Страница 1 от 1

Чудото, наречено е- книга

МнениеПубликувано: 04 Яну 2010, 08:57
от apostol
В НАЧАЛОТО БЕ СЛОВОТО…


Когато през далечната 2004 година се захванах с бизнес в Мрежата, аз започнах да продавам от сайта си www.Otslabni.net една много полезна е- книга, която междувременно се превърна в истински Интернет- бестселър.

Спомням си, че по онова време мнозина ми се присмиваха, други ме обявиха за луд, но аз не слушах никого и продавах ли, продавах… В наши дни нещата доста се промениха. Вече никой не смята Интернет бизнесмените за луди. Точно обратното- всички проумяха, че тези хора са изпреварили времето си и са изключително прозорливи и хитри.

Казаното по- горе се потвърждава от безстрастната статистика: за първи път през декември миналата година продажбите на електронни книги са превишили тези на печатните издания. Това показва едно авторитетно проучване на популярната онлайн книжарница Amazon.com.


Най-продаваният продукт в този интернет сайт пък било устройството за четене на електронни книги Kindle, което предизвика фурор в последните години.
Данните, които Amazon.com изнася, очертават категорични тенденции на пазара. Защото този онлайн магазин за продажба на книги е най-големият в света и е продал е- книги не за милиони, а за МИЛИАРДИ долари.


Успехът на Kindle подтиква и други играчи със силно онлайн присъствие да кроят планове за продажба на четци за електронни книги. Очаква се цената на подобни устройства да падне значително, защото конкуренцията в тази област от ден на ден става все по- голяма и по- голяма.


АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