Страница 1 от 1

регистрация на търговски обект

МнениеПубликувано: 13 Ное 2008, 12:22
от mili
ще правя магазин за дрехи.имам следните въпроси - 1. трябва ли да регистрирам търговския обект в общината и ако да какви документи са ми необходими освен фирмените и договора за наем. трябва ли ми становище от риокоз и пожарна. 2. помещението ми е със статут на офис на партерен етаж със самостоятелен вход и санитарен възел, трябва ли да му сменям статута за да извършвам търговска дейност с нехранителни стоки

МнениеПубликувано: 13 Ное 2008, 19:46
от berov

Re: регистрация на търговски обект

МнениеПубликувано: 14 Ное 2008, 11:03
от mili
mili написа:ще правя магазин за дрехи.имам следните въпроси - 1. трябва ли да регистрирам търговския обект в общината и ако да какви документи са ми необходими освен фирмените и договора за наем. трябва ли ми становище от риокоз и пожарна. 2. помещението ми е със статут на офис на партерен етаж със самостоятелен вход и санитарен възел, трябва ли да му сменям статута за да извършвам търговска дейност с нехранителни стоки


Благодаря ви.Аз съм от Варна, прочетох наредбата на община Варна , но нещо не ми стана ясно. Може ли да ми разтълкува някой следните изречения от наредбата:
ІІ. РАЗКРИВАНЕ НА ТЪРГОВСКИ И ТУРИСТИЧЕСКИ ОБЕКТИ
Чл. 3. Когато търговският или туристическият обект е завършен строеж, ползването се разрешава след регистрирането му по реда на Наредба № 2/31.07.2003 г. на МРРБ, съгласно неговата категория.
Когато за изпълнението на обекта не се изисква разрешение за строеж по смисъла на чл. 148 от ЗУТ, същия може да бъде разкрит ако притежава разрешение за поставяне на основание чл.56 от ЗУТ и разрешение от специализираните органи за санитарно – хигиенен контрол.