Летен гардероб за офиса

Стил, облекло, гардероб.

Летен гардероб за офиса

Мнениеот Ilijana » 13 Май 2007, 00:52

Лятото дойде. Какво ще обличаме ние, жените /а и мъжете също/?
Не е много приятно да ходиш с дълъг ръкав в най-голямата жега, но по потник също не бива. :D

Моите предложения:

Изображение Изображение Изображение

Изображение Изображение Изображение
Да направиш кариера е начинът да си намериш хубаво местенце под слънцето!
Тук виреят фенове на Портал кариерист във Facebook >>
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот Ilijana » 13 Май 2007, 01:10

А това е за мъжете:

Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот Luminosa » 13 Май 2007, 01:47

Ето и моите предложения:

Изображение

Изображение
"Перлите се срещат само на такива места като този форум!" - Кака Мара
Аватар
Luminosa
Модератор
Модератор

Мнениеот Кака Мара » 13 Май 2007, 17:21

Luminosa, не Ви ли се струва, че Вашите предложения не вървят много за работа в офис? Те по-скоро са добри коктейлни рокли.
Никога не е късно да направите кариера!
www.karierist.com
Аватар
Кака Мара
Модератор
Модератор

Мнениеот Luminosa » 13 Май 2007, 20:43

Кака Мара написа:Luminosa, не Ви ли се струва, че Вашите предложения не вървят много за работа в офис? Те по-скоро са добри коктейлни рокли.

Кака Мара, и трите тоалета ли имате предвид или само роклите?!
Може би си зависи и от офиса. Аз лично работя в администрацията на висшето образование. Предпочитам да се обличам официално и съответно дрехите ми наподобяват първата картинка.
Моето мислене не позволява офис-облеклото да бъде с голи рамене например и съответно аз не бих сложила приложената рокля. Но мисля, че има офиси, в които облеклото не трябва задължително да бъде строго официално.

Поправете ме, ако греша.

Дано сте ми схванали основната идея на постинга, защото ми е зле и мисълта ми едвам се стича. s::
Аватар
Luminosa
Модератор
Модератор

Мнениеот Кака Мара » 13 Май 2007, 21:11

Luminosa написа:Поправете ме, ако греша.

В същност, работата е там, че няма твърдо "грешно" и твърдо "вярно".
Ние в живота си играем всякакви роли: приятелка, съпруга, служител, опечален човек, директор, пънкар, священослужител и т.н. Променяйки облеклото си и прическата /а за жените и грима/ можем най-лесно да преминем от една роля в друга.
В офиса ние играем "ролята" на служител и професионалист. С облеклото си трябва да изпращаме на околните сигнали, които да подчертават тази ни роля.
Просто трябва да си представите, дали ако не сложите табелка "Аз съм служител в еди-кояси фирма или организация" всеки външен човек с влизането си в офиса веднага ще разбере, че работите там, а не сте само посетител, и какво точно вършите /секретарка, директор, чистачка, експерт и т.н./
Очакванията на хората как трябва да изглеждат служителите във фирми с различна дейност са различни. Следователно е глупаво служителите, например, на погребалното бюро да се обличат така както и служителите в модна агенция.

Бих искала да кажа и още нещо много практично: помислете, бихте ли могли с долните две рокли да се наведете, ако изведнъж от бюрото Ви падне някоя папка? Бихте ли могли да доближите началника си, за да му посочите нещо в доклада си? Бихте ли могли веднага да влезете в кабинета на най-големия шеф за да присъствате на среща с някакви важни клиенти или колеги от друга фирма или министерство? Aко на тези въпроси отговаряте твърдо "ДА", значи облеклото Ви е напълно подходящо. :D
Никога не е късно да направите кариера!
www.karierist.com
Аватар
Кака Мара
Модератор
Модератор

Мнениеот zubeid » 15 Май 2007, 04:05

Мъжкото е готино, но не е за големите жеги. А на краката си към тези дрешки бих си сложил джапанки. :shock:
Аз съм кариерист! И не ми е срам да го призная.
Аватар
zubeid
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот Luminosa » 20 Май 2007, 22:28

Кака Мара написа:
Luminosa написа:Поправете ме, ако греша.

