Ефективен начин на реклама

Как да направим и развием бизнес в Интернет. Как да печелим в мрежата.

Ефективен начин на реклама

Мнениеот Дзънев » 06 Мар 2008, 17:25

Здравейте,

Имам портал информационен насоченост. Или по-точно казано сайт на град от България. Над него работят професионалисти в бранша (журналисти, репортери и тн... ) . Понеже сайта е още нов, ще ви помоля за съвети как да се популяризира и да се превърне в основен източник на информация. Проблем с новините и информацията в него няма, обновяват се редовно. С две думи, в час сме с последните новини.

Мислил съм много възможности за реклама, но не съм се спрял на нищо конкретно. Моля за съвети които са изгодни и същевременно ефективни.
Като начало бюджета е доста оскъден...

Поздрави
Дзънев
Дзънев
Нов
Нов
 
Мнения: 7
Регистриран на: 06 Фев 2008, 00:05


Мнениеот berov » 06 Мар 2008, 18:12

Като за начало, можеш да се опиташ да включиш сайта към всяко едно "мероприятие", което се организира в града. Правиш си някакъв плакат и на всеки концерт (примерно) се опитваш да го позиционираш на хубаво и видно място. Може да бъде изписан на видеостена, която прожектира нещо по време на мероприятие или да използваш момента докато не прожектира. Ако иамш възможност, направи триъгълничета (рекламки) с пълна информация за сайта, обиколи кафенетата и ако се навият собствениците, остави на всяка маса по една такава рекламка.

Вариантите са много, но за да се сетите за нещо, трябва да мислите как да задържите потребителите, а не как да натрупате посещения. Много хора тръгват с тази цел (последната) и много бързо се разочароват.
Аватар
berov
Експерт кариерист
Експерт кариерист
 
Мнения: 156
Регистриран на: 02 Мар 2008, 14:19

Предложение

Мнениеот eser » 11 Апр 2008, 08:33

Може да заделите малко парички за реклама в чичо Гугъл. По-точно в техния продукт "адсенс". Ключовата дума може да бъде Вашия град. Или някоя друга дума за която мислите, че акцентирате в сайта Ви. https://adwords.google.com/select/Login?hl=bg&sourceid=awo&subid=ww-en-et-as_logout
Аватар
eser
Баш кариериста
Баш кариериста
 
Мнения: 55
Регистриран на: 07 Апр 2008, 15:50

Мнениеот Rado_82 » 11 Апр 2008, 23:00

Ако сайта си заслужава, мушни го в нашата Wikipedia
Rado_82
Активен кариерист
Активен кариерист
 
Мнения: 37
Регистриран на: 01 Дек 2007, 20:20

Мнениеот Ilijana » 11 Апр 2008, 23:25

Здравей, Дзънев! :D Добре дошъл на форума!

Аз мисля, че има няколок основни начина да се популяризира един сайт:

1. Чрез seo- оптимизация /да се покачи "намираемост" в търсачките/
2. Платени и безплатни препратки и реклами
3. Реклама /платена и безплатна/ извън интернет.

Кратко за тях:

Оптимизацията за търсачките е доста сложен процес. Всяка оптимизация се прави за определена търсачка и включва дейностите по архитектурата на сайта, таговете и контента. Предимството е, че добре оптимизиран сайт докарва голям целеви трафик. Недостатъка е, че оптимизацията трябва непрекъснато да се коригира. При промяната на формулите, например в гугъла, позицията на сайта може доста да се промени, което веднага оказва съществено влияние върху трафика. Освен това, забелязах, че ако има някакви проблеми с хостинга, например, ако сайтът е временно недостъпен, а точно в този момент минават ботовете на търсачката, то не могат да се индексират страниците, а това веднага се отразява върху позицията на сайта.

Добро влияние върху ранжирането оказва наличието на препратки към сайта от подобни по тематика партньорски сайтове. Предложи размяна на линкове със други сайтове за твоя град или за други градове.

В моменат има доста начини да се рекламира един сайт със заплащане - има няколко стабилни български партньорски програми /няма да ги посочвам, за да не им правя реклама/ и, разбира се, google adwords. Хубаво е, че повечето рекламни посредници предлагат добри условия за управление на рекламния бюджет - можеш да избереш сумата, която смяташ да платиш за рекламата си и да не я надхвърляш.

Можеш да рекламираш и като сключиш директен договор за реклама /без посредничеството на рекламната агенция/ с някой сайт или сайтове.

Извън интернет - реклами в медиите, визитки, брошури и т.н.

Но, най-добрия начин да се популяризира сайта е да предоставяш на посетителите си полезна информация, която ще ги връща пак и пак. Доволните посетители сами ще се върнат и ще доведат своите приятели. :D
Да направиш кариера е начинът да си намериш хубаво местенце под слънцето!
Тук виреят фенове на Портал кариерист във Facebook >>
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист
 
Мнения: 627
Регистриран на: 07 Яну 2007, 02:28
Местоположение: Мрежата


Назад към Бизнес в Интернет

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 гостаcron