Страница 1 от 1

Изненадите на Intel

МнениеПубликувано: 24 Мар 2008, 04:24
от apostol
ИЗНЕНАДАТА НА INTEL: НОВ МОДЕЛ CENTRINO


Този нов продукт на Intel не е процесор, а цяла платформа – пакет от компоненти, включващ главен процесор и вторични чипове, които добавят допълнителни характеристики, като например възможността за връзка с безжична мрежа.

Intel възнамерява да пусне в продажба нов хардуер за лаптопи, с което компанията се надява да се задържи на върха на най-бързо нарастващия сегмент в пазара на персонални компютри и компоненти.

Платформите рядко привличат внимание извън техническите среди, но Intel предизвиква по-широк интерес този път, защото новите продукти на компанията са първите, които използват чипове с флаш памет, а това води до по-бърза работа и по-дълъг живот на батерията.

„Санта Роса” е кодовото име за последния голям основен ремонт на Центрино – много успешният бранд на Intel за лаптоп платформа, който подпомогна популяризирането на Wi-Fi технологиите, превърнали се вече в стандарт.

Intel, който притежава 80% от целия пазар на персонални компютри, доминира по традиция в сектора на лаптопите. Подобренията на Центрино, направени преди година, целяха да задържат този пазарен дял. Новите промени пък очевидно трябва да още повече да го разширят…


Santa Rosa е четвъртата версия на най-известната платформа за преносими компютри. Първи в България проведохме пълни тестове и ви показваме подробните резултати

Както и предишните поколения, Santa Rosa се състои от процесор за лаптопи, чипсет и WLAN адаптер. Както винаги, Intel са подобрили качествата на всеки компонент. Например, процесорът Core 2 Duo вече е по-бърз, но е енергийно по-ефективен от предшествениците си.

В новото поколение Centrino са интересни и функции като динамично ускоряване (Dynamic Acceleration), специалният режим за пестене на електроенергия (Super Low Frequency Mode); добавена е бърза и енергийно ефективна флаш памет (Intel Turbo Memory, позната и като Robson), графичният процесор GMA X3100 е ускорен, а безжичният модул поддържа и стандарта 802.11n.


АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

МнениеПубликувано: 24 Мар 2008, 23:54
от Ilijana
Апостоле, както винаги си много оригинален! :D