стотинките на биткойна. Интернет прелива от сайтове, които позволяват към вас да потекат безплатни сатошита. Много важно условие към тях е да се отсеят тези фосети, които реално ще ви преведат "заработеното" от Вас към вашия личен биткойн портфейл. Както по-горе казах, в момента цената на биткойн е висока - дали спекулативно или съвсем резонно, тя е висока. Регистрирането в няколко такива фосета за безплатни сатошита се оказва единствената успешна алтернатива за "трупане на богатства", докато не се получи отново някой срив в цената и всички ние да имаме възможността да направим инвестиция във времето.

Аз лично се регистрирах в 10 фосета и да Ви призная, не е чак толкова трудно и невъзможно, човек да прави опити да се погрижи за себе си и за своето бъдеще. Който е имал опит със сайтове за онлайн правене на пари знае - кликане, кликане и пак кликане, но не е чак толкова сложно особено когато имаш благоразумието да имплементираш всичко това на смартфона си. Да, батерията и пръстите са единствените потърпевши. На всеки 10 минути, или на всеки час (зависи от сайта), отваряте съоветния фосет, вкарвате си кода на биткойн портфейла и с няколко клика сатошита-та идват към Вас. Ако сте сериозни и изълнителни, повярвайте ми ще постигнете целта си. От тези 10 фосета (може би най-сериозните за безплатни биткойни) за 3 (три) дни с труд, подплатен със симпатична доза упоритост, разбира се живота ми не се върти само около това, като тегля чертата се получава сумата от 18810 сатошита. Да, за (3 три) дни. Та, ако сметнем какво "богатство" съм натрупал - 18810 х 4499,45 лева = 85 (осемдесет и пет) стотинки :) Тези от Вас, които са прочели статиите знаят, че 1 биткойн = 100,000,000 сатоши-та. Та пак да преговорим 0,00018810 биткойн-а обърнати в лева са 85 (осемдесет и пет) стотинки. Тъй като курса на биткойн, както казахме е силно волативен, при хипотезата, че цената отново падне, сайтовете ще дават още повече сатоши-та (между другото именно това пише във всеки сайт) - абсолютен пазарен принцип. Има ли търсене, цената ще е по-висока (по-малко сатоши-та), няма ли търсене броя на безплатните сатоши-та ще е по-голям. Съответно, ако спадне цената, средната печалба от фосет ще се увеличи, което значи, че ако тези 18810 са спечелени на този висок курс, на по-нисък курс на биткойн спечелените сатоши-та ще са 20 000+ и нагоре. Хората, които са учили икономика се надявам, че са ме разбрали.

Тези 85 стотинки може и да са нищо, но предполагам всички имаме навик да поглеждаме в бъдещето. Прочетете тази статия - https://www.xchange.bg/bg/novini/bitkoi ... ten-rastej . Тук се предвижда покачване на цената на биткойн до 2022г., а тя да е между 20 000 и 55 000 долара. Нека сметнем отново 0,00018810 х 55 000 долара = 10, 3 долара или 17 лева и 20 стотинки само за 3 (три) дни. Нека по-дребните душици да оставят инфлацията за сега и да прочетат възможността, която им се дава.

Понеже аз съм рационален човек, който обича да живее опростено, Ви показвам как изглежда моя интернет експлорър на телефона. Никакви досадни сайтове за новини, клюки и глупости - просто 10 (десет) фосета, който избирам когато поискам (колкото по-често, толкова повече сатошита). Най добре е основната регистрация да бъде направена през компютър за по-бързо и удобно попълване, а после през телефона да синхронизирате регистрациите на фосетите.

http://www.img-share.eu/f/images/398/fosetiWefx9Jz.jpg


Ето го и списъка на т.н. биткойн фосети. Може да изберете един, няколко или всичките. Максималният брой е за препоръчване - повече "работа", но и повечко сатошита :)

https://freebitco.in/?r=5997155 – сигурни 0,00000080 сатошита на час
http://moobit.co.in/?ref=97e00759da7c – 7 сатошита за 5 минути, може и с натрупване да ги изтеглите на по-дълъг интервал от време
http://boomfaucet.com/?r=111002 – преставлява игра с 10 нива, включва супер игри и колело на късмета
http://frogfaucet.com/?r=105792 – представлява игра с 10 нива, включва супер игри и множители
http://fieldofbitcoin.com/?r=161905 – огромно поле подобно на mine sweeper, но без мини, а само сатошита и имате 3 опита да спечелите най-голям брой
http://carbitcoin.com/?r=72728 – до 100 сатошита на всеки час + дневен бонус
http://timeforbitco.in/362725 - около 45 сатошита на всеки 5 минути
http://bagsatoshi.com/?r=99333 – 40 сатошита на всеки 10 минути
http://bagbitcoin.com/?r=109799 - 39 сатошита на всеки 10 минути
https://99bitcoins.com/bitcoin-faucet/ - 26 сатошита на всеки 5 минути

Допълнителни фосети с добри количества сатошита на всеки час, но не напълно проверени:
http://bitcoin-faucet.eu/?r=17P89YCmp6u ... EVUNC6ha55
http://best-free-faucet.eu/?r=17P89YCmp ... EVUNC6ha55
http://http://get-free-bitcoin.eu/?r=17 ... EVUNC6ha55
https://bitcoinker.com/?r=17P89YCmp6u3Q ... EVUNC6ha55
http://dailyfreebits.com/?id=46446851

Това е от мен засега, надявам се да съм ви бил полезен и най-вече да сте ме разбрали. Ако някой се чувства обиден, ощетен или просто иска да обижда, няма проблем. Аз искрено прощавам на всички.
Мартин Радев
Нов
Нов
 
Мнения: 1
Регистриран на: 26 Юли 2017, 14:22


Re: Bitcoin - неизбежната финансова революция

Мнениеот Виляна Найденова » 18 Авг 2017, 14:42

Да, биткойна набра скорост впоследо време, но тези сайтове нещо са ми съмнителни, ако някой друг ги е пробвал нека сподели.
Виляна Найденова
Нов
Нов
 
Мнения: 9
Регистриран на: 18 Авг 2017, 14:28


Назад към Бизнес в Интернет

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гостаcron