откриване на ЕООД

Работа, обучение и стажуване извън България и всичко свързано с тях.

откриване на ЕООД

Мнениеот Гост » 13 Апр 2011, 18:10

Зравейте!
Смятам през летните месеци да се занимавам с продажбата на сладолед,скрежина и др.За тази цел ми е необходима регистрация на ЕООД.Надявам се да получа консултации чрез форума.Възможно ли е да бъдат избегнати адвокатските хонорари и как?Евентуален набор от документи и др. съвети не биха ми били излишни. :!:
Гост

Re: откриване на ЕООД

Мнениеот Mar7 » 25 Окт 2011, 15:02

lekoton написа:Зравейте!
Смятам през летните месеци да се занимавам с продажбата на сладолед,скрежина и др.За тази цел ми е необходима регистрация на ЕООД.Надявам се да получа консултации чрез форума.Възможно ли е да бъдат избегнати адвокатските хонорари и как?Евентуален набор от документи и др. съвети не биха ми били излишни. :!:

Макари и вече късно може да погледнеш тук:

http://www.forum.karierist.com/viewtopic.php?t=58411
Mar7
Баш кариериста
Баш кариериста

Регистрация на фирма

Мнениеот редор » 25 Окт 2011, 15:19

Не бързай с ЕООД-то. С него се набутваш в едни едномесечни разходи, които (приблизително) са равни на годишната патентна такса за такава дейност за еднолични търговци или физически лица.
Уточнявам: като едноличен търговец ще пращаш толкова на година, колкото всеки месец за ЕООД-то.
Освен това подходът е неправилен:
(Почти) всяка една бизнес дейност може да бъде стартирана без регистрация на фирма - законът го регламентира и разрешава. А когато дейността стъпи на крака, може да се направи следващата регистрация. Първо дейността, после фирмата.
Освен това ЕООД-то е тежък (откъм разходи) вариант.
Ще ти дам пример - Редор членува в клъстер (съдружие от много дейности, може би десетина-дванайсет) и нямаме регистрирана нито една фирма по Търговския закон - имаме физически лица, без регистрация, но с право да извършват дейност, имаме регистрация на всеки от членовете си като свободни професии и накрая имаме и 2 дружества по ЗЗД - за сделките с ДДС и за доставки за Европа. Всичко това ни помага да имаме по-малко текущи разходи за счетоводство, осигуровки и данъци.
Ако искаш да ти помогнем, пиши лично съобщение, ще те консултираме.

И успех!
Редор - вашият помощник в бизнеса
редор
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот Elena881 » 12 Май 2012, 01:03

ЕООД е по-добре. Нямаш месечни разходи всеки е достатъчно грамотен да си води сам счетоводството ще ти е нужен само счетоводител да ти разпише ГФО :)
Elena881
Нов
Нов

Мнениеот min4o_praznikov » 12 Май 2012, 09:51

Аз нещо не разбирам.Става дума за регистрация на Лимитед компания LTD в чужбина или на ЕООД в България.Защото темата е в под форума "Работа и образование в ЧУЖБИНА" ?!?

А ако става въпрос за БГ и двете си имат плюсове и минуси:

1.ЕТ-то отговоря с размера на цялото имущество на собственика, докато Еоод-то само с размера на капитала и активите на фирмата !

2. За ЕТ-то има патентен данък и данък печалба от 15% (това и аз не мога да го разбера получава се двойно облагане ?!?Като едното било местен данък, а другото национален луда работа ?!?).

3.Но пък ако в ЕТ-то дейноста се извършва само със собствен труд (без наети лица) си освободен от патентен данък (не съм сигурен обаче навсякъде дали е така, защото това си е местен данък и всяка община сама решава дали да е така) !

4. А за подаване на годишен финансов отчет удоволствието е 50 лв ТАКСА, като само ЕТ-тата са освободени от нея !

Общо взето това са най-основните разлики поне в твоя случай би биха били такива.

Успех :-)
min4o_praznikov
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Назад към Работа и образование в чужбина