Интересни факти за пианото

Стил, облекло, гардероб.

Интересни факти за пианото

Мнениеот hideboom » 03 Ное 2021, 15:56

Как става така, че музикантите са по-успешни в живота? По-долу идентифицирахме шест основни умения, които тренирате, когато се научите да свирите на пиано.

1. Свиренето на пиано увеличава способността ви да се концентрирате

Когато свирите на пиано, има много неща, на които трябва да обърнете внимание, като ритъм, височина на звука, темпо, стойност на нотата и т.н. На практика правите истинско упражнение за концентрация, докато свирите песните, които харесвате.

Проучванията също така показват, че всеки път, когато музикант грабне инструмента си, в мозъка му се задейства истински фойерверк.

2. Свиренето на пиано ви учи да развиете своята постоянство

Изучаването на нова песен или песен отнема време и доста усилия. Преди да започнете да свирите песен наизуст и плавно, трябва да практикувате няколко седмици. Самата идея един ден да можете да изсвирите песента, върху която работите, повишава вашата мотивация. Това ви учи на търпение и увеличава вашата упоритост. Тази способност е особено полезна за вас, когато се окажете изправени пред трудни задачи в колеж или на работа.

3. Свиренето на пиано ви прави по-дисциплинирани

Да се научиш да свириш на пиано е истинско предизвикателство. Редовната практика и упоритата работа не само увеличават вашата упоритост, но и ви помагат да станете по-дисциплинирани. Някои части от песните изискват повече работа от ваша страна. За изучаването на пиано има „магически“ ключ към успеха. Разбира се, ще ви го разкрия. Ключът към успеха е практика, практика, практика.

Редовната работа на вашето пиано изисква дисциплина. В началото подобна строгост може да ви се стори трудна. Можете да се насърчите, като мислите да си дадете малка награда, след като постигнете цел. С течение на времето ще свикнете с редовната практика и вече няма да изглежда сложно да се придържате към графиците си за работа с пиано.

4. Свиренето на пиано подобрява управлението на времето

Много от нас имат много натоварени графици. За съжаление учените все още не са намерили начин да удължат дните си с 24 часа. За да имате време да управлявате всичките си дейности, трябва да се организирате добре. Когато свикнете да работите редовно с пианото си, вие също се научавате да използвате времето си продуктивно. От тази гледна точка за пиано сесия могат да се използват 20 кратки минути биене между две дейности.

5. Свиренето на пиано подобрява вашата емоционална интелигентност

Свиренето на пиано оптимизира вашите умения за слушане. Това качество е много важно, когато общувате с другите. Вие не само съобщавате чувствата си чрез изражението на лицето, езика на тялото си, но и чрез интонацията, мелодията и ритъма на гласа си. Всеки, който свири на инструмент, е и по-внимателен слушател. Ето защо не е изненадващо, че проучванията са установили, че музикантите усещат по-добре емоциите на другите и са по-склонни да ги изпълняват, отколкото не музикантите.

6. Свиренето на пиано тренира паметта ви

Свиренето на пиано стимулира мозъка ви. Докато се упражнявате да свирите на любимите си песни, стимулираните зони на мозъка ви се увеличават и стават по-активни. По-специално регионите, които отговарят за съхраняването на слухова информация, са очевидно по-развити в музикантите, отколкото в не музикантите.

Когато свирите на пиано, вие подобрявате способността си да обработвате акустична информация. В резултат на това се озовавате много по-рядко в ситуация, в която трябва да излезете с изречение като: „Извинете, може би вече ми казахте това, но вече не помня …“.

Източник Топновини
hideboom
Активен кариерист
Активен кариерист
 
Мнения: 27
Регистриран на: 20 Апр 2021, 13:43


Назад към Бизнес-стил

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 гостаcron