Посредник

Откъде да започнем. Всичко свързано със започването на бизнес.

Посредник

Мнениеот Дзънев » 16 Мар 2009, 14:56

Здравейте,

интересува ме как стоят нещата с откриване на посредническа фирма. Моля за подробно обяснение, как се започва всичко.

Ето пример какво имам предвид. Примерно Жоро има фирма за продажба на телефони. Договарям се с него, и ако продам негов телефон през моя сайт получавам някакъв процент.

С кого и какви договори трябва да сключвам, има ли успех в този вид бизнес? Задължително ли е да имам фирма за това? На какъв процент е добре да се разберем. Каква начална инвестиция трябва?

Всичко което споделите ще ми е от полза.

Поздрави!
Дзънев
Нов
Нов
 
Мнения: 7
Регистриран на: 06 Фев 2008, 00:05


Re: Посредник

Мнениеот Ilijana » 16 Мар 2009, 19:38

Здравей!
Дзънев написа:С кого и какви договори трябва да сключвам, има ли успех в този вид бизнес?

Договорите се сключват с тези лица/фирми, с които правиш бизнес - с доставчика на твоята стока и с купувача. Договор може да бъде в писмен или устен вид. Първият вариант, разбира се, е по-добър. С поставчика на стоката сключваш договор, където подробно описваш какво, кога и по какъв начин ще ти се предоставя, какво ще правиш с него и кога ще плащаш. С купувача договор може да бъде "виртуален" - слагаш стандартен договор в сайта си и правиш опция "Запознат и приемам договор" (или нещо подобно), която купувачът е задължен да отбележи, ако прави покупка от сайта ти (Помисли, как ще ти плаща. :) ).

Успех може да има във всеки бизнес. Има хора, които само от това се изхранват - продават чужди стоки на сайта си.


Дзънев написа:Задължително ли е да имам фирма за това?

Зависи от фирмата, която ще ти предоставя стоки за продажба. Част от чуждестранните партньорски програми не изискват да имаш фирма. Българските фирми, все пак, предпочитат да си юридическо лице, защото трябва да имат документи за плащания и предоставянето на стоката и т.н. - тези документи няма да можеш да издаваш като физическо лице (освен, ако не си ЕТ - едноличен търговец, който може да издава документи, но не се явява юридическо лице).

Дзънев написа:На какъв процент е добре да се разберем.

Ами... колкото може по-голям за теб :) Процентите варират от 2-3% до 60% от продажната цена на стоката. Всичко зависи от това, каква е цената на стоката и каква е самата стока. Всичко се договаря с първоначалния прадавач. Повечето фирми, които продават стоките си чрез партньорски програми в интернет имат стандартни проценти.

Дзънев написа: Каква начална инвестиция трябва?

За стоката, ако прадаваш като посредник - никаква (стига първоначалния прадавач не иска някакъв депозит - но, това рядко се сучва и не е добре за теб). Иначе, трябва да направиш инвестиции за самия сайт.

Ако имаш по-конкретни въпроси - питай.
Да направиш кариера е начинът да си намериш хубаво местенце под слънцето!
Тук виреят фенове на Портал кариерист във Facebook >>
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист
 
Мнения: 627
Регистриран на: 07 Яну 2007, 02:28
Местоположение: Мрежата


Назад към Стартиране на собствен бизнес

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гостаcron