Каква заплата да поискам...

Търсене на работа. Интервю за работа. Конкурси за работа. Всичко свързано с намирането на добра работа. Посреднически фирми. Всичко свързано с дейността и услугите на фирмите, работещи в областта на човешките ресурси. Сподели за своя работодател - дай съвет на търсещите работа.

Каква заплата да поискам...

Мнениеот Luminosa » 25 Яну 2008, 22:59

За средно управленско ниво - мениджър или директор; С 2 езика на доста прилично ниво, и още 2 на основно ниво. С перфектна компютърна грамотност. С необходимите личностни качества.
По принцип, ако мога ще претендирам заплатата да ми се увеличава, без значение с по колко и през колко време. Ей така за стимул.
Колко струвам?!
"Перлите се срещат само на такива места като този форум!" - Кака Мара
Аватар
Luminosa
Модератор
Модератор

Мнениеот Ilijana » 25 Яну 2008, 23:48

Здравей, Luminosa!

Зависи с какво се занимава фирмата и къде /в кой град/ се намира офиса. На моите познати-мениджъри/директори заплатите варират от 750 лв. до 2000 лв. Някои имат + служебна кола, GSM, платена почивка и други екстри.

Много зависи от това, дали фирмата печели или крета горе-долу. Във вторият вид може да има много повече работа, но заплащането да бъде по-малко. :?
Да направиш кариера е начинът да си намериш хубаво местенце под слънцето!
Тук виреят фенове на Портал кариерист във Facebook >>
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот Luminosa » 26 Яну 2008, 07:50

За София иде реч. Знаех си, че трябва да проуча фирмата. :D От многото работа никак не ме е страх, ама никак. Искам само да ми се оценява подобаващо трудът. :twisted:
Аватар
Luminosa
Модератор
Модератор

Мнениеот Luminosa » 26 Яну 2008, 16:15

В крайна сметка май няма да е нагло и проява на търде високо самочувствие да се боря за 1000+?! :roll:
След като продавам труда си..трябва да гледам на себе си, като на продукт... :lol:
Аватар
Luminosa
Модератор
Модератор

Мнениеот Ilijana » 26 Яну 2008, 16:32

Luminosa написа:В крайна сметка май няма да е нагло и проява на търде високо самочувствие да се боря за 1000+?! :roll:

Трябва да си сигурна, че ще можеш да изработиш тази заплата. Никой не дава пари ей-така. :D

Забелязах, че колко-то по-млад е кандидата за работа, толково по-неадекватно представлява "колко струва" на пазара на труда. Помисли върху това ...
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот Luminosa » 26 Яну 2008, 17:34

Ilijana написа:Забелязах, че колко-то по-млад е кандидата за работа, толково по-неадекватно представлява "колко струва" на пазара на труда. Помисли върху това ...[/color]

Ей това не го разбрах особено. :oops: :oops:
Откровено казано мисля, че мога да изработя и повече пари. Аз съм перфекционист в работата си, колкото повече работа имам, толкова повече се амбицирам и работя, предпочитам напрежението... Обичам да работя до късно. Всички тези неща съм ги правила и за много малко пари. Може би не са кой знае какво...не знам, не мога да преценя.
В никакъв случай не се имам за съвършена...знам, че ще се уча цял живот и знам колко много е това. Но в същото време съм убедена, че няма нещо, с което да не мога да се справя - това ми самочувствие се базира на досегашния ми опит. :D

Илиянка, надувам ли се според теб?! Мислиш ли, че съм твърде самоуверена?! :? Знам, че ще ми кажеш това, което мислиш, макар и по неповторимия ти тактичен начин. :P А ти се надявам да знаеш, че няма да се обидя каквото и да мислиш, даже напротив!
8)
Аватар
Luminosa
Модератор
Модератор

Мнениеот Ilijana » 26 Яну 2008, 18:08

Откровено казано мисля, че мога да изработя и повече пари. Аз съм перфекционист в работата си, колкото повече работа имам, толкова повече се амбицирам и работя, предпочитам напрежението... Обичам да работя до късно. Всички тези неща съм ги правила и за много малко пари. Може би не са кой знае какво...не знам, не мога да преценя.
В никакъв случай не се имам за съвършена...знам, че ще се уча цял живот и знам колко много е това. Но в същото време съм убедена, че няма нещо, с което да не мога да се справя - това ми самочувствие се базира на досегашния ми опит. :D
Илиянка, надувам ли се според теб?! Мислиш ли, че съм твърде самоуверена?! :? Знам, че ще ми кажеш това, което мислиш, макар и по неповторимия ти тактичен начин. :P А ти се надявам да знаеш, че няма да се обидя каквото и да мислиш, даже напротив!
8)

Ще ти обясня, какво точно имам предвид. Дано да успея да се изразя ясно.

Има разлика между това да си добър /дори мноого добър/ служител и добър мениджър. Основното, което ги отличава е способността да накараш други хора да работят добре. Точно затова се плаща на мениджъра. Можеш да притежаваш безброй таланти и способности, да знаеш езици и да работиш до късно, но това не е най-важното за един началник! Защото печалбата, която ще донесеш на фирмата ще бъде изработена само от един човек /от теб лично/, но ако можеш да накараш другите да работят - с действията си ще печелиш повече за фирмата и, съответно, можеш да претендираш на по-високо заплащане.

Идеалният мениджър дори може да каже /и да покаже на практика/, че нищо няма да прави сам, само ще чопли в носа по цял ден, НО ще накара други 5-10-20 служители така да работят, че пушек ще се вдига. И знаеш ли какво? Точно такъв мениджър е най-успешен в своята дейност и заслужава високо заплащане.

Младите кариеристи просто не разбират, какво точно се изисква от тях, ако искат да станат началници.

Какво-то касает теб лично, смятам, че си амбицирана и способна да научаваш нови неща. Сега е момента да се научиш да станеш мениджър. :D /А и имам лична симпатия към теб :D /
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот Luminosa » 26 Яну 2008, 18:45

Сега вече те разбрах какво имаш предвид. :D :D :D
И в този ред на мисли, вече не съм убедена до колко ме бива за тази работа. Може би, защото е нещо ново за мен, досега не съм била на подобна длъжност. Макар, че в момента не знам по какви причини всявам невероятен респект у много колеги и те се държат с мен, все едно са ми подчинени. А не са.
За съжаление повечето хора ме възприемат като твърде добронамерена и невинна...трябва да се разделя някакси с този си образ. Да изглеждам по-зла. :twisted: :mrgreen:

Благодаря ти за мнението. Надявам се да знаеш колко много означава то за мен. :love:
Аватар
Luminosa
Модератор
Модератор

Назад към Търсене на работа