Бих искала да кажа и още нещо много практично: помислете, бихте ли могли с долните две рокли да се наведете, ако изведнъж от бюрото Ви падне някоя папка? Бихте ли могли да доближите началника си, за да му посочите нещо в доклада си? Бихте ли могли веднага да влезете в кабинета на най-големия шеф за да присъствате на среща с някакви важни клиенти или колеги от друга фирма или министерство? Aко на тези въпроси отговаряте твърдо "ДА", значи облеклото Ви е напълно подходящо. :D

Кака Мара, моите отговори на всичките въпроси са ДА.

Когато прилагах моделите, нямах предвид това, което се получи, но както и да е. Подкрепям Вашия постинг (и не само този)!

Поздрави!
Аватар
Luminosa
Модератор
Модератор

Мнениеот Luminosa » 26 Фев 2008, 12:56

Мисля е време да подновя тази темичка! Все пак сезон пролет / лято 2008 е вече почти факт.
Аз лично не бих облякла някои от моделите, които показвам...също не ги намирам всичките за особено подходящи за офис облекло, поне за Бг стандарти, но пък не е зле да си сверим часовниците със световните тенденции. Въпреки, че обикновено в България западната модата закъснява.

ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
Luminosa
Модератор
Модератор

Мнениеот Skarlet » 26 Фев 2008, 16:47

Luminosa написа:Изображение

Ауууу, това е супер! Все едно си няква супер богата мацка! :P

А ето и от моите любими "Виктория сикрет":

ИзображениеИзображение
ИзображениеИзображение
ИзображениеИзображение
ИзображениеИзображение
Аватар
Skarlet
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот Luminosa » 26 Фев 2008, 22:36

Леле, Скарлет! Останаха ми очите в тоалетите, които си показала. :P За съжаление още доста трябва да се поизпотя в спортната зала, за да изглеждам перфектно в тези дрехи.
Между другото...не знам защо съм си наумила, че голите рамене са противопоказни за офис облеклото. Няма писано такова правило. Виждала съм и сега виждам чуднички тоалети, но в съзнанието ми е недопустимо! :shock:
Дали ще си намеря съмишленици по този може би абсурден въпрос?! :D
Аватар
Luminosa
Модератор
Модератор

Мнениеот Skarlet » 29 Фев 2008, 19:02

Luminosa написа:
Между другото...не знам защо съм си наумила, че голите рамене са противопоказни за офис облеклото.

Аз си ползвам голи рамене в офис облеклото и знаеш ли защо ще оспоря вижданията ти? Досега съм работила само в летни хотели. Лятото в 40 градуса ако изляза дори и с най-малкия ръкав голямото потно петно не ми мърда, а като съм без ръкави спокойно мога да се освежа с мокра кърпичка или с малко вода и да не се притеснявам от петна(това като реклама прозвуча :lol: ).

Разбира се аз не говора за потници тип "сутиен", аз за потниче-блузка от типа жълтото и бялото, които съм показала по-горе.

Това лято, въпреки че си имам офис с климатик, пак ще ми се наложи в 90% от времето да съм "навсякъде" така че пак ще заложа на полите до коляното и елегантните потничета. 8)

Пък и е грехота е да работиш в Слънчев бряг и да се навличаш с дрехи (това в кръга на шегата :P )
Аватар
Skarlet
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот Ilijana » 29 Фев 2008, 19:59

Skarlet написа:
Luminosa написа:
Между другото...не знам защо съм си наумила, че голите рамене са противопоказни за офис облеклото.

Аз си ползвам голи рамене в офис облеклото и знаеш ли защо ще оспоря вижданията ти? Досега съм работила само в летни хотели. Лятото в 40 градуса ако изляза дори и с най-малкия ръкав голямото потно петно не ми мърда, а като съм без ръкави спокойно мога да се освежа с мокра кърпичка или с малко вода и да не се притеснявам от петна(това като реклама прозвуча :lol: ).

Правилата на офисния етикет са измислени в Северна Европа. Там никой не страда от жегите и на никоя жена не й се случва да отлепва разтопен чорапогашник от краката си. :D

Затова правилата са само две:

1. Ако работиш основно в помещенията с климатик - спазваш стриктно дрес-кода, защото нямаш оправдания.

2. Ако не си от първата група - само внимаваш да не бъдеш прекалено разголена, т.е. да нямаш едновременно блуза без ръкави, деколте до пъпа и пола тип "носна кърпичка". Трябва да се избира само един вид "разголване". :D
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Назад към Бизнес-стил